motul

H νέα σειρά 300V: Από τις πίστες στον δρόμο

15/02/2022
Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, η Motul είναι περήφανη που αποκαλύπτει την τελευταία εξέλιξη του λιπαντικού αναφοράς: τη νέα σειρά προϊόντων Motul 300V.

Το πάθος, η καινοτομία και η συνεχής εξέλιξη χαρακτηρίζουν την εταιρεία Motul που επιδιώκει να ξεπερνά τα όρια της απόδοσης και να αναπτύσσει προϊόντα που ανταποκρίνονται σε αντίξοες συνθήκες και τις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί το ιδανικό πεδίο για την επίτευξη αυτών των στόχων και η γαλλική εταιρεία έχει αποδείξει, με τη συμμετοχή της σε διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα, ότι μπορεί να υποστηρίξει ολοκληρωμένα και να ωθήσει στη νίκη τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται.

Από τους αγώνες, μέχρι τα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, ένα όνομα είναι συνώνυμο της επιτυχίας τα τελευταία 50 χρόνια – το Motul 300V. Αυτό το προϊόν γεννήθηκε από τη διαρκή επιδίωξη της Motul για αέναη κίνηση.

Η εταιρεία λανσάρει τη νέα και βελτιωµένη έκδοση του κορυφαίου προϊόντος της, µε µία νέα σύνθεση που ξεπερνά τα σηµερινά όρια της απόδοσης και επιδεικνύει ακόµα υψηλότερες επιδόσεις.

Το νέο αγωνιστικό λιπαντικό Motul 300V βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα μειώνοντας τις εσωτερικές τριβές. Η νέα σύνθεση εξασφαλίζει αποδεδειγμένη αύξηση ισχύος και ροπής σε ολόκληρο το εύρος στροφών.

Το Motul 300V προστατεύει τον κινητήρα χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, μειώνοντας τη φθορά των εξαρτημάτων και παρέχοντας περισσότερη σταθερότητα και ενισχυμένη προστασία του κινητήρα τόσο σε υψηλές, όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Είναι επίσης συμβατό με τις πρόσφατες τεχνολογίες κινητήρων, για χρήση βιοκαυσίμων και αιθανόλης, καθώς και για συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, όπως φίλτρα σωματιδίων DPF, αλλά και για κινητήρες που έχουν υποστεί μετατροπές.

Επιπλέον, το Motul 300V, οργανικής βάσης, χρησιμοποιεί μη ορυκτές ανανεώσιμες πρώτες ύλες περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επιτρέπει, έτσι, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 25% κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Η σειρά POWER περιλαµβάνει τα χαµηλότερα ιξώδη, από 0W-8 έως 5W-30, προσφέρει τη µέγιστη ισχύ και ενδείκνυται για κινητήρες που υπόκεινται σε χαµηλή αραίωση καυσίµου από λιπαντικό.

Η σειρά COMPETITION περιλαµβάνει τις βαθµίδες ιξώδους από 0W-40 έως 15W-50, προσφέρει βέλτιστο συµβιβασµό µεταξύ ισχύος και αξιοπιστίας και ενδείκνυται για κινητήρες που υπόκεινται σε µεσαία αραίωση καυσίµου από λιπαντικό.

Η νέα γενιά της σειράς Le Mans 300V προσφέρει τη µέγιστη δυνατή αξιοπιστία του κινητήρα και είναι τώρα διαθέσιµη σε ιξώδη 10W-60 και 20W-60. Είναι ιδανικό για ακραίες εφαρµογές µηχανοκίνητου αθλητισµού, όπως αγώνες αντοχής και drift. Η µοναδικότητα αυτών των προϊόντων ενισχύεται από το γεγονός ότι είναι τα µόνα λάδια κινητήρα παγκοσµίως που φέρουν το περίφηµο όνοµα 24 hours of Le Mans.

Αξιοπιστία και απόδοση υπό τις πλέον ακραίες συνθήκες

Το Motul 300V ξεκίνησε την πορεία του το 1971 και αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τις αγωνιστικές ομάδες να κερδίσουν τη μέγιστη απόδοση και αξιοπιστία από τους κινητήρες τους, το ιερό δισκοπότηρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το όνομά του είναι φόρος τιμής στις 300 νίκες των αγώνων που επιτεύχθηκαν μέχρι την έλευσή του – αλλά το Motul 300V συνέχισε να βοηθά αμέτρητους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να φτάσουν στη νίκη.

Το νέο Motul 300V συνεχίζει να ωθεί τις κορυφαίες οµάδες του κόσµου στη δόξα του βάθρου.

Τις επόμενες δεκαετίες, η Motul τελειοποιούσε συνεχώς το πιο ξεχωριστό της προϊόν και σήμερα, το Motul 300V συνεχίζει να ωθεί τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου στη δόξα του βάθρου. Από το Le Mans έως τα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, από το Drift Masters μέχρι το ράλι του Ντακάρ, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα λιπαντικό που αλλάζει το παιχνίδι στα paddocks των κορυφαίων αγώνων.

Εκτός από τη χρήση του από τις περισσότερες ομάδες LMP2 στο grid, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας που κέρδισε την κατηγορία το 2020, την United Autosports, η Motul είναι περήφανη που είναι ο επίσημος συνεργάτης λιπαντικών της Scuderia Cameron Glickenhaus, η οποία είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το νέο Motul 300V και να μοιραστεί τον ενθουσιασμό της για το νέο προϊόν.


Ο Jim Glickenhaus, ο ιδρυτής της Scuderia Cameron Glickenhaus δήλωσε: «Το νέο Motul 300V κάνει μία τεράστια διαφορά. Σε δύσκολες συνθήκες αγώνων, ο κινητήρας συχνά δοκιμάζεται στα όριά του, επομένως χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο λιπαντικό που θα κάνει τον κινητήρα ικανό να συνεχίσει τον αγώνα. Το νέο Motul 300V είναι ακριβώς αυτό. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτό το λιπαντικό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.