Δίσκοι φρένων: Καινοτομίες και τεχνογνωσία υλικών
Bosch

Δίσκοι φρένων: Καινοτομίες και τεχνογνωσία υλικών

Οι δίσκοι φρένων της Bosch, υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα κατασκευής και ελέγχων και είναι δοκιμασμένοι σε εκατομμύρια οχήματα.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους ηγέτες της ευρωπαϊκής αγοράς, όσον αφορά την ανάπτυξη, την παραγωγή και την επεξεργασία δίσκων φρένων Πρώτης Τοποθέτησης. Με τις πλήρως αυτοματοποιημένες και υπερσύγχρονες διαδικασίες παραγωγής, το εργοστάσιο Breidenbach στο Hessen (Γερμανία) εξειδικεύεται στην παραγωγή δίσκων φρένων.

Υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα: άνετη πέδηση

Χάρη στη βελτιωμένη θερμική αγωγιμότητα και την ικανότητα αποθήκευσης θερμότητας, ο χυτοσίδηρος υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά άνεσης των δίσκων φρένων. Μέχρι σήμερα, οι δίσκοι φρένων υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα έχουν αποδείξει στην πράξη την απόδοσή τους, εκατομμύρια φορές. Ως αεριζόμενοι δίσκοι αποτελούν πρότυπο παραγωγής για τους εμπρόσθιους άξονες.

Χυτοσίδηρος υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα – το σύγχρονο πρότυπο παραγωγής.

Συνταγή για τη σωστή χύτευση

Χάλυβας, ειδικά μέταλλα και προσθήκες κραμάτων – αυτά είναι τα συστατικά των δίσκων φρένων υψηλής ποιότητας που αντιστέκονται στις τεράστιες δυνάμεις που ασκούνται πάνω τους. Χαλαζιακή άμμος, ρητίνη και σκληρυντικό σχηματίζουν τον πυρήνα του δίσκου, ο οποίος θα καλυφθεί ολόκληρος με λιωμένο χυτοσίδηρο, κατά τη διαδικασία χύτευσης. Μία ανάλυση με φασματογράφο πριν από κάθε χύτευση διασφαλίζει τη σωστή σύνθεση του προϊόντος. Μόνο μετά από αυτή την ανάλυση, η θερμή λιωμένη μάζα θερμοκρασίας 1.300°C ρέει στις ειδικές μηχανές χύτευσης. Το επόμενο βήμα είναι η πλήρως αυτοματοποιημένη επεξεργασία. Μία συσκευή μέτρησης ελέγχει την ακρίβεια διαστάσεων των εξαρτημάτων, ενώ σύγχρονα συστήματα τρυπούν, φρεζάρουν και γυαλίζουν τον δίσκο στο επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια, ο δίσκος βάφεται πλήρως αυτόματα και στεγνώνει με τη διαδικασία επαγωγής. Η φασματική ανάλυση, η 3D μέτρηση με laser, οι διαδικασίες μέτρησης με ακτίνες Χ και οι επαναλαμβανόμενες οπτικές επιθεωρήσεις διασφαλίζουν σταθερά υψηλή ποιότητα.

Η γκάμα φρένων της Bosch περιλαμβάνει 26 σειρές προϊόντων αδιαμφισβήτητης ποιότητας

Οι δίσκοι φρένων είναι το κεντρικό τμήμα ενός συστήματος πέδησης. Κάθε χρόνο, ο Όμιλος Bosch παράγει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δίσκους φρένων, ενώ τυχαία δείγματα, από κάθε σειρά παραγωγής, υπόκεινται σε περαιτέρω πρόσθετες δοκιμές. Μόνο εάν περάσουν όλες τις δοκιμές ποιότητας και τους ελέγχους, παραδίδονται στους πελάτες.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο boschaftermarket.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ