Autopromotec

Ολοκληρώθηκε το Futurmotive

11/02/2021
Με τη συµµετοχή χιλιάδων επισκεπτών πραγµατοποιήθηκε το Futurmotive, η ψηφιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 10 Δεκεµβρίου, στα πλαίσια της Autopromotec.

Το Futurmotive διοργανώθηκε εξ ολοκλήρου σε µία εικονική πλατφόρµα και φιλοξένησε οµιλίες, συζητήσεις και παρουσιάσεις για την αυτοκινητοβιοµηχανία και τον τοµέα των επισκευών. Η Barbara Pedrotti ανέλαβε τον συντονισµό αυτού του ψηφιακού συνεδρίου και συνοµίλησε σε ζωντανή µετάδοση µε εκπροσώπους εταιρειών, διεθνείς εµπειρογνώµονες του κλάδου, πανεπιστηµιακούς και εκπροσώπους ενώσεων.

Οι οµιλητές ανέλυσαν θέµατα που σχετίζονται µε την έξυπνη κινητικότητα και την εφαρµογή νέων τεχνολογιών στον τοµέα των εξαρτηµάτων, την ψηφιοποίηση των δικτύων επισκευής και συντήρησης, την οικολογική βιωσιµότητα του τοµέα, την ανάπτυξη ενός νέου παγκόσµιου µοντέλου αλυσίδας εφοδιασµού και τα οικονοµικά σενάρια για την περίοδο µετά την πανδηµία.

Παράλληλα, µέσα από έναν ειδικά διαµορφωµένο ψηφιακό χώρο, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα εικονικά περίπτερα των 50 εκθετών, να «συναντηθούν» µε τις εταιρείες που συµµετείχαν, να ενηµερωθούν για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες που προσφέρουν, καθώς και να συνοµιλήσουν µε εκπροσώπους τους.


Το Futurmotive αποτέλεσε ένα στοίχηµα και σκοπεύουµε να το επαναλάβουµε στο µέλλον. Στην πραγµατικότητα, η εκδήλωση που προγραµµατίζεται για τον Μάιο του 2021, αναµένεται να είναι “υβριδική”, µεταξύ ψηφιακού και πραγµατικού κόσµου.
Renzo Servadei, Διευθύνων Σύµβουλος της Autopromotec

Για τους διοργανωτές, το Futurmotive ήταν μία ιδανική ευκαιρία για τον κλάδο της δευτερογενούς αγοράς, ώστε αφενός, ως σημείο συνάντησης, να έρθουν σε επαφή οι διάφοροι εμπλεκόμενοι, ακόμα και σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, και αφετέρου, να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι τα καινοτόμα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν τον συνεχιζόμενο τεχνολογικό μετασχηματισμό του τομέα.

Κατά το Futurmotive, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε θέµατα που αφορούν την τεχνολογική καινοτοµία, την έξυπνη κινητικότητα και την κυκλική οικονοµία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από τις ομιλίες στελεχών και αναλυτών, φιλοξενήθηκαν επίσης παρουσιάσεις από εκπροσώπους εθνικών και τοπικών φορέων. Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τομείς, όπως η απασχόληση, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν τα μέτρα και τα εργαλεία που προετοιμάζονται σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την επανέναρξη του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αλυσίδας εφοδιασμού: οικονομικά κίνητρα για εταιρείες, κανονισμοί για την ενθάρρυνση της απασχόλησης των νέων, επαγγελματικά μαθήματα επανεκπαίδευσης, καθώς και προσπάθειες των επαγγελματικών οργανώσεων και του βιομηχανικού κόσμου για την προώθηση των ευκαιριών εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος.


«Σήμερα, δεδομένων των δυσκολιών που προκαλούνται από την πανδημία του Covid-19, ο κλάδος μας πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα τα εργαλεία που διαθέτει η τεχνολογία για την προώθηση της δικτύωσης και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφορετικών τομέων, προκειμένου να διαχύσει τη γνώση, να ενισχύσει τις υπάρχουσες επιχειρηματικές σχέσεις και να δημιουργήσει νέες. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι μία μεγάλη κρίση σχεδόν πάντα ακολουθείται από μία μεγάλη ανάκαμψη και τα θέματα που συζητήθηκαν κατά το Futurmotive μάς δίνουν το θάρρος, την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα να πιστέψουμε ότι το 2021 και το 2022 θα είναι έτη ακμής για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα βασικά πεδία για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση του μέλλοντός μας είναι: η εκπαίδευση, δηλαδή η βελτίωση των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων των νέων εργαζομένων, η πληροφόρηση, ώστε να είμαστε ενημερωμένοι για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται, και ο εξοπλισμός, δηλαδή να έχουμε τα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας που είναι απαραίτητα για να ανταποκριθούμε σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Renzo Servadei.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Futurmotive, η Autopromotec ανανεώνει το ραντεβού της με τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον ερχόμενο Μάιο, με ένα «υβριδικό» συνέδριο, που αναμένεται να συνδυάζει τον ψηφιακό κόσμο με τη φυσική παρουσία.


Η Futurmotive αντιπροσωπεύει το πρώτο βήµα στον δρόµο για την Autopromotec, τη µεγάλη εµπορική έκθεση που προγραµµατίζεται για τον Μάιο του 2022.
Renzo Servadei, Διευθύνων Σύµβουλος της Autopromotec

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.