Νέα συνεργασία μεταξύ Motul και BMW M Motorsport
BMW

Νέα συνεργασία μεταξύ Motul και BMW M Motorsport

Η Motul γίνεται επίσημος συνεργάτης της BMW M Motorsport, παρέχοντας τεχνική συνεργασία, εμπειρία και υποστήριξη στο επιτυχημένο πρόγραμμα αγώνων της BMW M Motorsport στη Βόρεια Αμερική. 

Με μία σημαντική συνεργασία ξεκινά το έτος η Motul, η οποία αποτελεί πλέον επίσημο συνεργάτη της BMW M Motorsport. Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Rolex 24 που γίνεται στην Daytona, τον εναρκτήριο γύρο του πρωταθλήματος IMSA WeatherTech SportsCar 2020, ένα σκηνικό στο οποίο η ομάδα RLL της BMW είχε κερδίσει το 2019. Η Motul, φυσικά, δεν είναι άγνωστη στην κορυφαία σειρά αγώνων αυτοκινήτου στην Αμερική. Είναι ο επίσημος συνεργάτης λιπαντικών της IMSA και χορηγός τίτλου της διάσημης εκδήλωσης Motul Petit Le Mans για τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο η νέα συμφωνία αναβαθμίζει σημαντικά τη συμμετοχή της εταιρείας στο τεχνικό μέρος των αγώνων.

Η Motul στοχεύει να αναπτύξει με τη BMW M Motorsport, στην έδρα της τελευταίας στο Μόναχο της Γερμανίας, ένα ειδικά σχεδιασμένο λιπαντικό που να ικανοποιεί αποκλειστικά τις απαιτήσεις λίπανσης του twin turbo V8 κινητήρα της BMW M8 GTE.

Η «BMW Team RLL», η ομάδα του Οχάιο που ιδρύθηκε το 2009 από τον «θρύλο» Bobby Rahal και εισέρχεται στην 12η συνεχόμενη σεζόν της με την BMW, θα διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech με δύο συμμετοχές στην κατηγορία GTLM που θα είναι γνωστές ως «Motul BMW M8 GTEs».

Το IMSA WeatherTech SportsCar Championship ξεκίνησε με τον αγώνα αντοχής 24ωρης διάρκειας στη πίστα Daytona International Speedway στις 25/26 Ιανουαρίου 2020 και στη συνέχεια περιλαμβάνει 11 επιπλέον γύρους στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τελειώνει με το Motul Petit Le Mans, τον 10ωρο αγώνα αντοχής, στις 10 Οκτωβρίου 2020. Η BMW Team RLL θα διαγωνιστεί στην κατηγορία των GTLM, μαζί με τα εργοστασιακά αυτοκίνητα της Corvette, της Ferrari και της Porsche.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.