Παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021
EKO RALLY

Παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

rally acropolis
Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, και πριν λίγες μέρες έγιναν τα «αποκαλυπτήρια», παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και των υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υποδέχθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όλους εκείνους που πίστεψαν και επέλεξαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της επιστροφής του αγώνα στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλλυ. Κατά την ομιλία του, ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021. Στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του Υπουργείου αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας. Οι διοργανώσεις θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Χορηγοί και συνεργασίες

Ανάμεσά τους η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, έχοντας επί μία δεκαετία συνδέσει το όνομά της με αυτό του Ράλλυ Ακρόπολις, επισφράγισε τους δεσμούς της με τον εμβληματικό αγώνα. Ο αγώνας για τις χρονιές 2021-2022 θα ονομάζεται «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις». Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η ΕΚΟ πάντα πίστευε στην επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Τόνισε ότι «…δικαιωνόμαστε μαζί με όσους λίγους συνέχιζαν να το πιστεύουν και προσπάθησαν σκληρά προκειμένου να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ».

Μία ακόμα σημαντική συνεργασία δημιουργήθηκε με την COSMOTE, που θα στηρίξει ένα από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματα του αγώνα, την «COSMOTE 5G Athens Stage». Πρόκειται για μία διαδρομή που θα διοργανωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας με μήκος περίπου 1 χλμ. Η εν λόγω διαδρομή θα ακολουθήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης. Θα φέρει την «καρδιά» του αγώνα σε ορισμένους από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας. Αποκορύφωμα αποτελεί το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.


Η εκκίνηση του 9ου γύρου του Πρωταθλήματος θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι επόμενες τρεις ημέρες θα οδηγήσουν τα πληρώματα αρχικά νότια, προς την Πελοπόννησο. Ειδικότερα προς τη, βραβευμένη από το κοινό του WRC, ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι. Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια. Οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας με επίκεντρο την Λαμία. Εκεί, τη σκυτάλη θα πάρουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα ο Ταρζάν!

Το πέρασμα από την Αθήνα, όπως και τρεις καθαρά αγωνιστικές μέρες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, αποτελούν εχέγγυο για την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται και από τον ΕΟΤ, που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα, όπως δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπό, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη διαχρονικότητα. Συμπαγές και ταυτόχρονα δυναμικό, αντλεί το σχήμα του από έναν συνδυασμό των γραμμάτων «A» και «R».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου. Πρόντες ήταν επίσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Φυσικά δεν έλειπαν τα στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που άλλωστε αποτελούν και τους μεγαλύτερους «συμμάχους» της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους η Toyota Ελλάς, που κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, ο Κωτσόβολος, η 7DAYS, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός. Επίσης, οι ANEK Lines και Superfast Ferries, όπως και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών χορηγούν το μεγάλο γεγονός.


Μέσα από την ιστοσελίδα www.acropolisrally.gr, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EKO Ράλλυ Ακρόπολις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.