μηχανολόγος

Νέος υποστηρικτής της Poseidon Team 

17/02/2023
Με έμφαση στην καινοτομία και την υλοποίηση πρωτοποριακών ιδεών, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος, μέσα από την Exide, τροφοδοτεί με ενέργεια και τεχνογνωσία τις προσπάθειες της φοιτητικής ομάδας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Poseidon Team. 

Όταν οι γνώσεις και οι ικανότητες συναντούν το πάθος και την ορμή για δημιουργία, το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Αυτό ισχύει για την Poseidon Team, τη φοιτητική ομάδα που εντυπωσιάζει με τα πρωτότυπα οχήματα που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει. Σκοπός της ομάδας είναι η έρευνα και ανάπτυξη μονοθέσιων οχημάτων, στα πλαίσια των παγκόσμιων διαγωνισμών Shell Eco Marathon και Formula Student. 

Η ομάδα ξεκίνησε το 2012, ως μία απλή ιδέα από δύο φοιτητές του τμήματος μηχανολογίας, και μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει τα οχήματα Dominator 1, Dominator 2, RENA και ORCA. Το πιο πρόσφατο επίτευγμα, η ηλεκτροκίνητη ORCA, διαθέτει αεροδυναμικό σχεδιασμό από ανθρακόνημα Monocoque, για την ελαχιστοποίηση της αντίστασης του αέρα, χαμηλό βάρος (μόνο 30 κιλά), DC motor με μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ έχει τη δυνατότητα να διανύσει 504 χλμ. με 1kWh. Το συγκεκριμένο όχημα έχει βραβευτεί για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, καθώς και για τις επιδόσεις του. 

Τα μέλη της ομάδας εμπνέονται από την αγάπη τους για τη μηχανική και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ώστε να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις τους και να βελτιώνουν διαρκώς την απόδοση του οχήματός τους. 

 Αναγνωρίζοντας το καινοτόμο πνεύμα και την αξία του project, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ συμβάλλει, μέσω της χορηγίας, στην επιτυχία της ομάδας και την επίτευξη των στόχων τους. Η εταιρεία, με μακρόχρονη εμπειρία και ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, εφοδιάζει την ομάδα με τις μπαταρίες Exide, για την τροφοδοσία ρεύματος των ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών στοιχείων του μονοθεσίου. 

Η υψηλή ποιότητα και η αξιοπιστία των μπαταριών Exide διασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια στο όχημα, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία απαραίτητων συστημάτων. Παράλληλα, ο εξαιρετικά ελαφρύς σχεδιασμός τους επιτρέπει την ταχύτερη επιτάχυνση και την καλύτερη απόδοση του οχήματος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.