Μία επιτυχημένη πορεία εξωστρέφειας και ανάπτυξης
LPC

Μία επιτυχημένη πορεία εξωστρέφειας και ανάπτυξης

Η εταιρεία ανέδειξε τη δυναμική παρουσία της στην Ελλάδα από το 1981, αλλά και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες των επόμενων ετών.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σε εστιατόριο του Παγκρατίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LPC A.E., Δημήτριος Κονταξής, αναφέρθηκε στην επιτυχή πορεία της εταιρείας και στις σημαντικές επενδύσεις στις οποίες προχωρά μέσα στην επόμενη πενταετία.


«Η LPC, συστηματικά από την ίδρυσή της, επένδυσε στην εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελούμε έναν σημαντικό διεθνή παίκτη στην αγορά λιπαντικών και στόχος μας είναι σύντομα να εξάγουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, επενδύουμε σε στρατηγικές συνεργασίες και νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και, πάντοτε, με επίκεντρο τον πελάτη».
Διευθύνων Σύμβουλος της LPC A.E., Δημήτριος Κονταξής

H LPC είναι μέλος του ομίλου Motor Oil, ενός από τους πιο δυναμικούς Ομίλους στον χώρο της διύλισης και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Από την ίδρυσή της, το 1981, έχει ως βασικό στόχο την αύξηση των επενδυτικών πρωτοβουλιών, με σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η εταιρεία βρίσκεται σε μία ανοδική και δυναμική πορεία στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποτελώντας το Νο1 στην εξαγωγή συσκευασμένων λιπαντικών στη χώρα (πραγματοποιεί το 98% των συνολικών εξαγωγών λιπαντικών σε συσκευασία της Ελλάδας), με εξαγωγές σε περισσότερες από 55 χώρες, ενώ διατηρεί θυγατρικές στη Βουλγαρία (8% M.S.) τη Ρουμανία (4% M.S.) και τη Σερβία (3% M.S.). Την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις της LPC ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μία ανοδική πορεία, που την έχει καταστήσει ως την κορυφαία εταιρεία λιπαντικών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας

Πρόσφατα προχώρησε στην κατασκευή μίας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής γράσου 3.000 ΜΤ (μετρικών τόνων)/ ετησίως. Η μονάδα βρίσκεται μέσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και αποτελεί την πιο σύγχρονη στο είδος της. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, σχετικά με το περιβάλλον, την αειφορία και την ασφάλεια, και στη φάση της κατασκευής της δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην οργάνωση του εργοταξίου, με διαδικασίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να εξασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Η νέα μονάδα επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της εγκατάστασης συστημάτων οδήγησης ρυθμιζόμενης ταχύτητας κινητήρων, της χρήσης φυσικού αερίου ως καυσίμου και της εφαρμογής συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

Επιπλέον, η εταιρεία, στο επόμενο διάστημα, προχωρά σε μία νέα συνεργασία με τη Naftal, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός blending plant στην Αλγερία, για την παραγωγή 55.000 ΜΤ λιπαντικών και 5.000 ΜΤ γράσων. Η επένδυση υπολογίζεται να αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ. και με αυτή τη συνεργασία η LPC επιδιώκει να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά της Αλγερίας, αλλά και της Αφρικής γενικότερα.

Η LPC παράγει και εμπορεύεται σημαντικά brands λιπαντικών όπως:

  1. CYCLON (flagship brand με παραγωγή, marketing και διεθνείς πωλήσεις)
  2. VALVOLINE (μοναδικός εισαγωγέας σε Ελλάδα και Βουλγαρία και εξουσιοδοτημένος, επίσημος παραγωγός)
  3. Λιπαντικά ναυτιλίας – ELF Total (εξουσιοδοτημένος παραγωγός)
  4. AVIN και NIPCO Lubricants (παραγωγή και διάθεση).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.