Parts Aftermarket Congress 2020
AFTERMARKET

Parts Aftermarket Congress 2020

Η φετινή συνάντηση πραγµατοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών και µεταδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά από τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης των διοργανωτών. Φιλοξένησε συνεντεύξεις, αναλύσεις και παρουσιάσεις για τις τρέχουσες συνθήκες και τις προοπτικές της δευτερογενούς αγοράς.

Το ετήσιο συνέδριο Parts Aftermarket Congress, που διοργανώνεται από το ιταλικό περιοδικό Parts, πραγµατοποιήθηκε στις 18 Νοεµβρίου και ανέδειξε για µία ακόµη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της δευτερογενούς αγοράς, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγµή στον κλάδο, επηρεάζοντας την Ιταλία αλλά και ολόκληρο τον κόσµο.

Το Parts Aftermarket Congress 2020 είχε ψηφιακή µορφή και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πάνω από 2.300 ατόµων που το παρακολούθησαν µέσα από το κανάλι των διοργανωτών στο Youtube.


Έγκριτες παρεµβάσεις από τον χώρο της διανοµής, από φορείς και επαγγελµατικές ενώσεις, οι εξελίξεις στον τοµέα των υπηρεσιών, αλλά και εµπεριστατωµένες αναλύσεις αγοράς συνθέτουν το Parts Aftermarket Congress 2020.

Κατά την έναρξη, η Maria Ranieri, επικεφαλής του Τµήµατος Αυτοκινητοβιοµηχανίας της DBInformation, εξήγησε ότι πίσω από την απόφαση να διεξαχθεί το Parts Aftermarket Congress ως µία µεγάλη και ζωντανή διαδικτυακή διοργάνωση βρίσκεται η ισχυρή επιθυµία να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος των εκδοτών και των επαγγελµατιών της επικοινωνίας κατά τη δύσκολη συνθήκη που βιώνουµε: «Φέτος, ακόµη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουµε την αµφίδροµη διάχυση της πληροφορίας, να ενηµερωθούµε για τις τρέχουσες τάσεις, αλλά και τα εγχώρια και διεθνή δεδοµένα του κλάδου, να έρθουµε σε επαφή µε τους κορυφαίους παίκτες της αγοράς και να προσπαθήσουµε να ανακαλύψουµε νέες λύσεις και ιδέες ώστε να αντιµετωπίσουµε την τρέχουσα κρίση».

Παρά την ασυνήθιστη µορφή της φετινής διοργάνωσης, παρακολουθήσαµε συνεντεύξεις µε προσκεκληµένους εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών της παγκόσµιας δευτερογενούς αγοράς, καθώς και συνοµιλίες µε κάποιους από τους πρωταγωνιστές της ιταλικής αγοράς.

Ο Gianluca Di Loreto, από την Bain & Company, ανέλυσε τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούν για τον κλάδο των ανταλλακτικών και της συντήρησης οι δύο βασικές κατευθύνσεις που αναμένεται να επηρεάσουν την κινητικότητα στο εγγύς μέλλον – συγκεκριμένα, η αυτοματοποιημένη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μία συνέντευξη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Arval, Gregoire Chove. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον ρόλο των εταιρειών ενοικίασης οχημάτων μέσα στο σύγχρονο τοπίο της κινητικότητας και συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο η Arval ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες των καταναλωτών ως μία «εταιρεία κινητικότητας», σύμφωνα με τον ορισμό που έδωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, η σκυτάλη δόθηκε στους εκπροσώπους του κλάδου: σε απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες, η Sylvia Gotzen, CEO της Figiefa, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα διανομέων αλλά και του ανεξάρτητου Aftermarket ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο, καθώς και στις προτάσεις που έχουν γίνει για την ανάκαμψή του.

Ακόµη, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η οµοσπονδία µε στόχο την προστασία της αγοράς του Aftermarket στο τραπέζι των ευρωπαϊκών διαπραγµατεύσεων.

Έπειτα, η Manuela Battaglino, δημοσιογράφος του Τμήματος Αυτοκινητοβιομηχανίας της DBInformation, συνομίλησε με τον Piergiorgio Beccari, νομικό σύμβουλο των συνδέσμων ADIRA και CICRA, οι οποίοι εκπροσωπούν αντίστοιχα τους διανομείς και τους κατασκευαστές ανταλλακτικών, αλλά και μέλος της Ομάδας Εργασίας της Figiefa που αυτή την περίοδο, σε συνεργασία με την ομάδα της Adira, παρουσιάζει τα αιτήματα των διανομέων για τη δευτερογενή αγορά της Ιταλίας.

Στο κλείσιμο του πρωινού κύκλου εργασιών του συνεδρίου, τον λόγο πήρε ο Marc Aguettaz, Γενικός Διευθυντής της Ιταλικής GiPA, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τους διανομείς ανταλλακτικών και παρουσίασε πώς διαμορφώνεται η αγορά σε σχέση με το Ανεξάρτητο Aftermarket και το OES.


Το δεύτερο μέρος του διαδικτυακού Parts Aftermarket Congress 2020 ήταν αφιερωμένο στη διανομή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Aftermarket, με τη συμμετοχή τεσσάρων σημαντικών παικτών από τη διεθνή αγορά διανομής.

Για πρώτη φορά, το συνέδριο έδωσε φωνή στους πρωταγωνιστές του ιταλικού κλάδου διανομής, ο οποίος καλείται τώρα να υποστηρίξει την εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα, μέσα σε εξαιρετικά αβέβαιες για την αγορά συνθήκες.


Ο Φώτης Κατσαρδής, Πρόεδρος και CEO της TEMOT International, εγκαινίασε το απογευµατινό πρόγραµµα, παρουσιάζοντας µία οµιλία µε θέµα: «Νέες σκέψεις για έναν κλάδο µε αντοχές: το Aftermarket µετά την πανδηµία».

Εν συνεχεία, ο Holger Hellmich, νέος CEO του Groupauto International, παρουσίασε τις στρατηγικές που προτίθεται να εφαρμόσει ο μεγάλος αυτός όμιλος διανομής προκειμένου να ανταποκριθεί στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ήδη ο κλάδος και προβλέπεται να εξακολουθήσουν να υφίστανται στο άμεσο μέλλον. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μία διπλή συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Maria Ranieri συνομίλησε με τον Fabio Pellegrini, εμπορικό διευθυντή του Groupauto Italia και με τον Claudio Santin, επικεφαλής της σύμπραξης PDA, με τους οποίους συζητήθηκαν οι δραστηριότητες των εταιρειών Groupauto Italia και Groupauto Italia Holding.

Η ζωντανή αναμετάδοση συνεχίστηκε με την παρέμβαση του Arnd Franz, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και CEO της LKQ Europe, ο οποίος επικεντρώθηκε στις τάσεις του Aftermarket καθώς και την εξέλιξη, από πλευράς βιωσιμότητας, της πελατοκεντρικής στρατηγικής της LKQ. Επιπλέον, στο στούντιο βρέθηκε ο CEO του Rhiag Group, Serafino Bartolozzi, με τον οποίο συζητήθηκε το αποτέλεσμα που θα έχουν οι στρατηγικές διανομής της LKQ στην ιταλική αγορά, καθώς και οι πρωτοβουλίες ανάκαμψης που πρόκειται να υιοθετηθούν σε εθνικό επίπεδο.


Ζωντανά, επίσης, στο στούντιο παραβρέθηκε ο Gael Escribe, CEO της Nexus International, ο οποίος παρουσίασε τις στρατηγικές που έχει εφαρµόσει ο Όµιλος προκειµένου να υποστηρίξει την παγκόσµια κοινότητα των µελών του στο εγγύς µέλλον, αλλά και τους γενικότερους στόχους που έχει θέσει η Nexus.

Έπειτα, ο Fabio Uglietti, Διευθυντής Υπηρεσιών Μάρκετινγκ & Παραδόσεων της QuattroRuote Professional, και ο Marco Mosaici, Διευθυντής Δικτύου της Arval στην Ιταλία, συζήτησαν σχετικά με τον αντίκτυπο που αναμένεται να έχει στον τομέα της συντήρησης η παρουσία των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πριν πέσει η αυλαία της φετινής διοργάνωσης του Parts Aftermarket Congress, τηρήθηκε η χρόνια παράδοση σύμφωνα με την οποία ο Gianmarco Giorda, γενικός διευθυντής της Anfia, αναλαμβάνει να επιστεγάσει τη σημαντική ημερίδα συνομιλιών με τις δικές του σκέψεις. Σύμφωνα με την ανάλυση του Gianmarco Giorda, η ιταλική εφοδιαστική αλυσίδα βρίσκεται σήμερα στο μεταίχμιο μεταξύ οικονομικής επανεκκίνησης και βιομηχανικής μετάβασης.

Η φετινή διοργάνωση του Parts Aftermarket Congress αποτέλεσε µία µεγάλη πρόκληση την οποία κατόρθωσε να αντιµετωπίσει επιτυχώς, ενώ ταυτόχρονα εγκαινίασε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας ώστε να παραµείνει κοντά στην αγορά.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόµενη χρονιά: το Parts Aftermarket Congress 2021 θα διεξαχθεί στη Ρώµη, στις 9 και 10 Νοεµβρίου 2021, µε την ελπίδα ότι ο κόσµος του Aftermarket θα συναντηθεί και πάλι και θα είναι έτοιµος για τις νέες προκλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.