Συνάντηση Aftermarket στη Φρανκφούρτη
AUTOMECHANIKA

Συνάντηση Aftermarket στη Φρανκφούρτη

automechanika franfurt open
Ο τομέας Aftermarket της αυτοκινητοβιομηχανίας θα συναντηθεί και πάλι τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, στα πλαίσια της σπουδαίας έκθεσης, Automechanika Frankfurt 2022.

Από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2022, όλοι οι διεθνείς key players της βιομηχανίας, των συνεργείων και του εμπορίου θα συναντηθούν και πάλι από κοντά στην Automechanika Frankfurt. Μετά το υβριδικό μοντέλο της περσινής διοργάνωσης, το 2022 η έκθεση επιστρέφει με τη διεξαγωγή μίας δια ζώσης διεθνούς συνάντησης. Μέχρι στιγμής, το 80% των εταιρειών που θα συμμετέχουν στην έκθεση θα είναι από το εξωτερικό και οι εκθέτες θα προέρχονται από συνολικά περίπου 70 χώρες. Αυτό δείχνει ότι ο κλάδος έχει πολλά θέματα προς συζήτηση. Λόγω των μαζικών αλλαγών στον τομέα του Aftermarket και των νέων απαιτήσεων του κλάδου, θέματα όπως η ψηφιοποίηση, η ηλεκτροκίνηση, οι νέες τεχνολογίες στην κινητικότητα και τα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων φέτος.  


Χαίρομαι που ολόκληρος ο κόσμος του τομέα Aftermarket της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί και πάλι επιτέλους να συναντηθεί από κοντά! Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσβλέπουν σε μία πληθώρα καινοτόμων προϊόντων και προσωπικής επαφής με άλλους επαγγελματίες του κλάδου. Επιπλέον, έχουμε σχεδιάσει πολλούς νέους τύπους εκδηλώσεων για την επανεκκίνηση. Olaf Mußhoff, Διευθυντής της Automechanika Frankfurt

Η αλλαγή απαιτεί καινοτομίες

Το 2022, στο επίκεντρο βρίσκονται οι καινοτομίες περισσότερο από ποτέ. Για τον λόγο αυτό, η Automechanika Frankfurt έχει εισάγει ένα νέο concept για τα Βραβεία Καινοτομίας. Οι συμμετοχές των εταιρειών για τις εννιά κατηγορίες των E-Mobility, Data & Connectivity, Workshop & Service Solutions, Parts & Technology Solutions, Body & Paint, Car Wash & Care, Accessories & Customizing, Commercial Vehicles, και Motorcycle, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο αριθμός των αιτήσεων για την ψηφιοποίηση και την ηλεκτροκίνηση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών, την πρώτη μέρα της έκθεσης. Τα βραβεία θα συνοδεύονται από τη νέα εκδήλωση “Innovation4Mobility“.

Ποιες αλλαγές θα προκύψουν στον τομέα Aftermarket λόγω του New Mobility;

Αυτή η ερώτηση αποτελεί το επίκεντρο των συζητήσεων από τη βιομηχανία, τους ειδικούς επιστήμονες και τις start-ups. Οι συζητήσεις για την τεχνολογία, σε συνεδρίες δικτύωσης και σε παρουσιάσεις προϊόντων θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Innovation4Mobility“, θα παρουσιαστούν τα προϊόντα στα οποία θα απονεμηθούν τα Innovation Awards. Στο Future Mobility Park, οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν για λύσεις νέων μορφών κίνησης, να ανακαλύψουν προϊόντα του μέλλοντος, ακόμη και να κάνουν δοκιμές σε αυτά, στα πλαίσια των ειδικών σεμιναρίων που θα διεξαχθούν στον υπαίθριο χώρο της έκθεσης.

Δικτύωση, δικτύωση πάλι…δικτύωση

Μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας, ο κλάδος χρειάζεται ένα μέρος για να αλληλεπιδράσει, να αναπτυχθεί και να συζητήσει ξανά. Προκειμένου να δημιουργηθεί ο ιδανικός χώρος γι’ αυτό τον σκοπό, θα υπάρξουν, για πρώτη φορά, χώροι αποκλειστικά για δικτύωση σε συγκεκριμένα θέματα στα halls. Εκεί οι συμμετέχοντες θα βρουν αναπαυτικά έπιπλα, coffee bars και μικρά pop-up stands… Ιδανικό περιβάλλον για συναντήσεις και συζητήσεις με άλλους εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου.  

HYPERMOTION 2021 – MESSE FRANKFURT 14-16.09.2021

Επιπλέον, πληθώρα εκδηλώσεων και εργαστηρίων έχουν προγραμματιστεί και για τις πέντε ημέρες της έκθεσης. Με σύνθημα “Mobility in transition”, ο διεθνής διαγωνισμός Body & Paint competition ανοίγει τον δεύτερο γύρο του. Ταλαντούχοι βαφείς απ’ όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν και θα σχεδιάσουν με μεγάλο πάθος επάνω στα καπό. Τα έργα αυτά θα παρουσιάσουν στο κοινό και σε μία ειδική κριτική επιτροπή. Διάσημοι συνεργάτες και χορηγοί, όπως οι Axalta, Glasurit και SATA, συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Στο Hall 12.0, η αναπτυσσόμενη κοινότητα βελτιώσεων μπορεί να προσβλέπει σε ένα χώρο δραστηριότητας με εργαστήρια πρακτικής.  

Πώς μπορεί η αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και την έλλειψη πόρων;

Η ανακατασκευή είναι μία απάντηση στο ερώτημα και βρίσκεται στην ατζέντα της δεύτερης ημέρας της έκθεσης. Στη Remanufacturing Day (14 Σεπτεμβρίου 2022), ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανακατασκευαστών Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου (APRA) θα εξηγήσει πώς η διαδικασία ανακατασκευής επιτρέπει στα ανταλλακτικά μετά την ανακατασκευή να βρίσκονται σε κατάσταση εξίσου ή περισσότερο καλή από την αρχική.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα και τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: automechanika-frankfurt.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.