Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022
RALLY ACROPOLIS

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Οι Κωνσταντίνος Πίτσος και Στέλιος Καραπαπάζης (Ford Sierra Cosworth 4X4) είναι οι νικητές του φετινού Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, επιστρέφοντας στην κορυφή 11 χρόνια μετά τη νίκη τους στο χωμάτινο αγώνα του 2011.

Σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στις 11 ειδικές διαδρομές του αγώνα, oι Κωνσταντίνος Πίτσος και Στέλιος Καραπαπάζης, έφτασan πρώτοi στον τερματισμό, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. O αγώνας, στέφθηκε από απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Παράλληλα ήταν και νικητές στην Ε4.

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσαν το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022, οι Παναγιώτης Παραδείσης – Κώστας Ποιμενίδης (Ford Escort MKII RS), κινούμενοι αλάνθαστα και με απόλυτα σταθερό και σβέλτο τέμπο με το δικίνητό τους ιστορικό τους rallycar.

«Ανατρεπτικό» σκέλος με πολλές ανακατατάξεις

Περιπετειώδες ήταν το ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας του αγώνα, καθώς στην πρώτη ειδική διαδρομή του προγράμματος, στην Άμφισσα, οι Αλέξανδρος Χριστοδούλου – Αθανάσιος Σαμαράς (VW Golf GTi) αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα, με συνέπεια το αυτοκίνητό τους να τυλιχτεί στις φλόγες και να καταστραφεί ολοσχερώς.

Φυσικό επακόλουθο ήταν να διακοπεί η ειδική, η διεξαγωγή της οποίας συνεχίστηκε με το πέρασμα των τελευταίων αγωνιστικών, όταν ήταν πλέον ασφαλής η διέλευση και φυσικά αφού πρώτα είχε κατασβεστεί η φωτιά. Εκτός αγώνα τέθηκαν νωρίς την Κυριακή και οι Χρυσόστομος Καρέλλης – Λεωνίδας Μαχαίρας (Peugeot 205 Rallye) λόγω μηχανικών προβλημάτων, όπως και οι Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος – Μάνος Σιγάλας (Toyota Corolla AE 86).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ