Συστήματα ADAS για το Aftermarket
Denso

Συστήματα ADAS για το Aftermarket

H DENSO, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εξαρτημάτων και συστημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία και το Aftermarket, αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις με στόχο την απόδοση, την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η κοινωνική ειρήνη και η ευημερία και αυτό αντανακλάται στη στρατηγική της για το μέλλον, καθώς και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Η εταιρεία διαθέτει μία ευρύτατη γκάμα εξαρτημάτων αυτοκινήτου, αποδεδειγμένης ποιότητας τόσο για την Πρώτη Τοποθέτηση (OE), όσο και για το Aftermarket. Παράλληλα, οι μελλοντικοί στόχοι ανάπτυξης τεχνολογίας της DENSO επικεντρώνονται στην παροχή μεγαλύτερης ψυχικής ηρεμίας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Τα συστήματα ADAS φέρνουν την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα για μια νέα γενιά κινητικότητας.

Η ηρεμία (Peace of Mind) είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες παγκόσμιας ανάπτυξης της DENSO ενόψει του 2030.

Τι είναι τα συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems);

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ασφάλεια κατά την οδήγηση και να αυξάνουν την ευκολία και την άνεση. Η τεχνολογία ADAS συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων και ατυχημάτων ειδοποιώντας τους οδηγούς για πιθανά προβλήματα σε πραγματικό χρόνο, εφαρμόζοντας μέτρα ασφαλείας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του οχήματος.

Η τρέχουσα αγορά για τα συστήματα ADAS μπορεί γενικά να χωριστεί σε δύο τμήματα: κάμερα και ραντάρ. Μία από τις σημαντικότερες προσεχείς εξελίξεις των προϊόντων της DENSO είναι να καταστήσει τα εξαρτήματα ADAS διαθέσιμα για την εκ των υστέρων τοποθέτηση, όχι μόνο ως εξοπλισμό για νέα οχήματα.

«Τα τροχαία ατυχήματα είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα», σημειώνει η Fatiha Laauich, Υπεύθυνη Στρατηγικής Marketing σε πανευρωπαϊκό επίπεδο της DENSO Europe. «Ωστόσο, με τη μείωσή τους, όχι μόνο σώζουμε πολύτιμες ζωές, αλλά δίνουμε, επίσης, στους ανθρώπους έναν νέο βαθμό ελευθερίας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση».


«Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι κοινός στόχος σε όλο τον κόσμο. Ο ΟΗΕ στοχεύει να μειώσει στο μισό τον αριθμό των παγκόσμιων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων έως το 2030, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν θέσει παρόμοιους στόχους για το 2050», υπογραμμίζει η Fatiha Laauich.

Ολιστική προσέγγιση για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Σύμφωνα με την ίδια, η DENSO εργάζεται σε μία προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τόσο το «βάθος» όσο και το «εύρος». Το «βάθος» είναι η πλήρης επιδίωξη τεχνολογιών αιχμής που θα επιτρέψουν στην DENSO να κάνει τους χρήστες της κινητικότητας ασφαλέστερους. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η χρήση της τεχνολογίας AI από την εταιρεία για να προβλέψει πιθανούς κινδύνους, π.χ. ανιχνεύοντας πεζούς, με τρόπο που δεν αποσπά την προσοχή, όταν οι συνθήκες ορατότητας είναι κακές. Επιπλέον, σε διασταυρώσεις με κακή ορατότητα και σε άλλες καταστάσεις όπου τα τυφλά σημεία αποτελούν απειλή, οι λειτουργίες V2X και του χάρτη παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την υποδομή, οι οποίες, σε συνδυασμό με πληροφορίες από τους αισθητήρες, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ατυχημάτων.

Από την άλλη πλευρά, το «εύρος» αφορά τη διασφάλιση ότι τα προϊόντα και οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σε όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς Aftermarket. Όπως επισημαίνει η Fatiha Laauich, η επιδίωξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει ασφαλή προϊόντα με το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας, σε ανταγωνιστικές τιμές.


«Από τη δεκαετία του 1990, η DENSO παρείχε προηγμένη ασφάλεια και διάφορα εξαρτήματα (OE) ADAS, όπως συσκευές LiDAR, ραντάρ κυμάτων χιλιοστών και αισθητήρες όρασης. Η εισαγωγή του εξοπλισμού ADAS στη δευτερογενή αγορά, όχι μόνο δίνει ώθηση στην αγορά του Aftermarket, αλλά καθιστά, επίσης, ευρέως διαθέσιμη την τεχνολογία που σώζει ζωές, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την ηρεμία. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία εξισορροπεί το πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ ανεξάρτητων συνεργείων και εξειδικευμένων αντιπροσώπων, επιτρέποντας στους επαγγελματίες επισκευαστές να έχουν πρόσβαση στα πιο εξελιγμένα ανταλλακτικά των οχημάτων, αυξάνοντας, έτσι, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών», σημειώνει η Fatiha Laauich.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις τεχνολογίες DENSO για το Aftermarket, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.denso-am.eu.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ