Αυξητική τάση στα βιοκαύσιμα
βιοκαύσιμα

Αυξητική τάση στα βιοκαύσιμα

Η αγορά βιοκαυσίμων προβλέπεται να φτάσει τα 225,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028.

Φέτος η παγκόσμια αγορά βιοκαυσίμων υπολογίζεται να κλείσει στα 167,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση συνδυασμένο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 6,2%. Με αυτό το ρυθμό σε πέντε χρόνια από τώρα θα ανέλθει στα 225,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της MarketsandMarkets™, η αυξανόμενη ζήτηση για καθαρότερα καύσιμα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδηγούν την αγορά βιοκαυσίμων. 

Η παγκόσμια ζήτηση βιοκαυσίμων αυξάνεται σταδιακά λόγω των στόχων που έχουν τεθεί για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών τα τελευταία χρόνια. Από τα στοιχεία της Στατιστικής Επιθεώρησης της Παγκόσμιας Ενέργειας 2022, η συνολική παγκόσμια κατανάλωση βιοκαυσίμων το 2021 ήταν 1,84 δις βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα. 

Οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου. Με τη βοήθεια βιοκαυσίμων, οι εκπομπές θερμοκηπίου μπορούν να μειωθούν έως και 65%. Η επέκταση της επιχείρησης βιοκαυσίμων, εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης και στη διασφάλιση της σταθερότητας των οικονομιών. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.