Η νέα συνάντηση για την κινητικότητα
Futurmotive

Η νέα συνάντηση για την κινητικότητα

Οι προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης, τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα στον κλάδο, το μέλλον της κινητικότητας και της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον, αναμένεται να απασχολήσουν τη διοργάνωση Futurmotive - Expo & Talks.

Μέσα από μία διαδικτυακή συνάντηση για τον διεθνή τύπο, εμπορικές ενώσεις και ενδιαφερόμενους, παρουσιάστηκε, στις αρχές Μαρτίου, στο διεθνές κοινό το Futurmotive – Expo & Talks, το νέο project της Autopromotec, που θα διεξαχθεί στις 16-18 Νοεμβρίου στην Μπολόνια.

Μία συνάντηση του Aftermarket  σχεδιασμένη ώστε να ενισχύσει  τη δικτύωση των συμμετεχόντων, καθώς και να ρίξει φως σε σημαντικά θέματα  που θα καθορίσουν το μέλλον του κλάδου.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι: Benjamin Krieger, Γενικός Γραμματέας της CLEPA, Gianmarco Giorda, Γενικός Διευθυντής της ANFIA, Frank Beaujean, Πρόεδρος της EGEA, και Renzo Servadei, Γενικός Διευθυντής της Autopromotec, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Emanuele Vicentini, υπεύθυνος διεθνούς ανάπτυξης της Autopromotec.

Όπως σημείωσε ο Benjamin Krieger (CLEPA): «Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του Aftermarket και των επισκευών, θα δει μεγάλες αλλαγές τα επόμενα 10-15 χρόνια, λόγω της διπλής μετάβασης προς τη βιώσιμη και συνδεδεμένη κινητικότητα. Αυτή η μετάβαση δεν μπορεί να επιτευχθεί από μεμονωμένους παίκτες, απαιτείται μία συντονισμένη προσπάθεια, όπου η βιομηχανία και οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής θα διασφαλίζουν από κοινού την εξέλιξη και θα περιορίζουν τους κινδύνους. Οι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποστηρίζουν την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, αλλά χρειάζονται το απαραίτητο πλαίσιο, κυρίως τις υποδομές φόρτισης και ανεφοδιασμού. Η ψηφιοποίηση απαιτεί, επειγόντως, ενημερωμένους κανόνες, για να διασφαλίσει κερδοφόρες και ανταγωνιστικές αγορές για τις νέες υπηρεσίες και τα προϊόντα κινητικότητας που βασίζονται στα δεδομένα».

Με τη σειρά του, ο Frank Beaujean (EGEA) επεσήμανε: «Η δίκαιη πρόσβαση στα δεδομένα είναι καθοριστική για να συνεχίσει ο κλάδος μας να εξελίσσεται. Ο κανονισμός για τα δεδομένα στοχεύει στην εξισορρόπηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερόμενων μελών με έναν δίκαιο τρόπο – μία δύσκολη αποστολή. Ακόμη, ο τεχνολογικός μετασχηματισμός προς την ηλεκτροκίνηση θα επηρεάσει τον κόσμο του συνεργείου του σήμερα και του αύριο».

Στη βιωσιμότητα εστίασε ο Renzo Servadei (Autopromotec): «Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τη βιωσιμότητα με έναν πιο ευρύ τρόπο: είναι μία διαδικασία που σίγουρα πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους οικολογίας, αλλά επίσης με όρους οικονομίας και κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, ως διοργανωτές, αναρωτηθήκαμε τι πρέπει να κάνουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ένα τόσο πολύπλοκο θέμα; Έτσι σκεφτήκαμε να οργανώσουμε το Futurmotive – Expo & Talks, τη διεθνή έκθεση για το μέλλον της κινητικότητας, την ενεργειακή και οικολογική μετάβαση και την καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Από την πλευρά του, ο Emanuele Vicentini παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση, η οποία, αφενός, θα φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες και, αφετέρου, θα διευρύνει τους ορίζοντες σχετικά με καίρια ζητήματα για το μέλλον του κλάδου. Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν την εκδήλωση είναι: η παραγωγή υλικών και ενέργειας, οι υποδομές και οι έξυπνες πόλεις, η διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής για την ψηφιοποιημένη συντήρηση αυτοκινήτου.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «Όλοι έχουν έναν σκοπό: μία ενεργειακή μετάβαση που θα είναι οικολογική, οικονομική και κοινωνικά βιώσιμη, ενώ παράλληλα θα εγγυάται την ασφάλεια του εφοδιασμού στις εταιρείες».

Καινοτομία, έρευνα και δικτύωση

Η εμπορική έκθεση Futurmotive – Expo & Talks θα διαρκέσει 3 ημέρες και, σε έναν εκθεσιακό χώρο περίπου 25.000 τ.μ., θα φιλοξενήσει ένα πλήρες φάσμα τεχνολογικών καινοτομιών και λύσεων για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα αποτελέσει μία ευκαιρία δικτύωσης με διεθνώς αναγνωρισμένους παίκτες του κλάδου, ενώ, μέσα από συνεδριάσεις και ομιλίες, θα συζητηθούν τα κύρια θέματα για το μέλλον της κινητικότητας με μία επιστημονική επιτροπή που θα περιλαμβάνει πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εκπροσώπους εταιρειών που ηγούνται της αλλαγής.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προωθεί την αποτελεσματική αλληλεπίδραση μεταξύ εταιρειών, οργανισμών και εμπειρογνωμόνων.

 Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος θα είναι τα εναλλακτικά συστήματα καυσίμων, τα εξαρτήματα, ο εξοπλισμός, τα ελαστικά και τα νέα υλικά. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θέμα της ανακατασκευής και των καινοτομιών που σχετίζονται με τον κόσμο της συνδεσιμότητας και των δικτύων συντήρησης και επισκευής.

Παράλληλα, δύο σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με το Futurmotive – Expo &Talks στο Εκθεσιακό Κέντρο της Μπολόνια: το E-Charge, η έκθεση που είναι αφιερωμένη στη βιομηχανία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, τις υποδομές και την ηλεκτροκίνηση (16-17 Νοεμβρίου), και η Fleet Manager Academy, η επαγγελματική εκδήλωση για την κινητικότητα όσον αφορά τους στόλους οχημάτων και τις επιχειρήσεις (16 Νοεμβρίου).

Νέες ιδέες για την κινητικότητα και τις επισκευές

Άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας και ιδρύματα θα εναλλάσσονται στο βήμα της έκθεσης Futurmotive για να περιγράψουν τις νέες οδούς της ενεργειακής βιωσιμότητας: όχι μόνο τις νέας γενιάς μονάδες παραγωγής ενέργειας, τα εναλλακτικά καύσιμα και την προμήθεια πρώτων υλών, αλλά και τις υποδομές και τις έξυπνες πόλεις, τη διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής για την ψηφιοποιημένη συντήρηση του αυτοκινήτου, τη διαχείριση των big data, την κυβερνοασφάλεια, τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων και την αγορά εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ