motorservice

Λύσεις ηλεκτροκίνησης από τη Motorservice

05/01/2023
Οι συμβατικές επισκευές εξακολουθούν να κυριαρχούν στην καθημερινή εργασία στα συνεργεία. Ωστόσο, ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται ραγδαία. Με την αλλαγή της κινητικότητας, αλλάζει και το Αftermarket της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε πολλές αγορές της ΕΕ η αύξηση του αριθμού των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων είναι ραγδαία την τελευταία διετία. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, θέτοντας στα συνεργεία νέες προκλήσεις, όσον αφορά την κατάρτιση, τα προσόντα,  τα εργαλεία και τον εξοπλισμό. Η γκάμα προϊόντων της Motorservice έχει, ήδη, επεκταθεί, ώστε να περιλαμβάνει πολλά εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία Rheinmetall εξελίσσει συνεχώς τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση και προσφέρει αρκετές πολλά υποσχόμενες λύσεις για το Αftermarket.

Προσαρμοσμένα προϊόντα

Τα πρώτα εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι διαθέσιμα για το Αftermarket από τη Motorservice, η οποία επωφελείται από την τεράστια τεχνογνωσία του προμηθευτή αυτοκινήτων και τις πολυάριθμες καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ως φορέας διάθεσης για τα προϊόντα Aftermarket της Rheinmetall, προμηθεύεται ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων της από τον όμιλό της, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι θυγατρικές Kolbenschmidt και Pierburg. Εκτός από ηλεκτρικές υδραντλίες, ηλεκτρικές βαλβίδες ελέγχου, ηλεκτρικές αντλίες ψυκτικού υγρού και αντλίες κενού, καθώς και ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες, η γκάμα περιλαμβάνει επίσης διάφορα φίλτρα καμπίνας για ηλεκτρικά οχήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις ελπιδοφόρες εξελίξεις στη γραμμή παραγωγής της Rheinmetall. Ο όμιλος τεχνολογίας αναφέρει μεγάλες παραγγελίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πρόσφατα, συνήψε συμβόλαια για ανταλλακτικά ανάρτησης για ηλεκτροκίνητα SUV, περιβλήματα κινητήρων για γνωστό Αμερικανό κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων και φορείς μπαταριών για κατασκευαστή premium αυτοκινήτων από τη Γερμανία.

Παγκόσμια καινοτομία

Ο προμηθευτής αυτοκινήτων τράβηξε την προσοχή ιδιαίτερα με ένα ελατήριο ανάρτησης από ίνες γυαλιού, το οποίο αποτελεί πραγματική παγκόσμια καινοτομία, καθώς προσφέρει το πλεονέκτημα της ελαφριάς κατασκευής, έως και 75% σε σύγκριση με τα συμβατικά χαλύβδινα ελατήρια. Η εταιρεία, όμως, έχει τη δυνατότητα να εντυπωσιάζει και σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια: ανέπτυξε ένα σύστημα πυροπροστασίας υψηλής τάσης για την ασφαλή λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV), των plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (PHEV) και των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου (FCEV).

Το σύστημα αποσυνδέει την μπαταρία ή τον φορτιστή συνεχούς ρεύματος, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως ένα ατύχημα, μειώνοντας τους πιθανούς κινδύνους για τους επιβάτες του οχήματος και τους διασώστες. Έχει εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης, κάτω του χιλιοστού του δευτερολέπτου, και διακόπτει, αμέσως, την παροχή ρεύματος.

Χάρη στην ισχυρή φιλοσοφία εξυπηρέτησης και τη διεθνή δομή πωλήσεων, καθώς και την άμεση πρόσβαση στην τεράστια τεχνογνωσία, την καινοτομία και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας του μεγάλου διεθνούς προμηθευτή αυτοκινήτων, η Motorservice μπορεί να προσφέρει στους συνεργάτες της λύσεις υψηλής ποιότητας για τις προκλήσεις που συνοδεύουν τις αλλαγές στην κινητικότητα και τον αντίκτυπό της στο Aftermarket.

Ασφάλεια και εκπαίδευση

Η Motorservice δίνει, ταυτόχρονα, έμφαση στον τομέα της ασφάλειας των επισκευών. Λόγω του αυξημένου κινδύνου ατυχημάτων, ισχύουν ειδικοί κανονισμοί για τις εργασίες σε ηλεκτρικά οχήματα. Για παράδειγμα, χωρίς την αντίστοιχη πρόσθετη εξειδίκευση, απαγορεύεται αυστηρά κάθε εργασία σε οχήματα υψηλής τάσης. Γι’ αυτό, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει το θέμα του χειρισμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην υπάρχουσα εκπαίδευση. Οι ιδιοκτήτες, οι υπεύθυνοι συνεργείων και οι μηχανικοί συνεργείων και κέντρων επισκευής κινητήρων, καθώς και οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης στο τμήμα σέρβις και το τεχνικό προσωπικό, μαθαίνουν ποια συστήματα ασφαλείας χρησιμοποιούνται στο όχημα, πώς μπορούν να τα αναγνωρίσουν, αλλά και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς και νομικές πτυχές.

Λόγω των πιθανών κινδύνων, τα μαθήματα κατάρτισης επικεντρώνονται πάντα στην ασφάλεια των ίδιων των συμμετεχόντων. Δεδομένου ότι η ανάγκη για εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η Motorservice αναμένεται να επεκτείνει το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών μαθημάτων που παρέχει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ήδη, από το 2023, σχετικά μαθήματα πρόκειται να προστεθούν στο γενικότερο εκπαιδευτικό πλαίσιο και θα αφορούν αποκλειστικά τη νέα τεχνολογία και τις εφαρμογές της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.