Σύστημα ηλεκτροκίνησης
axle

Σύστημα ηλεκτροκίνησης

Η Continental καινοτοµεί στον τοµέα της ηλεκτροκίνησης µε το νέο σύστηµα µε ενσωµατωµένο άξονα µετάδοσης, που διαθέτει µεγαλύτερη ισχύ, µικρότερο µέγεθος και βάρος.

Δίνοντας μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία, η Continental εξελίσσει μία σειρά από συστήματα που διαμορφώνουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση.

Προσφάτως η εταιρεία ανέπτυξε το νέο, εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, ελαφρύ και συμπαγές ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 3ης γενιάς, με ενσωματωμένο άξονα μετάδοσης, που θα εξοπλίζει ηλεκτρικά οχήματα κινέζων και ευρωπαίων κατασκευαστών.

Έτσι η Continental αναλαμβάνει μία ηγετική θέση ως προμηθευτής ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτροκίνησης μαζικής παραγωγής για την αυτοκινητοβιομηχανία.


Σύμφωνα με την εταιρεία, η µαζική παραγωγή του νέου κινητήριου άξονα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Continental στο Tianjin της Κίνας, µέσα στο 2019.

Οι μηχανικοί της εταιρείας, αξιοποιώντας την εμπειρία τους στα ηλεκτρικά συστήματα, κατάφεραν να εξελίξουν τη λειτουργία και τη συνεργασία των εξαρτημάτων, αλλά και να βελτιστοποιήσουν τον όγκο και το βάρος του συστήματος, που ζυγίζει πλέον λιγότερο από 80 κιλά, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 120 kW και 150 kW.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στην αγορά για μαζική παραγωγή και είναι κατάλληλο για διάφορες κατηγορίες οχημάτων. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί σε ένα μικρό ευρωπαϊκό όχημα και σε ασιατικά SUV. Παράλληλα, θα εξοπλίζει το ηλεκτρικό όχημα Sion της γερμανικής start-up Sono Motors.


Ο καινοτόµος άξονας συνδυάζει ηλεκτρική γεννήτρια, ηλεκτρονικά ισχύος και µειωτήρα στροφών σε ένα ενιαίο σύστηµα, αναδεικνύοντας την εταιρεία σε έναν από τους λίγους προµηθευτές που προσφέρουν ολοκληρωµένα ηλεκτρικά συστήµατα κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.