Λιπαντικά με αγωνιστικές καταβολές
kennol

Λιπαντικά με αγωνιστικές καταβολές

Η ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ ΑΕΒΕ διαθέτει στην ελληνική αγορά μία εκτεταμένη γκάμα λιπαντικών υψηλών επιδόσεων της KENNOL. Η γαλλική εταιρεία παρέχει εξειδικευμένα προϊόντα για σύγχρονους κινητήρες, μεταφέροντας την τεχνογνωσία της από την πίστα αγώνων στον δρόμο.

Τα προϊόντα της KENNOL σχεδιάζονται και παράγονται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, γεγονός που αποτελεί εχέγγυο ποιότητας, ενώ κατέχουν πιστοποίηση AFAQ: ISO 9001: 2008. Στον τομέα του αυτοκινήτου, η εταιρεία παράγει λιπαντικά για κινητήρες, για κιβώτια ταχυτήτων, ψυκτικά υγρά, χημικά και πρόσθετα.

Μεταφέροντας τεχνογνωσία από την πίστα στον δρόμο, έχει σχεδιαστεί μία ευρεία σειρά λιπαντικών κινητήρων υψηλής ποιότητας, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων οχημάτων, πληρώντας όλα τα διεθνή πρότυπα και τις απαιτήσεις των κατασκευαστών.

Οι σημαντικότερες σειρές λιπαντικών για κινητήρες αυτοκινήτων είναι οι εξής:

 • Revolution: Για downsized κινητήρες τελευταίας γενιάς. Υψηλής ποιότητας πλήρως συνθετικό λιπαντικό, σχεδιασμένο για τα νέα αυτοκίνητα. Αυτό το λιπαντικό έχει ειδική σύνθεση για βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες που απαιτούν σύγχρονες προδιαγραφές.
 • Ecology: Για κινητήρες με φίλτρα σωματιδίων DPF. Πλήρως συνθετικό λάδι με μειωμένη περιεκτικότητα σε θειική τέφρα, φώσφορο και θείο (Low SAPS). Αυτό το οικολογικό λιπαντικό συνιστάται για τους πρόσφατους κινητήρες που είναι εξοπλισμένοι με συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, όπως DPF (φίλτρα σωματιδίων ντίζελ), TWC (Three Way Catalyst).
 • Hybrid: Για υβριδικά οχήματα νέας γενιάς. Είναι ένα 100% συνθετικό λιπαντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για βενζινοκινητήρες τελευταίας γενιάς, καθώς και για υβριδικά επιβατικά οχήματα. Εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και βέλτιστη προστασία του κινητήρα.
 • Energy: Για επιβατικά αυτοκίνητα, βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες τούρμπο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με άμεσο ψεκασμό TDI, HDI, CDI, COMMON-RAIL, υψηλής υπερπλήρωσης ή μη. Το πλήρως συνθετικό λάδι KENNOL ENERGY έχει σχεδιαστεί προκειμένου να λειτουργεί ομαλά ο κινητήρας με υψηλό επίπεδο καθαριότητας. Μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, με αποτέλεσμα να περιορίζονται και οι ρυπογόνες εκπομπές.

Η κορυφαία σειρά ULTIMA

Η ULTIMA είναι η «απόλυτη» σειρά που δημιουργήθηκε με τους συνεργάτες της KENNOL στο πρωτάθλημα NASCAR. Είναι πλήρως συνθετικό αγωνιστικό λάδι, που χρησιμοποιεί ως βασικό συστατικό πολυ-άλφα ολεφίνη (PAO), εστέρες και πρόσθετα τελευταίας τεχνολογίας. Το ιξώδες 10W-60 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για αγωνιστικούς κινητήρες, που λειτουργούν σε υψηλές στροφές και θερμοκρασίες για μεγάλες διαδρομές.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα

 • Έχει εξαιρετικές αντιτριβικές και απορρυπαντικές ιδιότητες, που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του κινητήρα και αποτρέπουν τον σχηματισμό καταλοίπων.
 • Έχει εξαιρετική θερμική σταθερότητα, παρέχοντας πλήρη προστασία σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Διαθέτει χαμηλό ιξώδες σε χαμηλές θερμοκρασίες, διασφαλίζοντας εξαιρετική ροή λαδιού στους κινητήρες, ακόμη και σε ψυχρή εκκίνηση.
 • Διαθέτει υψηλή λιπαντική ισχύ, επιτρέποντας τη μέγιστη απόδοση σε υψηλές ταχύτητες.

Με οικολογική ευαισθησία

Παράλληλα με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα, η KENNOL δίνει μεγάλη έμφαση στην κατασκευή προϊόντων φιλικά προς το περιβάλλον. Το 2019, ήταν η μόνη μάρκα που προσέφερε μία 100% βιοδιασπώμενη σειρά ψυκτικών υγρών και υγρών πλύσης για παρμπρίζ. Η εταιρεία δημιουργεί λύσεις με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, με τα προϊόντα της να συμβάλλουν στη μείωση της καθημερινής ρύπανσης για εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές στον κόσμο.

«Πράσινες» συσκευασίες: Η KENNOL χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα κουτιά συσκευασίας. Το KENNOL ECOBOX είναι ένα χαρακτηριστικό καινοτομίας: ελαφρύτερο, πιο δυνατό, πιο γρήγορο, πιο οικολογικό, πιο πρακτικό, εύκολα στοιβαζόμενο και ανακυκλώσιμο.

Η συσκευασία ECOBOX είναι 100% οικολογική, κάνοντας χρήση 92% και 77% λιγότερο πλαστικό ανάλογα με τη συσκευασία (20/5L). Παρέχει 90% λιγότερα απόβλητα για επιλεκτική διαλογή και 40% μικρότερο όγκο αποθήκευσης. Αεροστεγής συσκευασία, με βρύση MaxiFlow που δεν στάζει και, ταυτόχρονα, εξασφαλίζει πολύ υψηλό ρυθμό ροής του υγρού. Έτσι, έχουμε 100% καθαρό υγρό, συσκευασμένο σε κενό, χωρίς επαφή με αέρα.

Το σύστημα ραφιών και διανομής BARTENDER2 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση από μία μονάδα εξυπηρέτησης και πωλήσεων για καταστήματα, που ανταποκρίνεται τέλεια στις απαιτήσεις του σύγχρονου συνεργείου, καθώς και στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις:

 1.  Περιορίζει την υπερσυσκευασία και τα πλαστικά μίας χρήσης με την ανάπτυξη επιστρεφόμενων συσκευασιών
 2. Συμβάλλει στην κατανάλωση μόνο της απαραίτητης ποσότητας
 3.  Ανταποκρίνεται στην υποχρέωση της σταδιακής εφαρμογής διανομής «χύμα» στα καταστήματα

Το BARTENDER² Bulk προσφέρει 12 διαφορετικά λιπαντικά κινητήρα, αποθηκευμένα σε 20L ECOBOX, ενώ οι συστάσεις λιπαντικών για 15.000 μοντέλα αυτοκινήτων παρουσιάζονται επάνω στο σύστημα αποθήκευσης, διευκολύνοντας την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος.

Δοχεία (επιστρεφόμενα και επαναχρησιμοποιήσιμα) είναι διαθέσιμα στα πλαϊνά του ντουλαπιού. Ο καταναλωτής θα επαναχρησιμοποιήσει το δικό του κατά την επόμενη αγορά του. Γεμίζει το δοχείο με την επιθυμητή δόση, βάζει ετικέτες στο επιλεγμένο προϊόν και πληρώνει μόνο την ποσότητα που καταναλώνει για τη συμπλήρωση ή τη συντήρηση του οχήματός του.

Το BARTENDER² Bulk είναι κινητό, αρθρωτό, εμφανίζει πληροφορίες αποστράγγισης και ετικέτες προϊόντων, παρέχει άμεση πρόσβαση στα δοχεία, ενώ υποστηρίζει τις ανάγκες για αποστράγγιση DIY.

Η KENNOL γεννήθηκε, κυριολεκτικά, «στην πίστα», μέσα από το πάθος των αγώνων, τις επιδόσεις των κινητήρων και τις δεξιότητες των οδηγών.


Στην Ελλάδα από την ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ ΑΕΒΕ

Πρόσφατα, η ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ ανέλαβε την επίσημη διανομή των προϊόντων KENNOL στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, καθώς η εκτενής γκάμα Premium λιπαντικών που διαθέτει η KENNOL για κάθε κινητήρα αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, καθώς και όλο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, διασφαλίζουν την προστασία του κινητήρα, υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων. Η ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ επιδιώκει, πάντα, να παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και να δημιουργεί σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργάτες και τους πελάτες της. Διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο διανομής, άρτια οργανωμένο σύστημα εξυπηρέτησης και εξειδικευμένο προσωπικό που ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη των συνεργατών της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ