Continental

Οθόνη αναγνώρισης οδηγού

03/04/2023
Συνδυάζοντας τεχνολογίες κάμερας και οθόνης, η οθόνη αναγνώρισης οδηγού προστατεύει από την κλοπή του αυτοκινήτου και, παράλληλα, παρέχει πρόσθετες λειτουργίες, όπως ασφαλείς πληρωμές.

Η νέα εξέλιξη της Continental, που δημιουργήθηκε από κοινού με τον συνεργάτη της, trinamiX, κέρδισε πρόσφατα το Βραβείο Καινοτομίας CES 2023 στην κατηγορία «Τεχνολογία οχημάτων και προηγμένη κινητικότητα» στην έκθεση στο Λας Βέγκας. Η οθόνη αναγνώρισης οδηγού είναι η πρώτη στον κόσμο για το εσωτερικό του οχήματος που επιτρέπει τον έλεγχο ταυτότητας χωρίς επαφή, με υψηλή ασφάλεια, και βοηθά στην αποφυγή απάτης και κλοπής.

Η αναγνώριση προσώπου, μία λειτουργία με την οποία πολλοί χρήστες είναι, ήδη, εξοικειωμένοι από τα smartphone, βρίσκει τώρα τον δρόμο της στα οχήματα. Η Continental και η trinamiX, κορυφαίος πάροχος βιομετρικών λύσεων, ανεβάζουν την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε ένα νέο επίπεδο. Η τεχνολογία αυτή προστατεύει αξιόπιστα από την κλοπή του αυτοκινήτου, καθώς το όχημα μπορεί να ξεκινήσει μόνο μετά από επιτυχή έλεγχο της ταυτότητας του ατόμου στη θέση του οδηγού.

Ψηφιακές υπηρεσίες

Αυξάνει την ψηφιακή χρηστικότητα, μέσω της συνδεσιμότητας, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε διαδικασίες πληρωμών μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου κατά τον ανεφοδιασμό, τη στάθμευση ή την πληρωμή διοδίων, καθώς και στην ενοικίαση ενός αυτοκινήτου. Επιπλέον, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές σε καταστήματα εφαρμογών ή για πρόσβαση σε ποικίλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Η ενσωματωμένη κάμερα στο σύστημα χρησιμοποιείται για την αξιόπιστη παρακολούθηση της προσοχής του οδηγού και την αποφυγή κινδύνων όπως, π.χ., η κόπωση στο τιμόνι. Για να συμβεί αυτό, η νέα οθόνη αναγνώρισης οδηγού από την Continental και την trinamiX δεν απαιτεί πρόσθετους αισθητήρες. Η κάμερα είναι ενσωματωμένη στην οθόνη, καθιστώντας την αόρατη στον οδηγό.

«Η ασφαλής αναγνώριση των χρηστών οχημάτων είναι μία σημαντική λειτουργία για τις μελλοντικές γενιές οχημάτων. Η οθόνη αναγνώρισης οδηγού θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση», δήλωσε ο Philipp von Hirschheydt, Επικεφαλής του Επιχειρηματικού Χώρου Εμπειρίας Χρήστη στην Continental. «Οι οθόνες είναι η βασική διεπαφή μεταξύ οδηγού και οχήματος. Για πρώτη φορά, το Driver Identification Display προσφέρει τρεις βασικές λειτουργίες σε ένα πακέτο: αξιόπιστος έλεγχος ταυτότητας οδηγού και δυνατότητα πραγματοποίησης ασφαλών συναλλαγών. Παράλληλα, η κάμερα, η οποία είναι εγκατεστημένη σε μη ορατό σημείο στο σύστημα, χρησιμοποιείται επίσης για την παρακολούθηση της προσοχής του οδηγού, κάτι που θα είναι υποχρεωτικό στην Ευρώπη στο μέλλον – μία ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση “τρία σε ένα”».

Αποτροπή πλαστογράφησης

Ο ενσωματωμένος έλεγχος της ταυτότητας του προσώπου βασίζεται σε μία τεχνολογία που αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την trinamiX. Συνδυάζει την αναγνώριση προσώπου για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη με έναν νέο τύπο ανίχνευσης που αφορά τη «ζωντάνια» του ατόμου: Αναγνωρίζοντας το ανθρώπινο δέρμα, το σύστημα αποτρέπει την πλαστογράφηση που θα μπορούσε να γίνει, για παράδειγμα μέσω φωτογραφιών ή ρεαλιστικών τρισδιάστατων μασκών του νόμιμου οδηγού. Το trinamiX Face Authentication έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα υψηλότερα βιομετρικά πρότυπα ασφαλείας.

«Η Continental και η trinamiX συνεργάζονται για να πετύχουν τον κοινό στόχο της βελτίωσης της ασφάλειας και της άνεσης για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Wilfried Hermes, Διευθυντής Consumer Electronics για Βόρεια Αμερική και Ευρώπη στην trinamiX. «Ως έμπειρος προμηθευτής αυτοκινήτων και πρωτοπόρος στις τεχνολογίες συνδεδεμένης κινητικότητας, η Continental μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε νέες εφαρμογές για τον έλεγχο της ταυτότητας προσώπου trinamiX. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία οθόνης της Continental, όλα αυτά συμβαδίζουν με την εξαιρετική εσωτερική σχεδίαση».

ΠΗΓΗ: CONTINENTAl   

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.