Πέτρος

Προχωρά με αισιοδοξία για τα επόμενα 100 χρόνια

27/05/2022
πετρόπουλος
Το 2022, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και γιορτάζει αυτή τη σημαντική επέτειο ανατρέχοντας σε καθοριστικές στιγμές της ιστορίας της και κοιτάζοντας μπροστά, στη νέα εποχή που έρχεται.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά στη Θεσσαλονίκη πριν από 100 χρόνια, το 1922, όπου ο Πέτρος Πετρόπουλος, ιδρυτής της, άρχισε να συναρμολογεί αυτοκίνητα Ford. Αυτή ήταν η αρχή για μία πορεία καινοτομίας, νέων ιδεών και επιτυχημένων συνεργασιών που προέκυψαν μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση στην εξέλιξη. Παράλληλα, μία σειρά από συνετές, στρατηγικές αποφάσεις συνέβαλαν, ώστε να επιτευχθεί μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 100 ετών, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μακροχρόνιες σχέσεις, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού με τους συνεργάτες της. Έτσι, μία σειρά από εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς εμπιστεύονται την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα, καθώς και ένα πλήθος από σταθερούς και ικανοποιημένους πελάτες συνθέτουν την επιτυχημένη πορεία της.

Η εταιρεία διατηρεί μία εξαιρετική συνεργασία με τη Shell, ως επίσημος διανομέας των λιπαντικών της για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ αποτελεί και επίσημο αντιπρόσωπο των λιπαντικών της Rocol για τη χώρα μας. Επίσης, έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Jaguar και Land Rover, των ελαφρών επαγγελματικών Maxus και Isuzu, των φορτηγών Scania, των ηλεκτρικών οχημάτων BYD και πολλών άλλων εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και από άλλους τομείς που αφορούν π.χ. αγροτικά μηχανήματα, βιομηχανικά μηχανήματα, μηχανήματα κήπου και δάσους, ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, κινητήρες και σκάφη. Επιπλέον, στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται οι μπαταρίες Exide, Hankook, Tudor κ.ά., καθώς και τα ελαστικά Cooper και Avon.


Μερικά από τα ορόσημα στη διαδρομή της εταιρείας είναι η σύναψη συμφωνίας με την Perkins το 1952, η κατασκευή του πρώτου ελληνικού τρακτέρ το 1959, η πρωτοποριακή κατασκευή κινητήρων πετρελαίου το 1974, το πρώτο όχημα πολλαπλών χρήσεων Polytrak το 1976, το νέο καινοτόμο σύστημα μέτρησης της απόδοσης των απασχολουμένων κεφαλαίων το 1992, η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αξιών το 1999 και η είσοδος στην ηλεκτροκίνηση το 2019. Ως αποκορύφωμα όλων αυτών έρχεται το 2021, όπου ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της εταιρείας σημειώνουν σημαντική αύξηση, εμφανίζοντας τις καλύτερες επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της.

Εξέχουσα σημασία στη μακρόχρονη παρουσία και τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας έχουν οι αξίες στις οποίες βασίζεται:

  1. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της
  2. Τα κίνητρα που τους δίνει και η αξιοκρατία που διέπει τις σχέσεις, η αμοιβαία εκτίμηση
  3. Η φειδωλή διαχείριση των πόρων και η συνετή αξιοποίησή τους για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων
  4. Η αναγνώριση και η ανταμοιβή
  5. Η συνέπεια και η ειλικρίνεια.

Σήμερα, η εταιρεία κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζει την «επόμενη μέρα», προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αλλαγές που μεταμορφώνουν το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται. Σε αυτά τα πλαίσια, εστιάζει, μεταξύ άλλων, σε πρωτοβουλίες καινοτομίας, στην ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογιών, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των μηχανικών της, σε λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την έξυπνη κινητικότητα, καθώς και στην ψηφιοποίηση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πέρα από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που παραμένει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία επεκτείνεται στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και της ενέργειας, που αποτελούν το μέλλον για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία και την ανάπτυξή της σε μία ταχύτατα εξελισσόμενη και ανταγωνιστική αγορά, γνωρίζοντας ότι η αποτελεσματική προσαρμογή αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα για την επιτυχία.


«Απέναντι στις νέες προκλήσεις που έρχονται, τις μεγάλες αλλαγές που θα συντελεστούν στον τομέα της αυτοκίνησης, στεκόμαστε με σιγουριά, πατώντας γερά στις βάσεις μας και, με όπλα την εμπειρία και τη βαθιά γνώση που αποκομίσαμε έναν αιώνα τώρα, βλέπουμε όλες αυτές τις αλλαγές ως σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως κάναμε πάντα, με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων μας, των συνεργατών μας και ολόκληρης της κοινωνίας».
Mιχάλης Η. Οικονομάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.