Κωδικοί QR για πληροφορίες σε τεχνικούς
Driv

Κωδικοί QR για πληροφορίες σε τεχνικούς

Η DRiV Motorparts, τµήµα της Tenneco, µε ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο για τη δευτερογενή αγορά, παρέχει στους τεχνικούς έναν ψηφιακό «βοηθό», µέσω της εισαγωγής µοναδικών κωδικών QR στη συσκευασία των προϊόντων της.

Η εταιρεία ενισχύει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους συνεργάτες της µε την προσθήκη των κωδικών QR στις συσκευασίες των εξαρτηµάτων για ορισµένες από τις πιο αξιόλογες µάρκες του κλάδου. Αυτό θα επιτρέψει στους τεχνικούς να έχουν άµεση πρόσβαση σε µία πληθώρα χρήσιµων πληροφοριών κατά την τοποθέτηση ενός ανταλλακτικού. Το περιεχόµενο έχει σχεδιαστεί για να κάνει την τοποθέτηση όσο το δυνατόν πιο απλή και αποτελεσµατική, και οι ενδιαφερόµενοι να παραµένουν πλήρως ενηµερωµένοι για τις τελευταίες τεχνικές εξελίξεις στον ταχέως εξελισσόµενο κλάδο της αυτοκινητοβιοµηχανίας.

Μόλις οι τεχνικοί σαρώσουν τον κωδικό QR με ένα smartphone, μεταφέρονται σε ένα κύριο μενού όπου μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν σε διάφορες προσαρμοσμένες υποενότητες.

Σε αυτές περιλαµβάνονται οι προδιαγραφές του προϊόντος, συµβουλές τοποθέτησης, καθώς και οι όροι εγγύησης, όπως επίσης και ο τρόπος απευθείας επικοινωνίας µε το κέντρο τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή.

Προκειμένου η DRiV Motorparts να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους τεχνικούς, το μενού και οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε οκτώ γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Πολωνικά και Ρωσικά), ενώ περισσότερες επιλογές θα προστεθούν στο μέλλον.

Παράλληλα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σάρωση του κωδικού QR επιβεβαιώνει πως το εξάρτημα είναι ένα γνήσιο προϊόν DRiV. Έτσι, παρέχεται στους τεχνικούς η διαβεβαίωση ότι τοποθετούν ποιοτικά, ασφαλή και εκτενώς ανεπτυγμένα εξαρτήματα στο όχημα ενός πελάτη. Εάν ο κωδικός QR αποκαλύψει ότι ένα εξάρτημα είναι πλαστό, εμφανίζεται μία σελίδα όπου οι τεχνικοί μπορούν να αναφέρουν το πρόβλημα απευθείας στο κέντρο τεχνικής υποστήριξης της DRiV.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τους μηχανικούς και τους τεχνικούς είναι η ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, δωρεάν. Το μενού προσφέρει έναν σύνδεσμο προς την πλατφόρμα εκπαίδευσης Garage Gurus, η οποία, αφού οι χρήστες δημιουργήσουν έναν δωρεάν λογαριασμό, προσφέρει μία σειρά από τεχνικά μαθήματα, διαδικτυακά σεμινάρια και χρήσιμα υλικά, τα οποία είναι προσβάσιμα σε εικοσιτετράωρη βάση.

Αρχικά, οι κωδικοί QR θα συμπεριληφθούν σε τακάκια και δισκόπλακες LV Ferodo (Light Vehicle), τακάκια και δισκόπλακες LV Jurid, καθώς και μάρκες εξειδικευμένες σε εξαρτήματα κινητήρων (Glyco, Nural, Goetze και AE). Αμορτισέρ Monroe, ανταλλακτικά MOOG, όπως και άλλες μάρκες και ανταλλακτικά DRiV θα προστεθούν τους επόμενους μήνες.

Η απλή σάρωση της νέας ετικέτας της συσκευασίας επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του προϊόντος, τις προδιαγραφές, τη σωστή διαδικασία τοποθέτησης και ανοίγει έναν δρόµο για τους µηχανικούς να βελτιώσουν το σύνολο των δεξιοτήτων τους δωρεάν.

«Η ανάπτυξη των κωδικών QR και η προσθήκη τους στη συσκευασία χιλιάδων ανταλλακτικών αντιπροσωπεύει µία σηµαντική επένδυση, αλλά αποτελεί και ένα βασικό µέρος της στρατηγικής µας να παρέχουµε στους πελάτες και τους τεχνικούς που χειρίζονται τα προϊόντα µας καθηµερινά, την καλύτερη δυνατή εµπειρία από τις µάρκες και τα προϊόντα της DRiV Motorparts. Με όλες τις αναδυόµενες τεχνολογίες και τις εξελίξεις που βιώνει η αυτοκινητοβιοµηχανία, δεν ήταν ποτέ πιο συναρπαστικό να εργάζεσαι στον κλάδο, αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνουµε ότι η ζωή ενός τεχνικού αυτοκινήτων γίνεται πιο δύσκολη. Προσθέτοντας τους κωδικούς QR στη συσκευασία των προϊόντων, τους παρέχουµε χρήσιµες και περιεκτικές πληροφορίες, τη στιγµή που τις χρειάζονται περισσότερο, καθώς και την ευκαιρία να βελτιώσουν περαιτέρω το σύνολο των δεξιοτήτων τους. Με όλα τα πλεονεκτήµατα που προσφέρει η σάρωση του κωδικού QR και µε τη διαδικασία να διαρκεί µερικά µόνο δευτερόλεπτα, θα µπορούσε να θεωρηθεί τόσο σηµαντική για τους τεχνικούς όσο η ύπαρξη των κατάλληλων εργαλείων για την εργασία. Τελικά, η προσθήκη του είναι άλλη µία απόδειξη του τρόπου µε τον οποίο προσπαθούµε να παρέχουµε τα καλύτερα ανταλλακτικά, σε συνδυασµό µε την καλύτερη εξυπηρέτηση».
Massimiliano Milani, Executive Director Marketing, Sales και Commercial Operations, της DRiV EMEA Motorparts

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.