AISIN

Εταιρείες και οργανισμοί στη μάχη

11/05/2020
Τη μάχη κατά του COVID-19 έχουν στηρίξει με αμείωτο ρυθμό επιχειρήσεις και οργανισμοί από τον κλάδο του Aftermarket, μέσα από δράσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τον ευαίσθητο και καίριο τομέα της Υγείας.

Όλο αυτό το διάστημα, από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν συμβάλλει στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, βοηθώντας με δωρεές ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία. Έχουμε καταγράψει ορισμένες από τις δράσεις εταιρικής ευθύνης στην οποίες έχουν προβεί κάποιες από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της Δευτερογενούς Αγοράς ενάντια στην μάχη με τον COVID-19.

 • Η NEXUS, μέσω της πρωτότυπης κίνησης της N!UNITED και μαζί με τη βοήθεια της NEXUS Automotive ITALY και της BREMBO, πραγματοποίησε δωρεά 20.000 χειρουργικών μασκών στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXIII στο Μπέργκαμο, προκειμένου να προασπιστεί τους εργαζόμενους εκεί, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να βοηθήσουν στη μάχη με τον COVID -19. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας του, σε οποιονδήποτε από τον κλάδο του Automotive Aftermarket να επικοινωνήσει και να συμβάλλει επίσης στην πρωτοβουλία αυτή κατά του κορονοϊού.
 • Σε όλο τον κόσμο, η Valeo υποστηρίζει τα νοσοκομεία που καταπολεμούν τον COVID-19. Δεκάδες χιλιάδες προστατευτικά νοσοκομειακά είδη, όπως μάσκες και καλύμματα έχουν χορηγηθεί σε διάφορες ιατρικές εγκαταστάσεις. Τα εργοστάσια στην Ισπανία παράγουν μάσκες και προστατευτικά καλύμματα για νοσοκομεία. Ακόμη, ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στο αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης, παρέχοντας 10.000 αναπνευστήρες σε 50 ημέρες, από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου.
 • Οι εταιρείες MAHLE και Triumph συνεργάζονται για την κατασκευή ιατρικών αναπνευστικών μασκών. Για τον σκοπό αυτό, η MAHLE παρέχει ένα φίλτρο συμβατό με FFP3 που απομονώνει και παρεμποδίζει τους ιούς. Έχει επίσης δωρίσει περισσότερες από 2.000 μάσκες προσώπου και 1.800 μπουκάλια απολυμαντικού χεριών.
 • Η Delphi έχει δωρίσει 89.000 ζευγάρια γάντια νιτριλίου σε νοσοκομεία και ιατρικές μονάδες.
 • Η Hella δωρίζει στο Νοσοκομείο Zhongnan στη Wuhan της Κίνας ιατρικά προϊόντα, όπως συσκευές υπέρυθρης θερμικής καταμέτρησης, απολυμαντικά προϊόντα και άλλα.
 • Η Sogefi και η DAYCO ξεκίνησαν την παραγωγή εξαρτημάτων μέσω της 3D εκτύπωσης για τη μετατροπή μασκών κολύμβησης με αναπνευστήρα σε υποστηρικτικά αναπνευστικά συστήματα έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία.
 • Η ZF προσφέρει υποστήριξη στον τομέα της υγείας, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτύπωση για ιατρικό εξοπλισμό. Η εταιρεία παράγει 100.000 μάσκες με φίλτρο FFP καθημερινά.
 • Ο Όμιλος AISIN και η εταιρεία DENSO δώρισαν από 125.000 ευρώ η κάθε μία, μέσω του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, για να υποστηρίξουν τις τοπικές προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων από την κρίση του κορονοϊού.
 • Η Brembo έχει δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε τρία κέντρα από το Μπέργκαμο της Ιταλίας που ασχολούνται με την κλινική και φαρμακευτική έρευνα κατά του COVID-19.
 • Η Continental έχει συνεισφέρει 600.000 ευρώ σε διάφορες τοπικές πρωτοβουλίες στην Κίνα που μάχονται κατά του κορονοϊού. Κατασκευάζει επίσης ιατρικά σωληνάκια PVC που χρειάζονται τα ιατρικά κέντρα στο Μπέργκαμο και στην περιοχή της Λομβαρδίας.
 • Η Schaeffler δώρισε 1 εκατομμύριο ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό για την καταπολέμηση του COVID-19.
 • Η εταιρεία MANN + HUMMEL ανέπτυξε τεχνολογία, η οποία εφαρμόζεται σε ιατρικές εγκαταστάσεις για τη δημιουργία θαλάμων αρνητικής πίεσης για την απομόνωση των ασθενών, μέσω της χρήσης φίλτρου HEPA σε συνδυασμό με υπεριώδες φως.
 • Η Bosch ανέπτυξε ένα γρήγορο τεστ για τον COVID-19 που μπορεί να διαγνώσει δέκα παθογόνους μικροοργανισμούς στο αναπνευστικό σύστημα. Η εταιρεία δουλεύει επίσης για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας δικτύωσης (Germany’s Government Hackathon) μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ιατρικής βιομηχανίας.
 • Η NTN-SNR, από την αρχή της πανδημίας, έχει προβεί σε πρωτοβουλίες υποστήριξης των ιατρικών μονάδων παρέχοντας ιατρικές στολές, κατασκευάζοντας περίπου 300 προστατευτικές μάσκες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο και πραγματοποιώντας δωρεές ειδικών ιατρικών παπουτσιών και χειρουργικών μασκών.
 • Η Exide, θέλοντας να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, τροφοδότησε με Sprinter XP AGM ως μπαταρίες εκτάκτου ανάγκης το London’s ExCeL Centre που αναδιαμορφώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να φιλοξενήσει ασθενείς με κορονοϊό.
 • Η Liqui Moly  με μία δωρεά προϊόντων παραγωγής της, αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, βοήθησε τα νοσοκομειακά οχήματα, τις υπηρεσίες διάσωσης και την πυροσβεστική, ώστε να παραμένουν σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.
 • Η εταιρεία Japanparts ανακοίνωσε τη δωρεά 190.000 μασκών στο ιατρικό κέντρο ULSS της Βερόνα.

Στη χώρα μας έχουμε καταγράψει επίσης κάποιες υποστηρικτικές ενέργειες κατά του κορωνοϊού στις οποίες έχουν προβεί ελληνικές επιχειρήσεις και οραγνισμοί. Πιο συγκεκριμένα, η ΙΑΠΩΝΙΚΗ συμμετείχε ενεργά στην προστασία της δημόσιας υγείας και για τον λόγο αυτό, προμηθεύτηκε με μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών, τα οποία παρέδωσε άμεσα σε επιλεγμένες υπηρεσίες του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας, αλλά και σε υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί και η ενέργεια του Συλλόγου Μηχανικών αυτοκινήτων Ν. Λάρισας που θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια της πολιτείας για την καταπολέμηση της νόσου του κορονοϊού προσέφερε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ιατρικό εξοπλισμό αξίας 1000 ευρώ για το νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.