Ολοκληρωμένη γκάμα για υβριδικές εφαρμογές
NGK

Ολοκληρωμένη γκάμα για υβριδικές εφαρμογές

Καθώς οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) αναμένεται να μειωθούν σημαντικά, τα επόμενα χρόνια, η NGK SPARK PLUG έχει ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, θέσει σε εφαρμογή σχέδια για να εξασφαλίσει τη συνεχή επιτυχία της.

Η NGK SPARK PLUG, ακολουθώντας το Σχέδιο Μακροπρόθεσμης Διαχείρισης για το 2030, «NITTOKU BX», χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και την προσαρμόζει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέλλοντος. Αυτό αποδεικνύεται από την ολοκληρωμένη προσφορά της για τα οχήματα υβριδικής τεχνολογίας. Αυτός ο τύπος οχημάτων σηματοδοτεί τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ως «γέφυρα» μεταξύ των παραδοσιακών και των μελλοντικών μορφών κίνησης. Άλλωστε, η αγορά των υβριδικών οχημάτων αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία στην Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια, ξεπερνώντας τα 70 εκατομμύρια έως το 2032, παρέχοντας έτσι συναρπαστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για την NGK SPARK PLUG.

Τα οφέλη των υβριδικών αυτοκινήτων

Τα υβριδικά οχήματα χρησιμοποιούν, τουλάχιστον, δύο διαφορετικούς τύπους κινητήρα και εξοπλίζονται τόσο με ηλεκτρικό κινητήρα που χρησιμοποιεί ενέργεια αποθηκευμένη σε μπαταρίες, όσο και με ΜΕΚ (βενζινοκινητήρα ή ντίζελ). Η βασική αρχή λειτουργίας τους περιλαμβάνει τη χρήση του κάθε κινητήρα (ή και των δύο) σε διαφορετικές ταχύτητες. Ο ηλεκτρικός κινητήρας, για παράδειγμα, είναι πιο αποδοτικός στην παραγωγή ροπής, ενώ η ΜΕΚ υπερτερεί στη διατήρηση των υψηλών στροφών. Ένα υβριδικό όχημα εναλλάσσει τη λειτουργία των κινητήρων στον βέλτιστο χρόνο, με αποτέλεσμα την ενεργειακή απόδοση, την εξοικονόμηση καυσίμου και τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.Τα υβριδικά είναι διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές: «Mild-HEV», «Full-HEV», «Plug-in HEV» και «REEV». Ενώ κάθε διαφορετικός τύπος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, όλα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όσον αφορά την πρακτικότητα, την αποτελεσματικότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

  1. Πρακτικό: Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και ΜΕΚ εγγυάται μεγάλη αυτονομία και δεν έχει περιορισμούς, όπως π.χ., την ύπαρξη σταθμού φόρτισης ή τον χρόνο για τη φόρτιση που απαιτούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
  2. Αποδοτικό: Κατά την εκκίνηση ενός υβριδικού αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια χαμηλών ταχυτήτων ή στο start-stop, χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, με αποτέλεσμα τη μηδενική κατανάλωση καυσίμου. Κατά την επιτάχυνση ή την οδήγηση σε ανηφόρα, ωστόσο, και τα δύο μοτέρ συνεργάζονται για να παρέχουν πιο αποδοτική λειτουργία. Από την άλλη πλευρά, όταν ταξιδεύετε σταθερά με μεσαίες έως υψηλές ταχύτητες, χρησιμοποιείται μόνο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ).
  3. Φιλικό προς το περιβάλλον: Τα υβριδικά καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, λόγω της αναγεννητικής πέδησης (ανάκτηση ενέργειας). Κατά το φρενάρισμα ή σε κατηφόρα, ο κινητήρας σβήνει και η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, η οποία χρησιμοποιείται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Συμβάλλουν, επίσης, στη μείωση των εκπομπών CO2, ειδικά στην κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης. Αυτό συμβαίνει, καθόσον, όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται, η ΜΕΚ και ο ηλεκτροκινητήρας απενεργοποιούνται.

Προϊόντα NGK | NTK για υβριδικά αυτοκίνητα

Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας, NGK Ignition Parts και NTK Vehicle Electronics, παρέχουν ευρεία κάλυψη για τα υβριδικά αυτοκίνητα. Αυτή περιλαμβάνει μπουζί, προθερμαντήρες, πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλώδια, αισθητήρες λάμδα, αισθητήρες θερμοκρασίας καυσαερίων (EGTS), αισθητήρες MAP/MAF, αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ, καθώς και βαλβίδες ανακυκλοφορίας καυσαερίων (EGR).

Μπουζί

Σήμερα, τα περισσότερα υβριδικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν βενζινοκινητήρες, με τα πιο πρόσφατα μπουζί από πολύτιμα μέταλλα να βασίζονται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία start-stop. Μπορεί τα υβριδικά οχήματα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, λόγω της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο είναι βαρύτερα από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με ΜΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι τα μπουζί στα υβριδικά έχουν την ίδια αναμενόμενη διάρκεια ζωής και διαστήματα σέρβις με αυτά που χρησιμοποιούνται στα κοινά αυτοκίνητα με ΜΕΚ.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στις υψηλότερες τεχνολογικές απαιτήσεις των υβριδικών, τα μπουζί από πολύτιμα μέταλλα παρέχουν τη βέλτιστη απόδοση, με περίπου το 95% των οχημάτων αυτών να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με τον συγκεκριμένο τύπο τεχνολογίας.

Για τη μειοψηφία των υβριδικών που είναι εξοπλισμένα (OE) με μπουζί από νικέλιο, η NGK SPARK PLUG προσφέρει μία γκάμα μπουζί από πολύτιμα μέταλλα για τη δευτερογενή αγορά για καλύτερες επιδόσεις, όσον αφορά την απόδοση καυσίμου, τη βελτιστοποίηση της ανάφλεξης και την εκτεταμένη διάρκεια ζωής.

Προθερμαντήρες

Περίπου το 10% των υβριδικών αυτοκινήτων διαθέτουν κινητήρα πετρελαίου, με τους προθερμαντήρες να χρησιμοποιούνται κυρίως σε αυτοκίνητα για την ανώτερη/μεσαία κατηγορία.

Η NGK SPARK PLUG παρέχει τόσο μεταλλικούς όσο και κεραμικούς προθερμαντήρες.

Οι κεραμικοί, ωστόσο, έχουν ένα τεχνικό πλεονέκτημα έναντι των μεταλλικών, οι οποίοι υπόκεινται σε μεγαλύτερη φθορά λόγω της θέρμανσης σε κατάσταση αναμονής κατά την υβριδική λειτουργία. Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής για τους προθερμαντήρες είναι ίδια με αυτή των γενικών κινητήρων ντίζελ.

Πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλώδια

Οι πολλαπλασιαστές της NGK πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στην αγορά και ταιριάζουν απόλυτα με τις αυξημένες τεχνικές απαιτήσεις στα υβριδικά αυτοκίνητα. Στα υβριδικά απαιτείται υψηλότερο επίπεδο απόδοσης των πολλαπλασιαστών, λόγω του υψηλότερου εύρους φορτίου.

Λόγω της αύξησης των προηγμένων, απευθείας συνδεδεμένων πολλαπλασιαστών (μονοί πολλαπλασιαστές ή συστήματα DIS), τα μπουζοκαλώδια χρησιμοποιούνται λιγότερο στα υβριδικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, παραμένουν απαραίτητα για το 41%, περίπου, του στόλου των βενζινοκίνητων. Η σειρά Aftermarket της NGK SPARK PLUG προσφέρει την καλύτερη κάλυψη και αυξημένη απόδοση, που προέρχεται από την προηγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας.

Γκάμα προϊόντων NTK Vehicle Electronics

Η προσφορά της NTK Vehicle Electronics για υβριδικά (τόσο για εκδόσεις βενζίνης, όσο και ντίζελ) αποτελείται από αισθητήρες λάμδα, αισθητήρες θερμοκρασίας καυσαερίων (EGTS), αισθητήρες MAP/MAF, αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ, καθώς και βαλβίδες ανακυκλοφορίας καυσαερίων (EGR), που πληρούν τα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Όλα τα προϊόντα NTK καλύπτουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιούνται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης ή υβριδικές εφαρμογές.

Επιπλέον, η γκάμα ΝΤΚ προσφέρει μία συνεχώς αυξανόμενη κάλυψη του στόλου αυτοκινήτων στην περιοχή ΕΜΕΑ.

«Η ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων NGK και NTK παρέχει στην εταιρεία μας ισχυρές ευκαιρίες πωλήσεων στον τομέα των υβριδικών οχημάτων για το Aftermarket», σημειώνει ο Frank Massia, Διευθυντής Marketing Aftermarket EMEA, NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH. «Αυτή η αγορά αναδεικνύει μία πτυχή του οράματος της εταιρείας μας, καθώς συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την κινητικότητα του μέλλοντος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.