Dayco

Καινοτόμες λύσεις για τη θερμική διαχείριση

16/06/2022
Καθώς οι κατασκευαστές οχημάτων επιδιώκουν τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί, κάθε πτυχή της απόδοσης του κινητήρα εξετάζεται λεπτομερώς για να διασφαλιστεί ότι όλα τα συστήματά του συνεργάζονται.

Η αποτελεσματική διαχείριση της θερμότητας είναι κρίσιμο ζήτημα, γι’ αυτό και η Dayco έχει αναπτύξει καινοτόμες λύσεις ή νέες ιδέες που εξασφαλίζουν ότι οι κινητήρες όχι μόνο φθάνουν τις θερμοκρασίες λειτουργίας τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά και ότι διατηρούν αυτές τις βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι ηλεκτρικές αντλίες νερού που μπορούν να ενεργοποιηθούν ακαριαία, καθώς και οι έξυπνες σχεδιαστικές λύσεις για μηχανικές αντλίες, όπως οι πτερυγιοφόρες ή αυτές με τροχό τριβής της Dayco, που παρέχουν άμεση απόκριση στις αλλαγές θερμοκρασίας του ψυκτικού.

Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν, επίσης, προσπαθήσει να ενσωματώσουν την αντλία νερού στο σύστημα μετάδοσης κίνησης του ιμάντα χρονισμού, αντί να παίρνει κίνηση από τον ιμάντα κίνησης παρελκομένων.

Αυτό έχει άμεση επίδραση στη δευτερογενή αγορά, καθώς ο ιμάντας χρονισμού έχει προγραμματισμένο διάστημα αντικατάστασης, σε αντίθεση με τον ιμάντα κίνησης παρελκομένων, ο οποίος σπάνια έχει. Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί έρχονται σε επαφή με την αντλία νερού πιο συχνά απ’ ό,τι στο παρελθόν, συνεπώς είναι πολύ ευκολότερο για αυτούς να εκτιμήσουν την κατάστασή της. Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι είτε χρειάζεται αντικατάσταση, είτε την αλλάζουν προληπτικά, ακολουθώντας τον κανόνα της «βέλτιστης πρακτικής», οπότε οι πωλήσεις αυξάνονται!


«Μερικές φορές, έχοντας τις καλύτερες προθέσεις, τα συνεργεία θα προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν χρήματα για τους πελάτες τους και να αντικαταστήσουν μόνο τον ιμάντα και τα βοηθητικά εξαρτήματά του. Ωστόσο, αυτή η πολιτική ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες τους να πληρώσουν δύο φορές για την ίδια εργασία, εάν η αντλία νερού αστοχήσει μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα. Καθώς η αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού είναι μία σχετικά ακριβή, αν και εξαιρετικά σημαντική απαίτηση προγραμματισμένης συντήρησης, είναι απόλυτα λογική η ταυτόχρονη αλλαγή, τόσο της αντλίας νερού όσο και του ιμάντα χρονισμού, καθώς αποτελεί μία πολύ πιο οικονομική λύση για τους οδηγούς σε βάθος χρόνου και τους δίνει, επίσης, τη σιγουριά ότι το αυτοκίνητό τους έχει επωφεληθεί από μία πλήρη και σωστή επισκευή του συστήματος. Ως εκ τούτου, για την ασφάλεια του ιδιοκτήτη, καθώς και για το πιο κερδοφόρο αποτέλεσμα για το συνεργείο, η Dayco συνιστά να επιλέξουν μία πλήρη αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού, αντί να αλλάξουν μόνο την αντλία νερού ή τον ιμάντα χρονισμού μεμονωμένα» Tan Atila, Περιφερειακός Manager Ευρώπης DAYCO

Στην πραγματικότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια, η αύξηση των πωλήσεων των κιτ ιμάντα χρονισμού που συνοδεύεται με αντλία νερού έχει αυξηθεί σημαντικά, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον κινητήρα πρέπει να γνωρίζουν και να προγραμματίζουν ανάλογα το απόθεμά τους.

Οι κατασκευαστές συστημάτων μετάδοσης ισχύος, όπως η Dayco, ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της αγοράς, προσθέτοντας μία αντλία νερού στα κιτ ιμάντα χρονισμού τους για να παρέχουν στους εμπόρους και στους πελάτες τους μία πλήρη λύση αντικατάστασης στη δευτερογενή αγορά.

Με την ταξινόμηση ως KTBWP, κάθε ένα από τα πάνω από 300 κιτ αντλίας νερού της Dayco περιλαμβάνει την αντλία αντικατάστασης μαζί με τον ιμάντα, τον τεντωτήρα και την ελεύθερη τροχαλία, με 75 από αυτούς τους κωδικούς να περιέχουν τον πατενταρισμένο ιμάντα της Dayco High Tenacity (HT) ή «λευκό» ιμάντα. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει μία ολοκληρωμένη γκάμα από θερμοστάτες, που συμπληρώνει την προσφορά της και παρέχει στους ανεξάρτητους επισκευαστές μία πλήρη ποιοτική λύση θερμικής διαχείρισης, προδιαγραφών Πρώτης Τοποθέτησης (OE).

Σύμφωνα με τον κ. Atila, «εκτός από την παροχή των ανταλλακτικών που ανταποκρίνονται στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία του στόλου των αυτοκινήτων, ένα άλλο πλεονέκτημα, από την άποψη των εμπόρων, είναι η δυνατότητα παροχής μίας ευρύτερης γκάμας προϊόντων θερμικής διαχείρισης από έναν μόνο αξιόπιστο προμηθευτή».


«Τα εξαρτήματα που προέρχονται από την Πρώτη Τοποθέτηση – ΟΕ παρέχουν στους πελάτες μία σειρά απτών πλεονεκτημάτων, από την κορυφαία ποιότητα και την εξαιρετική εφαρμογή των προϊόντων, έως την αυξημένη αντοχή και τις μειωμένες αξιώσεις εγγύησης. Επιπλέον, όταν τοποθετούν μία αντλία νερού / κιτ ιμάντα χρονισμού HT, η Dayco είναι σε θέση να παρέχει στους εμπόρους, τα συνεργεία και τους πελάτες της ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο διασφάλισης, προσφέροντας την ευκαιρία να επεκτείνει την υπάρχουσα διετή εγγύηση για ένα ακόμη έτος».

Η εγγύηση Long Life +1 έτος είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία της Dayco μπορεί να προσφέρει στα συνεργεία ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Παρέχει, επίσης, στον οδηγό ένα επίπεδο προστασίας που συχνά δεν μπορεί να παρέχει ούτε ο εξουσιοδοτημένος  αντιπρόσωπος. Ο συνδυασμός των προϊόντων εγγυημένης ποιότητας Πρώτης Τοποθέτησης – OE, που περιλαμβάνουν μία μεγάλη γκάμα στον τομέα της θερμικής διαχείρισης, και της υποστήριξης των προϊόντων, όπως η εγγύηση Long Life +1 έτος, καθιστά την Dayco μία εξαιρετική επιλογή για εμπόρους ανταλλακτικών κινητήρα και επισκευαστές που κοιτάζουν το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μετάδοσης ισχύος της Dayco, ποιότητας OEM, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.dayco.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.