Το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτου
hellenic automotive business forum

Το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτου

Στις 4 Οκτωβρίου, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, θα λάβει χώρα το 1ο Hellenic Automotive Business Forum. Κύριο θέμα, οι μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και της αγοράς γύρω από αυτό.

Η είσοδος της ηλεκτροκίνησης είναι από μόνη της μια μεγάλη τεχνολογική αλλαγή, που φέρνει όμως μαζί της θύελλα εξελίξεων και αλλαγές στην μετακίνηση του μέλλοντος.

Hellenic Automotive Business Forum: Η αγορά κι οι εξελίξεις σήμερα

Η εξέλιξη της επικοινωνίας και η είσοδο του 5G, στην αυτόνομη οδήγηση αλλάζουν δραστικά τη σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο. Παράλληλα το car sharing, δείχνει να παίρνει το δρόμο του πλέον στην εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης με το μέσο μετακίνησης και την ιδιοκτησία. Πέρα δε από τις τεχνολογικές εξελίξεις, η αγορά του αυτοκινήτου υποδέχεται το e–commerce. Ταυτόχρονα, αποχαιρετά τα παραδοσιακά κανάλια πώλησης, με τις εκθέσεις και τους συμβούλους πωλήσεων.

Hellenic Automotive Business Forum: Ομιλίες

Κεντρικός ομιλητής στο Forum θα είναι ο κ. Jürgen Stackmann, κύριος ομιλητής του Institut für Automobilwirtschaft (IfA), αλλά και στέλεχος του Diconium. Μαζί του θα βρίσκεται ο κος  Ralph Meunzel, διοικητικό στέλεχος του Autohaus, Springer Automotive Media. Τους εξέχοντες παρουσιαστές, του υπό διαμόρφωση νέου τοπίου στη μετακίνηση, συμπληρώνει ο Patrick Fruth CEO του TÜV SÜD Auto Service. Τα ερωτήματα που θα απαντηθούν από τους αξιότιμους ομιλητές είναι τα εξής:

 1. Ποια είναι μελλοντική εικόνα της αυτοκίνησης;
 2. Τι επίδραση θα έχει το e-mobility στις πωλήσεις και το after sales;
 3. Αυτόνομη οδήγηση – Ερχεται το τέλος της οδήγησης;
 4. Πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της ιδιοκτησίας στην αυτοκίνηση;

Κάθε στέλεχος του χώρου του αυτοκινήτου γνωρίζει την κρισιμότητα της σωστής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης. Παρότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να προβληματίσει ή και να σοκάρει, είναι ο μόνος τρόπος για να γεννηθούν νέες ιδέες, που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Hellenic Automotive Business Forum: Συμμετέχοντες

 1. Διοικητές και στελέχη εισαγωγικών εταιρειών στον τομέα αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας, εξοπλισμού, ανταλλακτικών και χρωμάτων/βερνικιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
 2. Διοικητές και στελέχη εταιρειών οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες προς εταιρείες αυτοκινήτου και μοτοσικλετών, Leasing/Μακροχρόνιων μισθώσεων, Rent a Car/Bike, Ασφάλισης, Οδικής Βοήθειας
 3. Διοικητές Κάθετων Μονάδων Αυτοκινήτου/Μοτοσικλέτας και Πωλήσεων, Υποστήριξης μετά την Πώληση (Συνεργείο – Φανοβαφείο)
 4. Εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, τράπεζες, κλπ
 5. Δημοσιογράφοι του χώρου του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας
 6. Κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει μια ευρύτερη εικόνα για το μέλλον που έρχεται
 7. Φοιτητές και σπουδαστές που ετοιμάζονται για την αγορά εργασίας και προσανατολίζουν τις σπουδές και τις εξειδικεύσεις τους


Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής στο 1ο Hellenic Automotive Business Forum ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3Fc3I2f

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Η έλλειψη ημιαγωγών τρομάζει την αυτοκινητοβιομηχανία…
“Έξυπνη” ανάρτηση στο VW ID.3
«Πράσινο» σχέδιο της VW για την Αστυπάλαια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.