Καινοτόμο φίλτρο σωματιδίων
MANN+HUMMEL

Καινοτόμο φίλτρο σωματιδίων

Επεκτείνοντας την ευρεία γκάµα της στον τοµέα των προϊόντων για τη µείωση της ρύπανσης από λεπτή σκόνη, η MANN+HUMMEL παρουσίασε µία παγκόσµια καινοτοµία σε συνεργασία µε την HBPO.

Φανταστείτε ένα όχηµα που δεν παράγει µόνο λεπτή σκόνη, αλλά έχει και τη δυνατότητα να την συλλέγει! Με αυτόν τον τρόπο, τα οχήµατα µε κινητήρες εσωτερικής καύσης θα µπορούσαν να ανταγωνιστούν τα ηλεκτρικά οχήµατα ως προς την ισορροπία εκποµπών σωµατιδίων. Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο στόχος που έθεσαν οι αναλυτές στην MANN+HUMMEL.

Σε συνεργασία με την HBPO, ειδικό για τις μονάδες front-end, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ενσωματωμένο φίλτρο σωματιδίων λεπτής σκόνης το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε χώρο που έμενε αναξιοποίητος μέχρι τώρα στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου.

Ανάλογα με την κατάσταση λειτουργίας και τη θερμική διαχείριση, ένα ρολό της HBPO συμβάλλει στην ενίσχυση της τιμής cW του οχήματος. Το εύκαμπτο στοιχείο φίλτρου από την MANN+HUMMEL είναι ενσωματωμένο μεταξύ του ψυγείου και του προφυλακτήρα. Αυτό επιτρέπει σε κάθε νέο όχημα να βελτιώσει την ισορροπία εκπομπής σκόνης.


Ο σχεδιαστικός στόχος είναι να επιτευχθεί αποτελεσµατικότητα διαχωρισµού έως 80%.

Στοιχείο φίλτρου υψηλής απόδοσης

Για να μειωθούν οι εκπομπές, οι ειδικοί της MANN+HUMMEL χρησιμοποιούν ένα εξελιγμένο στοιχείο φίλτρου, με μεγάλη επιφάνεια και πολύ υψηλή ικανότητα συγκράτησης σκόνης, με εξαιρετικά χαμηλή απώλεια πίεσης. Προβλέπεται ενίσχυση του στοιχείου του φίλτρου, καθώς σε υψηλές ταχύτητες επενεργούν μεγάλες δυνάμεις στην επιφάνειά του.

Η ετήσια συντήρησή του μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς εργαλεία. Οι βραχίονες στερέωσης που είναι ενσωματωμένοι στο πλαστικό πλαίσιο, επιτρέπουν την εύκολη αφαίρεση και αντικατάσταση του στοιχείου φίλτρου.

Εφαρμογή για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Ο σχεδιασμός του φίλτρου σωματιδίων λεπτής σκόνης λαμβάνει υπόψη παθητικά και ενεργά συστήματα. Στην παθητική λειτουργία, το σύστημα φιλτράρει τον εισερχόμενο αέρα, ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, για να μειωθεί η συγκέντρωση της λεπτόκοκκης σκόνης. Στην ενεργή λειτουργία, ένας ανεμιστήρας πίσω από το ψυγείο αυξάνει τον όγκο του αέρα που περνά μέσω του φίλτρου και κατά συνέπεια την απόδοση φιλτραρίσματος. Ο στόχος είναι το ισοζύγιο εκπομπών ενός οχήματος, σε πόλεις που υπερβαίνουν το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο, να είναι στο επίπεδο ενός καθαρά ηλεκτρικού οχήματος, ακόμη και στην παθητική λειτουργία.

Επιπλέον, με τη βοήθεια αισθητήρων, ένα έξυπνο σύστημα θα μπορούσε να ρυθμίσει την απόδοση φιλτραρίσματος, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικές συνθήκες και να ελέγχεται η συγκέντρωση της λεπτής σκόνης. Αυτό εξασφαλίζει την καλύτερη απόδοση φίλτρανσης σε όλες τις περιπτώσεις, για τη βελτίωση της ισορροπίας εκπομπών σκόνης του οχήματος.


Το φίλτρο λεπτής σκόνης συµπληρώνει τα προϊόντα που προσφέρονται από την εταιρεία και αποτελεί µία λύση για όλες τις κατηγορίες οχηµάτων, ανεξάρτητα από το σύστηµα κίνησής τους. Έτσι, συµβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και συνεπώς στην καθαρή κινητικότητα.


Η πρωτοποριακή ιδέα του φίλτρου λεπτών σωµατιδίων σκόνης µπορεί πλέον να ενσωµατωθεί στο µπροστινό τµήµα των οχηµάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.