Στεγανοποίηση υψηλής τεχνολογίας
CORTECO

Στεγανοποίηση υψηλής τεχνολογίας

Η Corteco διαθέτει στη δευτερογενή αγορά έναν νέο τύπο σιλικόνης για υψηλή ανθεκτικότητα, σταθερότητα και κορυφαία χαρακτηριστικά ποιότητας.

Η στεγανοποίηση έχει μακρά ιστορία ως τεχνική και οι απαρχές της βρίσκονται στη… ναυπηγική. Η αύξηση της ποικιλομορφίας των υλικών οδήγησε στην ανάπτυξη διαφορετικών υλικών στεγανοποίησης, όπως η σιλικόνη. Στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1901, ο επιστήμονας Frederic Stanley Kipping ανέπτυξε ένα νέο υλικό γνωστό ως «σιλικόνη». Σήμερα, μπορούμε να το βρούμε σε πολλές μορφές, όπως ρευστό, γράσο, κόλλες ή σαν ελαστικό υλικό για διάφορες χρήσεις.

Για να εκπληρώσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι ειδικοί της Freudenberg ανέπτυξαν έναν νέο τύπο σιλικόνης που έχει βιολογική βάση: EVO 300, μία κόλλα σιλικόνης νέας γενιάς.

Η EVO 300 αποτελείται από 100% σιλικόνη τελευταίας γενιάς, ενισχυμένη με πληρωτικό παράγοντα. Αυτό της επιτρέπει να έχει σταθερότητα και ανθεκτικότητα πολύ ανώτερη από την κλασική σιλικόνη.

Η θερμική της αντίσταση αυξάνεται από τον παράγοντα πλήρωσης, ο οποίος επιτρέπει στην EVO 300 να λειτουργεί από -70°C έως 250°C και 300°C σε διαστήματα αιχμής, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγανοποιήσει διάφορα καλύμματα στον κινητήρα, όπως το καπάκι των βαλβίδων, το κάλυμμα του ιμάντα/καδένας χρονισμού ή θερμοστάτες. Επίσης, είναι κατάλληλη για τη στεγανοποίηση του κάρτερ λαδιού και πολλών άλλων καλυμμάτων και ανοιγμάτων, όπως των στροβιλοσυμπιεστών ή των βαλβίδων EGR.

Η EVO 300 είναι μη διαβρωτική και έχει εξαιρετικές συγκολλητικές ιδιότητες. Η πρόσφυση στις επιφάνειες είναι εξαιρετικά καλή, επομένως δεν υπάρχει όριο στους συνδυασμούς υλικών: μέταλλο (όλα τα είδη μετάλλων) με μέταλλο, μέταλλο με πλαστικό, πλαστικό με πλαστικό ή όποιο άλλο υλικό υπάρχει στο όχημα.

Χάρη στην τεχνολογία της, η EVO 300 είναι ανθεκτική σε όλα τα υγρά που θα μπορούσαν να βρίσκονται μέσα ή γύρω από το όχημα: καύσιμα, λάδια, νερό, χημικά, όζον, οξέα, ψυκτικά ή θαλασσινό νερό, ακόμη και στον ήλιο.

Ο κατάλογος των εφαρμογών είναι και αυτός μακρύς, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε ζεστό και κρύο μέρος του οχήματος: αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, άξονες, συμπιεστές, σύστημα εξάτμισης, υδραυλική αντλία, αντλία υψηλής πίεσης κλπ.

Επιπλέον, χάρη στη νέα φόρμουλα είναι, πλέον, πιο φιλική προς τον χρήστη. Είναι πολύ απλή στη χρήση και δεν απαιτεί αστάρι. Δεν έχει σημασία αν εφαρμόζεται σε μεταλλικά ή μη υλικά, αρκεί η επιφάνεια να είναι καθαρή και χωρίς βρώμικα ή λιπαρά σημεία.

Ο χρόνος στεγνώματος αυτής της κόλλας είναι προσεκτικά σχεδιασμένος για επαγγελματική χρήση και άμεση στεγανοποίηση. Ο χρόνος σκλήρυνσης εξαρτάται από το πάχος, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από πολύ μικρό μέχρι μηδενικό πάχος σύνδεσης, έως υψηλότερο. Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι η EVO 300 θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε κρίσιμα σημεία, χωρίς να χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν τα συνεργαζόμενα εξαρτήματα, όπως η αντλία νερού ή το καρμπυρατέρ.

Χρησιμοποιείται από κατασκευαστές οχημάτων, αυτοκινήτων, φορτηγών, κατασκευών και γεωργικών μηχανημάτων: Mercedes-Benz, VW, AUDI, Hyundai, Honda, Mitsubishi, Toyota, Volvo, Scania και πολλούς άλλους.

Η EVO 300 έχει σκούρο γκρι χρώμα και διατίθεται σε σωληνάριο και δοχεία υπό πίεση.

HT300C & HT200C – Τυπική κόλλα σιλικόνης

Όπου απαιτείται εξαιρετική αντίσταση σε υψηλές θερμοκρασίες και διαρροές λαδιού, σε κινητήρες με κελύφη από χάλυβα ή χυτοσίδηρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η HT300C ή η HT200C. Χρησιμοποιείται από κατασκευαστές οχημάτων και βιομηχανικές εφαρμογές, καθώς προσαρμόζεται, εύκολα, σε άγριες ή ανώμαλες επιφάνειες και προσφέρει υψηλή αντοχή σε ψυκτικά υγρά και χημικούς διαλύτες.

Και οι δύο κόλλες σιλικόνης, HT300C και HT250C, αποτελούνται από 100% σιλικόνη, που βουλκανίζεται σε θερμοκρασία δωματίου υπό κανονικές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Η HT300C παράγεται σε μαύρο χρώμα και αντέχει έως και 300°C. Η HT200C αντέχει έως και 250°C και διατίθεται σε λευκό χρώμα.

Όλες οι κόλλες σιλικόνης της Corteco είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανικής παραγωγής. Είναι φιλικές προς τον χρήστη για εφαρμογή, ανθεκτικές σε σκληρά και εχθρικά περιβάλλοντα χρήσης, αφαιρούνται εύκολα από επιφάνειες, χωρίς τη χρήση καθαριστικών ή διαλυτών, και αντέχουν σε όλα τα γνωστά υγρά που χρησιμοποιούνται στο όχημα.

Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Corteco συνοδεύεται πάντα από εξαιρετική ποιότητα, καθώς τα υψηλά πρότυπα συνδέονται άμεσα με την Freudenberg και χαρακτηρίζουν την πλήρη γκάμα ανταλλακτικών της εταιρείας. Η Corteco προσφέρει περισσότερα από 26.000 προϊόντα και κιτ επισκευής στα συνεργεία -ανάμεσά τους κορυφαία εξαρτήματα, όπως η ακτινωτή τσιμούχα άξονα Simmerring. Το εκτεταμένο πρόγραμμα προϊόντων της περιλαμβάνει τσιμούχες λαδιού, τσιμουχάκια στελέχους βαλβίδας, επίπεδες φλάντζες και κιτ κινητήρα, προϊόντα τεχνολογίας ελέγχου κραδασμών, όπως βάσεις κινητήρα, τροχαλίες και βάσεις ανάρτησης, αερόσουστες, καθώς και εξαρτήματα για τα συστήματα διεύθυνσης/ανάρτησης, φίλτρα αέρα καμπίνας και εύκαμπτους σωλήνες φρένων.

ΠΗΓΗ: CORTECO   

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.