Μπαταρίες για αυτοκίνητα με Start n’ Stop
Banner

Μπαταρίες για αυτοκίνητα με Start n’ Stop

Η Banner GmbH καλύπτει τις αυξηµένες απαιτήσεις των σύγχρονων οχηµάτων µε εξελιγµένη τεχνολογία µπαταριών για την Πρώτη Τοποθέτηση και το Aftermarket. 

Η Banner GmbH, µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής µπαταριών στην Ευρώπη, είναι µία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1937 από τον Artur Bawart και µέχρι σήµερα συνεχίζει να διοικείται από µέλη της οικογένειας. Αποτελεί τον µοναδικό κατασκευαστή µπαταριών της Αυστρίας και µε επικεφαλής τον Andreas και τον Thomas Bawart, απασχολεί περίπου 800 εργαζόµενους σε όλη την Ευρώπη. Το επιχειρηµατικό της µοντέλο είναι ιδιαίτερα εξωστρεφές, µε ποσοστό άνω του 95% της παραγωγής να εξάγεται.

Συγκαταλέγεται µεταξύ των παλαιότερων, πιο έµπειρων και σηµαντικών εµπορικών σηµάτων στον τοµέα, καθώς παράγει και πωλεί πάνω από 4,5 εκατοµµύρια µπαταρίες ετησίως.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζωτικό στοιχείο της φιλοσοφίας της εταιρείας, με το εργοστάσιο στο Linz-Leonding της Αυστρίας να περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον γραμμές παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη. Από το 2011 έχουν επενδυθεί συνολικά περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων, ενώ σε επίπεδο έρευνας και εξέλιξης δαπανούνται περίπου 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Λειτουργεί από το 2015 με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές, με το 60% του ρεύματος που καταναλώνεται να χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των συσσωρευτών, κατά την παραγωγική διαδικασία.

Όλες οι µπαταρίες της αυστριακής εταιρείας παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο.

Το 30% της παραγωγής προορίζεται για την Πρώτη Τοποθέτηση, ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις παράγονται και οι μπαταρίες για τη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας της Πρώτης Τοποθέτησης.

Η σειρά Running Bull

Από το 2018, πάνω από το 70% των καινούργιων οχημάτων διαθέτουν τεχνολογία start-stop, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2. Σε γενικές γραμμές, δύο τύποι μπαταριών εκκίνησης χρησιμοποιούνται σε αυτά τα οχήματα:

  • οι AGM (absorbent glass mat) που διαθέτουν διαχωριστές απορροφητικού υαλοβάμβακα, και
  • οι EFB (enhanced flooded battery) – υγρές ενισχυμένες μπαταρίες.


Με τη σειρά Running Bull, η Banner καλύπτει ολόκληρη την γκάμα αυτοκινήτων με σύστημα start-stop. Συνδυάζουν κορυφαία απόδοση εκκίνησης, υψηλή αντοχή και μακροζωία, που τις καθιστά ιδανικές για ακραία φορτία που προκαλούνται από πολλαπλές εκκινήσεις και μόνιμες διαδικασίες φόρτισης και εκφόρτισης, σε μικρο-υβριδικά αυτοκίνητα.

Running Bull AGM

Η τεχνολογία AGM χρησιμοποιείται για συστήματα start-stop με μέγιστες απαιτήσεις σε ρεύμα και δυνατότητα ανάκτησης της ενέργειας πέδησης. Οι μπαταρίες Running Bull AGM αποτελούν τη βέλτιστη λύση για αυτοκίνητα της μεσαίας έως και premium κατηγορίας, καθώς και για πολυτελή αυτοκίνητα.

Η γκάμα της Banner αποτελείται από 5 τύπους με χωρητικότητα από 60-105Ah. Είναι απόλυτα στεγανές, λόγω της χρήσης του ηλεκτρολύτη σε στρώμα απορροφητικού υαλοβάμβακα και χρειάζονται μηδενική συντήρηση.

Έχουν τρεις φορές μεγαλύτερη αντίσταση στον κύκλο εκφόρτισης από τις τυπικές μπαταρίες με υψηλότερη ταξινόμηση M3 / E4, σύμφωνα με το πρότυπο EN 50342-1: 2016 και υψηλή αντοχή στους κραδασμούς V3, σύμφωνα με το πρότυπο EN 50342-1: 2016.

Επιπλέον, διαθέτουν μέγιστη απόδοση εκκίνησης, λόγω της πολύ χαμηλής εσωτερικής αντίστασης.

Running Bull EFB

Η τεχνολογία EFB χρησιμοποιείται κυρίως σε αυτοκίνητα μεσαίας και μικρής κατηγορίας με απλά συστήματα start-stop, που δεν έχουν δυνατότητα ανάκτησης της ενέργειας πέδησης. Αυτός ο τύπος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό ως Πρώτη Τοποθέτηση, σε μικρο-υβριδικά ή συμβατικά αυτοκίνητα.

Η γκάμα Running Bull EFB περιλαμβάνει 11 τύπους με χωρητικότητα από 38-95Ah. Οι μπαταρίες αυτές διαθέτουν γυάλινο κάλυμμα από fleece στο διαχωριστικό και ειδική σύνθεση ενεργού μάζας, όπως επίσης και διπλό καπάκι για μέγιστη προστασία από διαρροές, καθώς και ασφάλεια λειτουργίας.

Προσφέρουν υψηλή απόδοση εκκίνησης, ενώ πρόκειται για μπαταρίες μηδενικής συντήρησης, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας ασβεστίου / πλέγματος ασβεστίου (calcium/calcium mesh). Ακόμη, διαθέτουν τεχνολογία «Carbon Load», όπου τα πρόσθετα άνθρακα μειώνουν σημαντικά τον χρόνο φόρτισης.

Οι µπαταρίες της σειράς Running Bull χρησιµοποιούνται αυτή τη στιγµή για Πρώτη Τοποθέτηση από Porsche, BMW, Audi, VW, Volvo, Seat, Skoda, Aston Martin και Rolls-Royce.

Έχουν δύο φορές μεγαλύτερη αντίσταση στον κύκλο εκφόρτισης από τις τυπικές μπαταρίες με υψηλότερη ταξινόμηση M2 / E3, σύμφωνα με το πρότυπο EN 50342-1: 2016 και υψηλή αντοχή στους κραδασμούς V3, σύμφωνα με το πρότυπο EN 50342-1: 2016.

Στην Ελλάδα, οι µπαταρίες Banner εισάγονται από την εταιρεία «ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.» και διατίθενται σε όλη τη χώρα µέσα από το εκτενές δίκτυο της εταιρείας. Η «ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.» δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών οχηµάτων από το 1976 και σήµερα συνεργάζεται µε κορυφαίους κατασκευαστές ανταλλακτικών Πρώτης Τοποθέτησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ