Η UNIGOM αποκτά τον έλεγχο της DELTA GOM
UNIGOM

Η UNIGOM αποκτά τον έλεγχο της DELTA GOM

Μία εξαγορά στρατηγικής σημασίας πραγματοποίησαν οι αδελφοί Palmitessa της Unigom μέσα από την ATT Automotive.

Η ιταλική Unigom, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, ειδικεύεται στα εξαρτήματα από λάστιχο και μέταλλο – λάστιχο για αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Η εταιρεία, που διευθύνεται από τους αδελφούς Palmitessa, αναλαμβάνει, πλέον, τον έλεγχο της, επίσης ιταλικής, Delta Gom, που ειδικεύεται στην παραγωγή ψαλιδιών, ζαμφόρ και μπαράκια ζαμφόρ. Κύριος στόχος αυτής της ένωσης είναι η δημιουργία μίας σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, που έχουν επιτύχει την αναγνώριση από την αγορά και περιλαμβάνονται στις κορυφαίες ιταλικές εταιρείες του ανεξάρτητου Aftermarket. Μέσα από αυτή την κίνηση, η Delta Gom θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ιταλία και στο εξωτερικό, επωφελούμενη από σημαντικές ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων.

Η εξαγορά αυτή και η απόκτηση του ελέγχου της Delta Gom είναι η πρώτη που πραγματοποιούν οι αδελφοί Palmitessa μέσα από τη νεοσυσταθείσα ATT Automotive και ο κύριος στόχος είναι να επιταχυνθούν τα αναπτυξιακά βήματα.

Ο Luciano Palmitessa, Chief Marketing Officer & CEO της Unigom, δήλωσε σχετικά: «Με την εμπειρία της Unigom, πρόθεσή μας είναι να κάνουμε μία πραγματική καθετοποίηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε μία σειρά από απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή ψαλιδιών. Μέσα από την ATT Automotive, θα επιβεβαιώσουμε με λεπτομέρεια όλες τις διαδικασίες και θα προχωρήσουμε στην προσαρμογή επιπλέον προϊόντων (ζαμφόρ, μπαράκια ζαμφόρ και ψαλίδια) και στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας, ώστε να διασφαλίζουμε τη μείωση των κινδύνων που αφορούν το απόθεμά μας. Με δύο συγκλίνουσες σειρές προϊόντων, η Unigom (με εξαρτήματα από λάστιχο και μέταλλο – λάστιχο) και η Delta Gom (με ψαλίδια) ενώνονται άψογα και στρατηγικά, ώστε να έχουν πολλαπλά οφέλη, διατηρώντας και στις δύο εταιρείες αμετάβλητα τα αντίστοιχα «δυνατά χαρτιά» σε επίπεδο διοίκησης και οργάνωσης. Οι ίδιοι τεχνολογικοί περιορισμοί για την παραγωγή των δύο προϊοντικών γραμμών, η ίδια εμπορική πολιτική και πολιτική διανομής έχουν καταστήσει αυτή τη συνέργεια τέλεια».

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή τη συνεργασία», δηλώνει ο Fabrizio Morutto από την A.D. Deltagom, και σημειώνει: «Αυτή η στρατηγική κίνηση θα επιτρέψει στην DELTAGOM να επικεντρωθεί εις βάθος στη διαδικασία παραγωγής, μία παραγωγή εξ ολοκλήρου ιταλική, που θα είναι ακόμα πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, χάρη στη χρήση νέων οργάνων που θα αξιοποιήσουν βιομηχανικά συστήματα ελέγχου (ICS) ικανά να αυτοματοποιήσουν τις διαφορετικές φάσεις παραγωγής. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η ένωση ανθρώπων, εμπειριών, διαδικασιών παραγωγής, τεχνολογιών και εμπορικών δραστηριοτήτων θα δημιουργήσει μία ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία στις εταιρείες μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.