Νέα μικροτσίπ για EV
Bosch

Νέα μικροτσίπ για EV

Η Bosch στοχεύοντας στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, έχει αναπτύξει µία νέα γενιά από ενεργειακά αποδοτικά µικροτσίπ, που θα συµβάλλουν στην αύξηση της αυτονοµίας των ηλεκτρικών οχηµάτων.

Η βελτίωση της απόδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί μία σημαντική πρόκληση για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Bosch, ανταποκρινόμενη στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις της αγοράς, έχει αναπτύξει μία νέα γενιά από ενεργειακά αποδοτικά μικροτσίπ, ειδικά για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, η παραγωγή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020.


Τα νέα τσιπ διαθέτουν ένα διαφορετικό υλικό που ονοµάζεται καρβίδιο του πυριτίου (SiC – silicon carbide) και αντέχει σε υψηλότερες θερµοκρασίες και τάσεις που συναντώνται στα ηλεκτρονικά ισχύος, το σύστηµα που είναι υπεύθυνο για τη µεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας µεταξύ της µπαταρίας και του συστήµατος µετάδοσης κίνησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μικρότερα τσιπ είναι πιο πολύπλοκα στην παραγωγή, όμως παρέχουν βελτιωμένη αγωγιμότητα και 50% λιγότερη απώλεια ενέργειας με τη μορφή θερμότητας. Έτσι, διασφαλίζεται περισσότερη ενέργεια για το σύστημα και μεγαλύτερη αυτονομία των οχημάτων.


Οι ηµιαγωγοί καρβιδίου του πυριτίου παρέχουν µεγαλύτερη ισχύ για την ηλεκτρική κίνηση. Για τον οδηγό αυτό σηµαίνει 6% µεγαλύτερη αυτονοµία.
Harald Kroeger, µέλος του διοικητικού συµβουλίου της Bosch

Η εταιρεία θεωρεί ότι η μεγαλύτερη αυτονομία θα συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς αποτελεί ένα βασικό στοιχείο που αποτρέπει τους καταναλωτές να προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Παράλληλα, οι μικρότερες απώλειες θερμότητας, σε συνδυασμό με την αντοχή σε υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνει ότι υπάρχουν μικρότερες απαιτήσεις ψύξης, με αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους του οχήματος, αλλά και του κόστους κατασκευής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ