Πλήρης γκάμα φρένων
Bendix

Πλήρης γκάμα φρένων

Αξιοποιώντας την ευρεία τεχνογνωσία και τις δοκιμές της TMD Friction για μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία, τα προϊόντα του συστήματος πέδησης της Bendix κατασκευάζονται από τα πλέον ποιοτικά υλικά, για βέλτιστη απόδοση και πρόσθετη άνεση κατά την πέδηση.

Η Bendix, από την ίδρυσή της το 1924, έχει συνδέσει το όνομά της με την καινοτομία και την τεχνολογία. Ιδρυτής της ήταν ο εφευρέτης Vincent Bendix, που ξεκίνησε, σε πρώτη φάση, ως κατασκευαστής φρένων ποδηλάτων. Με βάση την τεχνογνωσία της στον τομέα των φρένων, η εταιρεία εξέλιξε πολλά καινοτόμα συστήματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το 1956, η Bendix παρουσίασε το «Electrojector», το πρώτο ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού καυσίμου πολλαπλών σημείων, που χρησιμοποιήθηκε από την Chrysler. Από τη δεκαετία του 1960, τα φρένα αυτοκινήτων τύπου Bendix ήταν τα πλέον δημοφιλή στους αμερικανούς κατασκευαστές με το σύστημα «Duo-Servo», το οποίο υπήρξε παγκόσμιο πρότυπο για τα φρένα με ταμπούρα, ενώ κατασκεύασε πρώτη στον κόσμο, το 1971, το ηλεκτρονικό σύστημα ABS για το μοντέλο Imperial της Chrysler. Σήμερα, με την υποστήριξη της TMD Friction, ενός από τους κορυφαίους, διεθνώς, κατασκευαστές προϊόντων για το σύστημα πέδησης, η Bendix εξελίσσει την γκάμα της και προσφέρει στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, που χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, την υπεροχή και την καινοτομία.

Με εκτενή τεχνογνωσία στην κατασκευή, εξαιρετική ποιότητα και αυστηρές διαδικασίες δοκιμών των προϊόντων της, καθώς και κορυφαίες -παγκοσμίως- επιδόσεις στους τομείς της Έρευνας & Εξέλιξης και της καινοτομίας, η Bendix έγινε ακόμα καλύτερη.

Εκτενής γκάμα

Η εταιρεία προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για το σύστημα πέδησης, η οποία καλύπτει το 98% του ευρωπαϊκού στόλου οχημάτων και περιλαμβάνει:

 1. 1300 τακάκια φρένων
 2. 1300 δισκόπλακες
 3. 350 αισθητήρες ABS
 4. 320 σιαγόνες
 5. 200 κιτ σιαγόνων
 6. 180 δείκτες φθοράς
 7. 170 ταμπούρα

Τα τακάκια εξελίσσονται από την TMD Friction, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Πρώτης Τοποθέτησης. Κατασκευάζονται από τα πλέον ποιοτικά υλικά τριβής, με καινοτόμες συνθέσεις, εξασφαλίζοντας ισχυρή πέδηση από το πρώτο φρενάρισμα. Παράλληλα, προσφέρουν εξαιρετική άνεση και βελτιωμένα χαρακτηριστικά αντοχής.

Οι δισκόπλακες της Bendix έχουν κατακτήσει μία κορυφαία θέση στη αγορά. Υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές, διαθέτουν επιφανειακή προστατευτική επίστρωση και παρέχουν:

 1. Προστασία από τη διάβρωση
 2. Εξαιρετικές επιδόσεις
 3. Βελτιωμένη εμφάνιση
 4. Μέγιστη άνεση κατά το φρενάρισμα
 5. Μειωμένο χρόνο συναρμολόγησης
 6. Πιστοποίηση ECE R90.

Οι αισθητήρες ABS κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας της Πρώτης Τοποθέτησης και διατίθενται σε φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία.

Οι σιαγόνες φρένων της Bendix χρησιμοποιούν άριστης ποιότητας συνθέσεις στο υλικό τριβής, που εξασφαλίζουν δυνατή ισχύ πέδησης από το πρώτο φρενάρισμα. Οι σιαγόνες για χειρόφρενα έχουν επίστρωση από βαφή πούδρας για αυξημένη προστασία από τη διάβρωση. Και αυτά τα προϊόντα διαθέτουν πιστοποίηση ECE R90. Τα κιτ σιαγόνων περιλαμβάνουν όλα τα σχετικά ανταλλακτικά (και τα κυλινδράκια) σε μία συσκευασία. Είναι προσυναρμολογημένα για εύκολη, γρήγορη και ασφαλή συναρμολόγηση.

Η Bendix, με αφοσίωση στις καινοτόμες, υψηλής ποιότητας λύσεις, ήταν το πρώτο εμπορικό σήμα που διέθεσε κιτ σιαγόνων φρένων.

Η γκάμα της Bendix σε δείκτες φθοράς περιλαμβάνει 180 κωδικούς. Είναι συσκευασμένοι σε ζεύγη ανά άξονα και κατασκευάζονται στη Γερμανία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Πρώτης Τοποθέτησης.

Τα ταμπούρα είναι άριστης απόδοσης και κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας χυτοσίδηρο. Κατά τη χρήση, παρέχουν σταθερή ροπή πέδησης, όταν ο οδηγός πατά το πεντάλ του φρένου.

Με την υποστήριξη της TMD Friction, η Bendix προσφέρει μία ακόμα μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας.

Τεχνογνωσία Πρώτης Τοποθέτησης

Η Bendix είναι υπερήφανη που διατηρεί μία μακροχρόνια φήμη για την αξιοπιστία και την υψηλής ποιότητας απόδοση πέδησης. Ειδικά, τώρα, με την υποστήριξη της TMD Friction, διασφαλίζεται:

 • Μεγαλύτερη τεχνογνωσία στη διαδικασία παραγωγής: Όλα τα τακάκια και οι δίσκοι φρένων της Bendix κατασκευάζονται, ώστε να υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των κανονισμών ECE R90, για να προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια. Με εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο, η TMD Friction είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως κατασκευαστές προϊόντων πέδησης και προμηθευτής της Πρώτης Τοποθέτησης και του Aftermarket.
 • Πιο εκτενής Έρευνα και Εξέλιξη: Η απόλυτη ασφάλεια επιτυγχάνεται μόνο με αφοσίωση στην έρευνα και με αυστηρές δοκιμές. Η ομάδα R&D της TMD Friction βασίζεται στη γνώση περισσότερων από 300 ειδικών και σε ετήσιες επενδύσεις 30 εκ. ευρώ. Κάθε σύνθεση για τα τακάκια φρένων δοκιμάζεται για 1000 ώρες σε δυναμόμετρο και για 300.000 χλμ. οδήγησης. Ο στόχος της εταιρείας είναι ξεκάθαρος: να διασφαλίσει την κορυφαία ποιότητα σε κάθε προϊόν πέδησης που διαθέτει.
 • Μεγαλύτερη εμβέλεια και υποστήριξη: Η παγκόσμια παρουσία και το διεθνές δίκτυο διανομής της TMD Friction έχουν ως αποτέλεσμα μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων πέδησης, με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και πιο ανταγωνιστική θέση στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία επωφελείται από την εξελιγμένη τεχνική υποστήριξη και όλο το υποστηρικτικό υλικό της TMD Friction για τη δευτερογενή αγορά.

Ενημερωμένος κατάλογος – Brakebook

Το Brakebook, διαθέσιμο online και ως εφαρμογή (app), είναι ένα διαδικτυακό σύστημα καταλόγου που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για την TMD Friction και σχεδιάστηκε με τη χρήση των πλέον ενημερωμένων δεδομένων, παρέχοντας φιλικές για τον χρήστη δυνατότητες αναζήτησης. Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί, ειδικά, για να διευκολύνει την αναγνώριση των εξαρτημάτων των φρένων από τον χρήστη.


Η Multipart διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα Bendix

Τα εξαρτήματα Bendix είναι διαθέσιμα στη χώρα μας από τη Multipart Α.Ε., που αποτελεί τον επίσημο διανομέα του εμπορικού σήματος στην Ελλάδα. Η εταιρεία διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της για το σύστημα πέδησης, με την προσθήκη αυτών των ανταλλακτικών που διακρίνονται για την κορυφαία ποιότητα και τις εξαιρετικές επιδόσεις. Με ένα άρτιο σύστημα διανομής, που στοχεύει στην άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, και έξι υποκαταστήματα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόρεια Μακεδονία), η Multipart Α.Ε. προσφέρει στην ελληνική αγορά μία πλήρη γκάμα εξαρτημάτων πέδησης της Bendix.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ