ευρωπαϊκή

Κατάσχεση 400.000 πλαστών ανταλλακτικών στην Ευρώπη

15/04/2022
Κατασχέθηκαν στην Ιταλία, πάνω από 400.000 απομιμήσεις ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα οποία ετοιμάζονταν να διοχετευτούν σε όλη την Ευρώπη.

Είναι πολύ σημαντικό, η επιλογή των ανταλλακτικών να γίνεται με αμέριστη προσοχή! Τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραγωγή τον τελευταίο καιρό έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση χιλιάδων πλαστών ανταλλακτικών στην αγορά. Στην Ιταλία οι τοπικές αρχές προχώρησαν σε μία μεγάλη επιχείρηση κατάσχεσης απομιμήσεων ανταλλακτικών. Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 400.000 πλαστά ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα οποία ετοιμάζονταν να διοχετευτούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, η αστυνομία κατάσχεσε και 92 ειδικά μηχανήματα που κατασκεύαζαν τα ανταλλακτικά αυτά, ενώ έλαβαν χώρα και 25 συλλήψεις με κατηγορίες για απάτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ιταλικών αρχών, τα ανταλλακτικά αυτά αφορούσαν πολλές μάρκες. Όλα τους συνοδεύονταν από πλαστές εγγυήσεις και κουτιά, τα οποία οι επιτήδειοι κατασκεύαζαν σε ειδικούς εκτυπωτές και πλότερ τα οποία επίσης κατασχέθηκαν. Τα πλαστά εξαρτήματα αφορούσαν σε μια πολύ μεγάλη γκάμα, από υαλοκαθαριστήρες, υφάσματα καθισμάτων και «λασπωτήρες», μέχρι καλύμματα κινητήρα και άλλα.


Οι ειδικοί του κλάδου της δευτερογενούς αγοράς, συνιστούν, οι ιδιοκτήτες συνεργείων, αλλά και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να προμηθεύονται ανταλλακτικά μόνο από επίσημα δίκτυα πωλητών και να μην παραπλανούνται από προσφορές και εξωφρενικά χαμηλές τιμές, καθώς εγκυμονούν κινδύνους.

Τα μη πιστοποιημένα, πλαστά ανταλλακτικά δημιουργούν πολλά προβλήματα, τα οποία εκτός από τις μηχανικές βλάβες, μπορούν να επηρρεάσουν ακόμη και την ίδια την ασφάλεια του αυτοκινήτου και των επιβατών του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.