Η Unigom στις πίστες αγώνων
Formula SAE

Η Unigom στις πίστες αγώνων

Η ιταλική εταιρεία ανταποκρίθηκε στο κάλεσµα της φοιτητικής αγωνιστικής οµάδας Unina Corse, να συµβάλει στο όραµά της για το νέο µονοθέσιο που θα διαγωνιστεί στο παγκόσµιο πρωτάθληµα Formula Student.

Με αφορμή τα 30 χρόνια δραστηριότητας, η Unigom εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να συμμετέχει σε ένα συναρπαστικό project.

Η Unina Corse είναι η αγωνιστική ομάδα του πανεπιστημίου Federico II στη Νάπολη. Τα μέλη της ομάδας ζήτησαν την υποστήριξη της εταιρείας, ώστε να υλοποιήσουν και να φέρουν στην πίστα το νέο μονοθέσιο Formula SAE. Η UNIGOM εξέφρασε την πλήρη διάθεσή της και για χορηγία, καθώς και για να παρέχει τις τεχνικές πληροφορίες που απαιτούνται. 

Το μονοθέσιο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πλήρως από τους φοιτητές του τμήματος Μηχανικών και Οικονομικών του Πανεπιστημίου. Το όχημα θα συμμετέχει ως Project στο Διεθνές Πρωτάθλημα Formula Student.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, που χρηματοδοτείται επίσης από την FCA και την Dallara Automobili, πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην πίστα με το όχημά τους. Το όχημα ξεκινά ως ιδέα και στη συνέχεια δημιουργείται, με βάση τις διαφορετικές προσεγγίσεις, για αυτή την τεχνική πρόκληση. Από το 2020, η ομάδα Unina Corse εργάζεται για την ανάπτυξη και εφαρμογή στο ίδιο μονοθέσιο ενός καινοτόμου έργου αυτοματοποιημένης οδήγησης. Εργάζονται για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου χωρίς οδηγό, που θα είναι ένα από τα πρώτα στη νότια Ιταλία. Ένα καινοτόμο έργο, που αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό έως το 2022.


«Όταν νιώθεις τον ενθουσιασµό αυτών των φοιτητών, µε τόσο πάθος να δώσουν ζωή σε αυτά που µαθαίνουν, δεν µπορείς να πεις όχι. Η συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών και προτάσεων είναι πολύτιµη».
Luciano Palmitessa, Διευθυντής µάρκετινγκ της Unigom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.