Ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY
eprimacy

Ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY

Κορυφαίες επιδόσεις και χαµηλή κατανάλωση καυσίµου υπόσχεται η εταιρεία µε το νέο, φιλικό προς το περιβάλλον, ελαστικό. 

Η ασφάλεια, η απόδοση καθώς και η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αποτελούν βασικούς στόχους της Michelin, που επιδιώκει να συμβάλλει στη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου των οχημάτων, με τα ελαστικά να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η εταιρεία παρουσίασε το ελαστικό Michelin e.PRIMACY που συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.

Χάρη στην κορυφαία αντίσταση κύλισης, το συγκεκριμένο ελαστικό έχει βαθμολογηθεί με «A» στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με «Β» στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι οδηγοί εξοικονομούν περίπου 0,21 λίτρα καυσίμων ανά 100 χιλιόμετρα και περίπου 80€ κατά τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εταιρεία, το MICHELIN e.PRIMACY διατηρεί τις κορυφαίες επιδόσεις του, από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο. Ακόμα και μετά από 30.000 χλμ., βρίσκεται πάνω από το όριο του ευρωπαϊκού κανονισμού R117 για τις επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα σε καινούρια ελαστικά.

Οι τεχνολογίες

Πλευρά CoolRunning
Χάρη στο καινοτόμο μείγμα γόμας, τα πλευρά απορροφούν λιγότερη ενέργεια κατά την κάμψη, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τεχνολογία Slim belt
Οι λεπτές ζώνες λινών πέλματος έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την ίδια αντίσταση, ενώ απαιτούν λιγότερες πρώτες ύλες για την κατασκευή τους. Ως αποτέλεσμα, έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης σε σύγκριση με τον παραδοσιακό σχεδιασμό, συμβάλλοντας, έτσι, στη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και στη μείωση των εκπομπών CO2.

Αυλακώσεις U-Shape
Η μοναδική σχεδίαση των αυλακώσεων διασφαλίζει την αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού ανεξάρτητα από το βάθος σκαλίσματος. Η τεχνολογία Evergrip προσφέρει κατάλληλη πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, τόσο όταν το ελαστικό είναι καινούριο, αλλά και όταν φθαρεί.

Energy AirShield
Το Energy AirShield είναι ένα ιδιαίτερα αεροστεγές στρώμα εσωτερικής γόμας που μειώνει την απώλεια ενέργειας και βοηθά στη μείωση της αντίστασης κύλισης.

Μείγματα Energy Passive
Αυτή η τεχνολογία, η οποία είναι ο βασικός παράγοντας για τη χαμηλή αντίσταση κύλισης του MICHELIN e.PRIMACY, βασίζεται σε ένα πολύ ανθεκτικό ελαστομερές. Στο συγκεκριμένο μείγμα, η βελτιωμένη συνοχή μέσω ειδικού ελαστομερούς μειώνει την απώλεια ενέργειας, η οποία, με τη σειρά της, μειώνει την αντίσταση κύλισης, με αποτέλεσμα να απαιτείται λιγότερο καύσιμο ή ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση του οχήματος.

MaxΤouch Construction
Η τεχνολογία MaxΤouch Construction  βελτιστοποιεί το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης, επιβράδυνσης, καθώς και τις πλευρικές δυνάμεις, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αντοχή του ελαστικού.


Πέρα από τον σχεδιασµό, η Michelin έχει επενδύσει σε projects για τη µείωση των εκποµπών ρύπων που σχετίζονται µε την παραγωγή του ελαστικού, από την εξόρυξη των πρώτων υλών µέχρι και τη µεταφορά του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY αναµένεται να είναι διαθέσιµο την άνοιξη του 2021 σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες, και θα µπορεί να τοποθετηθεί στα πιο δηµοφιλή ηλεκτρικά οχήµατα αλλά και σε οχήµατα µε κινητήρα εσωτερικής καύσης.

πηγη: michelin

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ