Στην Ελλάδα από την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος
BYD

Στην Ελλάδα από την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος

Με στόχο ένα πιο πράσινο μέλλον και μηδενικούς ρύπους, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ως αντιπρόσωπος της BYD, φέρνει στην Ελλάδα τα νέα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία. 

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα με άμεσο στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Η οικονομία της ενέργειας, η καθαρή ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα και η μείωση των θορύβων που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής, είναι θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας στην παγκόσμια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.


Υπηρετώντας αυτές τις αξίες, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία συμπληρώνει φέτος 99 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, γίνεται εισαγωγέας της BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα με στόχο να παρέχει sales και after sales υπηρεσίες για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα.

Η BYD πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2019, με την παρουσίαση του ηλεκτρικού αστικού λεωφορείου Midi Bus. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο, 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών. Το λεωφορείο Midi Bus μετά από μία πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μίας ολόκληρης βάρδιας, απαλλάσσοντας έτσι τον συγκοινωνιακό φορέα από την εγκατάσταση έξτρα φορτιστών στις αφετηρίες ή σε άλλα σημεία για την επαναφόρτιση των μπαταριών, μία υποδομή που αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του στόλου. Ακόμη, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με το Κ9 ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD, μήκους 12 μέτρων, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για την προμήθεια 1.300 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Κ9 ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD σε αυτές τις δοκιμαστικές διαδρομές κατάφερε να φτάσει τα 320 χιλιόμετρα αυτονομίας κατά μέσο όρο την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ