Τσιμούχες ΟΕ vs Φτηνά αντίγραφα
CORTECO

Τσιμούχες ΟΕ vs Φτηνά αντίγραφα

Συχνά, κατά τη διαδικασία της επισκευής οχηµάτων, η επιλογή τοποθέτησης φτηνών εξαρτηµάτων ενδέχεται τελικά να κοστίσει περισσότερο. Η Corteco, εµπορικό σήµα της Freudenberg, κορυφαίου κατασκευαστή τσιµουχών, υποστηρίζει ότι η ποιότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για κάθε εταιρεία.

Η Corteco, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της δευτερογενούς αγοράς σε προϊόντα στεγανοποίησης, αναλύει τα πλεονεκτήματα από τη χρήση ανταλλακτικών ποιότητας Πρώτης Τοποθέτησης, σε αντίθεση με τις πιο φθηνές τσιμούχες, χωρίς εμπορικό σήμα.

  • Πρώτη Τοποθέτηση – Οι τσιμούχες Corteco χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές οχημάτων. Επομένως, γιατί να μην αντικαταστήσετε με όμοιο προϊόν, ώστε να διασφαλίσετε ότι τα οχήματα διατηρούνται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο;
  • Ποιότητα – όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας που υπόκεινται σε αυστηρές δοκιμές, ώστε τα εξαρτήματα να πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζουν οι κατασκευαστές των οχημάτων.
  • Εγγύηση – σε αντίθεση με πολλά φτηνά αντίγραφα, όλα τα εξαρτήματα Πρώτης Τοποθέτησης συνοδεύονται από εγγύηση, διασφαλίζοντας στον τεχνικό και τον πελάτη ότι το προϊόν δεν θα αστοχήσει. Ακόμα όμως και στην απίθανη περίπτωση που αστοχήσει πρόωρα, με την εγγύηση θα επιλυθεί γρήγορα.

Αυτά είναι µερικά µόνο από τα οφέλη της χρήσης ποιοτικών προϊόντων σε σχέση µε τα φθηνά αντίγραφα. Αντίστοιχα, υπάρχουν και τα µειονεκτήµατα της αγοράς ενός φτηνότερου προϊόντος.

  1. Φτηνά υλικά – οι κατασκευαστές των αντιγράφων διατηρούν χαµηλά το κόστος χρησιµοποιώντας υλικά κατώτερης ποιότητας, µε αποτέλεσµα να παράγονται και να πωλούνται πιο φτηνά.
  2. Χωρίς εγγύηση – τα αντίγραφα δεν συνοδεύονται συχνά από εγγυήσεις. Αυτό επιτρέπει να κατασκευάζονται µε µειωµένο κόστος και να πωλούνται στην αγορά περισσότερα προϊόντα.
  3. Πρόωρη αντικατάσταση – τα εξαρτήµατα χαµηλότερης ποιότητας µπορεί να δυσκολεύονται να αντέξουν τις συνεχείς πιέσεις στις οποίες υποβάλλονται, µε αποτέλεσµα την πρόωρη αστοχία. Ένα ανταλλακτικό που αστοχεί πρόωρα ενδέχεται να επηρεάσει τα γύρω εξαρτήµατα, αναγκάζοντάς τα να απορροφήσουν διαρροές ή να δέχονται πρόσθετη πίεση. Αυτό θα µπορούσε να έχει ως αποτέλεσµα να απαιτούνται µεγαλύτερες επισκευές, κοστίζοντας περισσότερο χρόνο, αλλά και χρήµατα.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους στόλους LCV και CV, όπου οι διακοπές στη λειτουργία μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κόστος από οτιδήποτε άλλο. Περισσότερες διακοπές σημαίνει λιγότερα οχήματα στον δρόμο και επομένως μειωμένα έσοδα.

Απλά θυμηθείτε: Αν αγοράσετε φθηνά, θα αγοράσετε δύο φορές.

Παρόλο που τα εξαρτήματα ΟΕ – Πρώτης Τοποθέτησης κοστίζουν περισσότερο αρχικά, μακροπρόθεσμα θα εξοικονομήσετε χρήματα, λόγω της αξιοπιστίας και της απόδοσής τους, συγκριτικά με τα φθηνότερα ανταλλακτικά.

ΠΗΓΗ: CORTECO  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.