Οθόνη 3D Lightfield
3D

Οθόνη 3D Lightfield

H Continental και η Leia δημιουργούν τη νέα 3D οθόνη για τρισδιάστατες προβολές στην καμπίνα του αυτοκινήτου για περισσότερη άνεση και ασφάλεια κατά την οδήγηση.

H Continental επιδιώκει να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που λειτουργούν και μεταδίδουν πληροφορίες οι οθόνες των οχημάτων. Έτσι, η εταιρεία, σε συνεργασία με την Leia Inc, από τη Silicon Valley, αναπτύσσει μία καινοτόμο λύση για το cockpit, με την ονομασία «Natural 3D Lightfield Instrument Cluster», που θα φέρει την τρισδιάστατη απεικόνιση στα αυτοκίνητα του άμεσου μέλλοντος.

Οι οθόνες «Lightfield» θα επιτρέπουν την ασφαλή παρουσίαση πληροφοριών στον οδηγό σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας τη διάδρασή του με το όχημα πιο άνετη και ενστικτώδη. Ακόμη, η νέα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στον συνοδηγό και τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα να μοιράζονται με τον οδηγό την ίδια εμπειρία των τρισδιάστατων εικόνων από τη θέση τους.

Η νέα 3D οθόνη «Lightfield» ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για πιο άμεση και «ζωντανή» επικοινωνία ανθρώπου – μηχανής, βελτιώνοντας την εμπειρία του οδηγού και επιτρέποντας να διαδρά με το όχημα απλά και αποτελεσματικά, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο, δημιουργώντας μία νέα διάσταση άνεσης και ασφάλειας. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα, σε κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, να προσαρμόσει τη νέα τεχνολογία στις προτιμήσεις των πελατών του, με εξατομικευμένες σχεδιαστικές λύσεις.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η ποιότητα της ανάλυσης, η εμφάνιση και η αίσθηση του «Natural 3D Lightfield Instrument Cluster» είναι σαφώς καλύτερη από αυτή των συμβατικών 3D-οθονών, χάρη στη νέα τεχνολογία «Diffractive Lightfield Backlighting», όπου αγωγοί φωτός με πλέγμα διάθλασης και νανοδομές επιτρέπουν την ακριβή διάδοση των φωτοκυμάτων, κάτω από τον πίνακα της οθόνης, προσφέροντας ένα απολύτως φυσικό 3D οπτικό αποτέλεσμα.


Το σύστημα υπολογίζεται ότι θα βγει σε μαζική παραγωγή το αργότερο μέχρι το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.