Στρατηγική ανάπτυξης και βιωσιμότητα
NEXUS

Στρατηγική ανάπτυξης και βιωσιμότητα

Το NEXUS Business Forum 2023 πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και για πρώτη φορά η ετήσια συνάντηση έγινε στη Βόρεια Αμερική, ενώ συνδυάστηκε και με την Ημέρα για το Κλίμα που διοργάνωσε το γκρουπ.

Πριν από τον εορτασμό των 10 ετών από τη δημιουργία της NEXUS, η 9η έκδοση του NEXUS Business Forum πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 21-23 Μαρτίου, με περισσότερους από 550 ηγέτες από τo παγκόσμιο Aftermarket, συμπεριλαμβανομένων 70 παγκόσμιων προμηθευτών και πάνω από 150 μελών. Αυτή η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στον Gael Escribe, CEO της NEXUS, να περιγράψει λεπτομερώς τον οδικό χάρτη για τη στρατηγική ανάπτυξης, να ενημερώσει την κοινότητα NEXUS σχετικά με την επιτυχημένη πορεία και ηγεσία του γκρουπ, καθώς και να περιγράψει την επανάσταση που αναμένεται να επέλθει στον κλάδο του Aftermarket.

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, ο κ. Escribe συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με 3 δημοσιογράφους: τον Jim Merle από τις ΗΠΑ, τον Mohamed Aredjal από την Ευρώπη και τον Warwick Robinson από τη Νότια Αφρική.

Στα πλαίσια της συζήτησης, περιέγραψε την ανάπτυξη της στρατηγικής του γκρουπ για τα επόμενα χρόνια, μέσω ειδικών ομάδων με εστιασμένους στόχους:

  • «Προτεραιότητα της κοινότητας» η εντατική τροφοδότηση των σχεδίων ανάπτυξης των εταίρων Ν! και η αύξηση του ποσοστού συμμόρφωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Δημιουργία ενός τμήματος επενδυτικών δραστηριοτήτων της NEXUS, συμπεριλαμβανομένης της Mobilion για συγκέντρωση κεφαλαίων, της επώασης start-ups, της ανάπτυξης του Sparker, καθώς και περιφερειακών έργων ενοποίησης που θα ακολουθήσουν.
  • Έναρξη δραστηριοτήτων που αφορούν συναλλαγές, με ειδική ομάδα διαχείρισης για την ευκολότερη αξιοποίηση ευκαιριών για τους προμηθευτές, οφέλη για τα μέλη και, τελικά, θετικό αντίκτυπο στο ποσοστό συμμόρφωσης (αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες).

Κατά τη διάρκεια του NEXUS Business Forum διοργανώθηκαν εκατοντάδες επαγγελματικές συναντήσεις (speed date) για να συνδέσουν την κοινότητα και να επιταχύνουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες. Εκεί, αναδείχθηκαν σημαντικά θέματα και επέτρεψαν την ελεύθερη συζήτηση ανάμεσα σε μέλη της Κοινότητας N! και εμπειρογνώμονες.

Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με το NEXUS Gala dinner και την τελετή απονομής των βραβείων, με χορηγό την Total Energies. Η Valeo Services βραβεύτηκε ως Προμηθευτής της Χρονιάς, η Interland ως Μέλος της Χρονιάς, η Europart ως Μέλος της Χρονιάς – Βαρέα Οχήματα και η TMD ως Προμηθευτής της Χρονιάς – Βαρέα Οχήματα.

Η πρώτη Ημέρα για το Κλίμα είναι γεγονός

Είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο στην Automechanika Φρανκφούρτης και έγινε πραγματικότητα. Η NEXUS διοργάνωσε, για πρώτη φορά, την Ημέρα για το Κλίμα (Climate Day), όπου συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα από 50 εταιρείες από όλη την αλυσίδα εφοδιασμού (προμηθευτές, διανομείς, ενώσεις, εταιρείες αξιολόγησης και ειδικοί). Αναδείχθηκαν οι κύριες προκλήσεις, δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με επιτυχημένες δράσεις και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες της Κοινότητας. Με την παρουσίαση αρκετών «πιλοτικών σχεδίων» για τον προσδιορισμό των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν για μία πιο βιώσιμη βιομηχανία, η NEXUS Climate Day σχεδιάζει τον οδικό της χάρτη για τη βιωσιμότητα με την ενεργό υποστήριξη σημαντικών προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένων ιδρυτικών εταίρων όπως: Bosch, Delphi, Mahle, Mann & Hummel, Meyle, SKF, TotalEnergies και Valeo, με την υποστήριξη των Bilstein, Brembo, Elring, KYB, NTN και NRF.

Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αυτής της πρώτης συνάντησης ήταν ένα κάλεσμα σε δράση για τη δημιουργία ενός κοινού οδικού χάρτη, ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητα σε ολόκληρη την κοινότητα NEXUS, με βάση το εξάγωνο μοντέλο βιωσιμότητας του γκρουπ που περιλαμβάνει: Κυκλική οικονομία, Αποτύπωμα άνθρακα, Βιώσιμο συνεργείο, Βιώσιμο προϊόν, Συσκευασία, Εκπαίδευση / Ενδυνάμωση.

Το επόμενο βήμα θα είναι μία ψηφιακή έκδοση της Ημέρας για το Κλίμα, που θα παρουσιαστεί μετά την Climate Day των Ηνωμένων Εθνών, το φθινόπωρο, καθώς και η ένταξη νέων παικτών για τον καθορισμό των βιώσιμων προτύπων της NEXUS, πριν την επόμενη Ημέρα για το Κλίμα κατά τη διάρκεια του NEXUS Business Forum 2024.

Φιλοδοξία της NEXUS: «Nα φτάσουμε μαζί σε νέα ύψη» με ιδιαίτερη έμφαση σε καθορισμένες προτεραιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.