Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς μονάδα ελέγχου
Bosch

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς μονάδα ελέγχου

Το νέο εύκαμπτο, έξυπνο καλώδιο φόρτισης της Bosch περιέχει ενσωματωμένη τεχνολογία ελέγχου και ασφάλειας. Έτσι, για την επαναφόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν απαιτείται το συνηθισμένο ογκώδες κουτί ελέγχου καλωδίου, όταν χρησιμοποιείται σε πρίζα 230 volt. Το προϊόν ζυγίζει λιγότερο από τρία κιλά και είναι, κατά μέσο όρο, περίπου 40% πιο ελαφρύ από τα συμβατικά καλώδια φόρτισης με κουτί ελέγχου, ενώ εξοικονομεί και χώρο αποθήκευσης στο πορτμπαγκάζ.

Συνοδεύεται από προσαρμογείς για πρίζες τύπου 2, καθώς και οικιακές, επομένως οι οδηγοί, είτε επιλέξουν φόρτιση από το δίκτυο ρεύματος του σπιτιού, είτε από σταθμό φόρτισης στον δρόμο, δεν θα χρειάζονται πια δεύτερο καλώδιο. Το τριφασικό καλώδιο επιτρέπει τη λεγόμενη λειτουργία φόρτισης 2 και 3 AC, έως 22 kW. Με το εύκαμπτο έξυπνο καλώδιο φόρτισης, δεν χρειάζεται κουτί ελέγχου κατά την επαναφόρτιση στο σπίτι.

Η ενσωματωμένη τεχνολογία σε κάθε ένα από τα βύσματα καθιστά τη διαδικασία επαναφόρτισης ασφαλή και αξιόπιστη. Ο σύνδεσμος τύπου 2 στο άκρο του καλωδίου του οχήματος περιέχει τα στοιχεία για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της ισχύος φόρτισης. Στο άλλο άκρο, το οικιακό βύσμα με προσαρμογέα, διαθέτει τον έλεγχο θερμοκρασίας και μία συσκευή υπολειπόμενου ρεύματος. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα συμβεί υπερφόρτωση ή υπερθέρμανση… Aκόμη και κατά την τακτική επαναφόρτιση σε οικιακή πρίζα με ισχύ φόρτισης έως 3 kW. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, η τεχνολογία ασφαλείας απενεργοποιεί το καλώδιο, πριν γίνει η κατάσταση κρίσιμη.


Οι προγραµµατιστές της Bosch, για να µπορέσουν να ενσωµατώσουν την τεχνολογία ελέγχου και ασφάλειας στους συµπαγείς συνδέσµους καλωδίων, µείωσαν σηµαντικά το µέγεθος των ηλεκτρονικών εξαρτηµάτων σε σύγκριση µε προηγούµενες εφαρµογές σε κουτιά ελέγχου. Εδώ, επωφελήθηκαν από την τεχνογνωσία “µικρογραφίας” που αναπτύσσεται συνεχώς εντός της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.