Καινοτόμος τεχνολογία παθητικής απόσβεσης
monroe

Καινοτόμος τεχνολογία παθητικής απόσβεσης

Με εξελιγμένες δυνατότητες και εύρος ρύθμισης η νέα τεχνολογία βαλβίδων προσφέρει εξαιρετική άνεση, ευελιξία και έλεγχο.

Η Tenneco ανακοίνωσε ότι η Mercedes Benz C-Class τέταρτης γενιάς θα είναι το πρώτο όχημα που θα διαθέτει το σύστημα βαλβίδων Monroe OE Solutions® MCx το οποίο λανσαρίστηκε πρόσφατα. Η αρχιτεκτονική των βαλβίδων MCx αυξάνει την απόδοση και τη δυνατότητα ρύθμισης των παθητικών αμορτισέρ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία αυτή προσφέρει την καλύτερη άνεση και οδική συμπεριφορά στην κατηγορία της, καθώς και ένα εξαιρετικό εύρος ρύθμισης για επιβατικά αυτοκίνητα. Ενσωματωμένη σε μονοσωλήνια αμορτισέρ της Monroe OE Solutions®,  η νέα βαλβίδα διαθέτει ανεξάρτητες διαδρομές παράλληλης ροής που καλύπτουν όλες τις ταχύτητες του εμβόλου, επιτρέποντας να επιτευχθεί η βέλτιστη ισορροπία μεταξύ άνεσης και δυναμικού ελέγχου.

Η βαλβίδα προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα ρύθμισης ανοιχτής ροής, καθορίζοντας δύο πρόσθετες παραμέτρους ρύθμισης σε επαναφορά και συμπίεση για ανώτερη άνεση κύλισης και την εξάλειψη των κραδασμών εξαιρετικά χαμηλής ταχύτητας που μπορεί να προκληθούν από ανομοιόμορφο οδόστρωμα ή οδόστρωμα με ρωγμές και ατέλειες τροχών και ελαστικών.


«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Mercedes-Benz AG για να παρουσιάσουμε την τεχνολογία βαλβίδων MCx σε ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με εξελιγμένες τεχνολογίες και καινοτομίες», δήλωσε ο Craig Frohock, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Tenneco Ride Control. «Η ομάδα μας συνεργάστηκε στενά με τον πελάτη για να προσφέρει επίπεδα άνεσης, ελέγχου και συνέπειας που προηγουμένως θεωρούνταν ανέφικτα από τα παθητικά συστήματα βαλβίδων εμβόλων χωρίς πρόσθετες βαλβίδες. Η ποιότητα κύλισης που προκύπτει είναι στην κορυφή της κατηγορίας της, παρέχοντας ομαλή οδήγηση, εξαιρετική άνεση, καθώς και ευελιξία και έλεγχο», πρόσθεσε.

Η τέταρτη γενιά Mercedes-Benz C-Class συνδυάζει μία εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών που εστιάζουν στον οδηγό, όπως ο εξαιρετικός έλεγχος και η άνεση, που επιτυγχάνονται με μονοσωλήνια αμορτισέρ Monroe  OE Solutions εξοπλισμένα με σύστημα βαλβίδων MCx.

Η Tenneco έχει αναπτύξει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο βασικών βαλβίδων, καθώς και σχέδια πρόσθετων βαλβίδων που επεκτείνουν τη δυνατότητα ρύθμισης και τις δυνατότητες απόδοσης των παθητικών αμορτισέρ. Τα μονοσωλήνια αμορτισέρ της Monroe με την ενσωματωμένη βαλβίδα MCx παράγονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής OE στο Gliwice της Πολωνίας και στο Changzhou της Κίνας.


«Την ίδια στιγμή που η Tenneco εξελίσσει την τεχνολογία των έξυπνων αναρτήσεων, συνεχίζουμε να ανεβάζουμε τον πήχη για τις παθητικές αναρτήσεις, μέσω καινοτόμων και οικονομικά αποδοτικών λύσεων και διαδικασιών», κατέληξε ο Frohock.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ