Denso

Προσανατολισμός στο «Peace of Mind»

01/12/2021
Ως ένας από τους µεγαλύτερος παρόχους ανταλλακτικών και συστηµάτων παγκοσµίως, η DENSO έχει τη δυνατότητα να βρίσκει λύσεις και να τις αναπτύσσει καλύπτοντας τις µεγάλες ανάγκες των καταναλωτών. Η υποστήριξη της κοινωνικής ειρήνης και ευηµερίας αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία και αυτό µεταφράζεται στη µελλοντική στρατηγική της, καθώς και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Παράλληλα µε την αναγνωρισµένη γκάµα εξαρτηµάτων αυτοκινήτου για την Πρώτη Τοποθέτηση και τη δευτερογενή αγορά, οι µελλοντικοί στόχοι ανάπτυξης της τεχνολογίας για την εταιρεία επικεντρώνονται στο να επιτρέψουν µεγαλύτερη ηρεµία σε όλους τους τοµείς της κοινωνίας. Η προσέγγιση του «Peace of Mind» είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της παγκόσµιας στρατηγικής της DENSO µε ορίζοντα το 2030.

ADAS και ελεύθερη µετακίνηση

Μία από τις σημαντικότερες προσεχείς εξελίξεις προϊόντων της DENSO είναι η διάθεση των Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδήγησης (ADAS) ως τοποθέτηση εκ των υστέρων και όχι μόνο σε νέα οχήματα. Η εισαγωγή του συστήματος ADAS στο Aftermarket, δεν δίνει μόνο ώθηση στις επιχειρήσεις που την αποτελούν, αλλά καθιστά, επίσης, ευρέως διαθέσιμη την τεχνολογία που σώζει κυριολεκτικά ζωές, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και, ως εκ τούτου, την ψυχική ηρεμία.

Δηµιουργία άνετων χώρων

Η ικανότητα της DENSO να δημιουργεί υγιείς, με ελεγχόμενη θερμοκρασία και απαλλαγμένους από μικρόβια, χώρους μέσα στο αυτοκίνητο, έχει αποδειχθεί από την πολυετή παραγωγή συστημάτων για την Πρώτη Τοποθέτηση και τη δευτερογενή αγορά. Η πιο πρόσφατη ανάπτυξή της σε αυτόν τον τομέα βασίζεται στο ερώτημα, «Τι θα γινόταν αν αυτές οι καινοτομίες δεν ήταν διαθέσιμες μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία;».


Με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, η τεχνολογία φιλτραρίσµατος και αισθητήρων της DENSO θα µπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο µε τον οποίο αντιλαµβανόµαστε τον κάθε χώρο – γραφεία, αίθουσες εκπαίδευσης και µετακινήσεων και οποιονδήποτε αστικό χώρο.

League of True Mechanics

Προσηλωμένη, φυσικά, στις ανάγκες των συνεργατών της η εταιρεία επιδιώκει πάντα να προσφέρει κορυφαία προϊόντα αλλά και ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Έτσι, η ομάδα DENSO Aftermarket έχει δημιουργήσει μία διαδραστική πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης για τους επαγγελματίες της δευτερογενούς αγοράς.

Η νέα ιστοσελίδα τεχνικής κατάρτισης, που από τον Οκτώβριο είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά, περιλαμβάνει διαδικτυακά μαθήματα για μία σειρά προϊόντων της εταιρείας (Μίζα-Δυναμό, Συμπιεστές A/C & Μπουζί-Προθερμαντήρες). Οι ενδιαφερόμενοι, μέσα από το denso-technic.com/el, έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης e-learning παρέχει λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας, τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και πρακτικές συμβουλές για τη χρήση τους.  

Κατά την εγγραφή τους, οι µηχανικοί συµµετέχουν αυτόµατα στο League of True Mechanics, το Πρωτάθληµα της εταιρείας, όπου συλλέγοντας DENSO coins κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, µπορούν να κερδίσουν βραβεία µε βάση τη βαθµολογία τους.

Υπάρχουν δύο τρόποι λήψης D-coins (1 σωστή απάντηση = 1 D-coin): απαντώντας σωστά στα μίνι κουίζ που εμφανίζονται τυχαία στο υλικό μελέτης, καθώς και κατά την τελική εξέταση.

Μία σειρά μαθημάτων από διάφορες κατηγορίες προϊόντων είναι ήδη διαθέσιμα και είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα, ενώ η εταιρεία επιδιώκει να εμπλουτίζει διαρκώς τη θεματολογία, ώστε να διατηρεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Πρωτοποριακές τεχνολογίες για το Aftermarket

Diesel:

Η DENSO είναι πρωτοπόρος, κατασκευάζοντας κορυφαίες τεχνολογίες για πετρελαιοκίνητα οχήματα. Κορυφαίος προμηθευτής τεχνολογίας Common-Rail, παράγει μπεκ για κινητήρες ντίζελ από το 1957. Το χαρτοφυλάκιο για το Aftermarket αντικατοπτρίζει αυτές τις δεκαετίες εμπειρίας και περιλαμβάνει μία αυξανόμενη γκάμα εξαρτημάτων ποιότητας OE.

Αισθητήρες λάμδα:

Καθώς η νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων γίνεται πιο αυστηρή, ο ρόλος των αισθητήρων λάμδα έχει ενδυναμωθεί. Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα βενζίνης διαθέτουν, ήδη, δύο ή περισσότερους αισθητήρες λάμδα που, πλέον, τοποθετούνται και σε αυτοκίνητα ντίζελ. Η DENSO είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αισθητήρων λάμδα στον κόσμο, ενώ τα προϊόντα για το Aftermarket είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια, κατασκευασμένα σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα OEM και υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές.

Πολλαπλασιαστές: 

Η DENSO είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας άμεσης ανάφλεξης, σε στενή συνεργασία με κατασκευαστές οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Έχει αναπτύξει τον πρώτο, συμπαγή πολλαπλασιαστή τύπου stick, χρησιμοποιώντας ένα κυλινδρικό πηνίο ανάφλεξης για τη δημιουργία υψηλής τάσης στο μπουζί. Η DENSO πρωτοστάτησε, επίσης, σε κυκλώματα μικρού μεγέθους και διαγώνιες επαγωγικές περιελίξεις για βελτιωμένη απόδοση σε μικρότερο χώρο.

Συστήματα διαχείρισης κινητήρα (EMS):

Η απαίτηση για οχήματα με μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, που πληρούν τους μελλοντικούς στόχους εκπομπών ρύπων, έχει αυξήσει τη ζήτηση για υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά EMS. Τα Συστήματα Διαχείρισης Κινητήρα της DENSO ξεχωρίζουν ως βασικό παράδειγμα των καινοτόμων τεχνολογιών που αναπτύσσει με κορυφαίους κατασκευαστές οχημάτων παγκοσμίως -όπως ο πρώτος στον κόσμο μετρητής ροής μάζας αέρα τύπου plug-in που εισάγεται στον αυλό εισαγωγής, μειώνοντας το μέγεθος και το βάρος και βοηθώντας στην τοποθέτηση.

Εργαλεία Διάγνωσης: 

Το εργαλείο διάγνωσης e-Videns έχει σχεδιαστεί για να παρέχει γρήγορους, συνεπείς, διαφανείς ελέγχους οχημάτων. Είναι εύκολο στη χρήση και επιτρέπει στους τεχνικούς να επιλέξουν μία λίστα ελέγχου. Η λίστα περιλαμβάνει σάρωση συστήματος, οπτική επιθεώρηση (περιμετρικός έλεγχος) και πλήρη έλεγχο της κατάστασης του κινητήρα. Παράλληλα, οι τεχνικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν τις επιθεωρήσεις παρουσία του πελάτη, αποφεύγοντας τυχόν διαφωνίες.

Συστήματα A/C:

Η προσφορά υψηλής ποιότητας, αξιόπιστων ανταλλακτικών κλιματισμού είναι, πλέον, απαραίτητη. Η DENSO μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των πελατών της δευτερογενούς αγοράς. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει συμπιεστές, συμπυκνωτές, φίλτρα, βαλβίδες εκτόνωσης, ενεργοποιητές, αντιστάσεις, λιπαντικά συμπιεστών, βεντιλατέρ και πρεσοστάτες, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη, υψηλής ποιότητας, επιλογή ανταλλακτικών για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης.

Ψύξη κινητήρα: 

Τα εξαρτήματα ψύξης του κινητήρα είναι κομβικά για τη διατήρηση της λειτουργίας των κινητήρων σε σωστές θερμοκρασίες. Στόχος να μην έχουμε υπερθέρμανση και να μην προκληθούν ζημιές. Συμβάλλουν, επίσης, στη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του A/C και της απόδοσης ανταλλαγής θερμότητας άλλων εξαρτημάτων.

Οι τεχνολογίες της DENSO είναι γνωστές για την κορυφαία ποιότητα και τη βέλτιστη κάλυψη του στόλου αυτοκινήτων.

Μίζες και Γεννήτριες: 

Η DENSO έχει γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής περιστρεφόμενων μηχανών OE στον κόσμο. Έτσι, οι μίζες και οι γεννήτριες της εταιρείας είναι τα μικρότερα, ελαφρύτερα περιστρεφόμενα μηχανήματα για την απόδοση τους. Προσφέρουν ασυναγώνιστες επιδόσεις, αντοχή στη φθορά και ισχυρή απόδοση.

Υαλοκαθαριστήρες: 

Ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό ασφάλειας, τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να προσφέρουν υψηλή καθαρότητα. Είναι σημαντικό να μην αφήνουν σημάδια, για τη διατήρηση της ορατότητας των οδηγών. Η DENSO προσφέρει μία ποικιλία υαλοκαθαριστήρων, που είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα ποιότητας OEM, με ανώτερα υλικά και καινοτόμο σχεδιασμό.

Φίλτρα αέρα καμπίνας: 

Τα φίλτρα αέρα καμπίνας ποιότητας OE της DENSO διαθέτουν συστήματα φιλτραρίσματος υψηλής απόδοσης. Έτσι, διασφαλίζουν ότι ο αέρας που φτάνει στην καμπίνα είναι καθαρός και ασφαλής. Κάθε φίλτρο λειτουργεί χωρίς να προκαλεί πτώση της πίεσης του αέρα που θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει τα συστήματα HVAC ενός οχήματος.

Μπουζί:

Η DENSO θέτει τα πρότυπα για την τεχνολογία των μπουζί από το 1959. Σήμερα, η σειρά για τη δευτερογενή αγορά προσφέρει μοναδικές, κατοχυρωμένες τεχνολογίες. Τεχνολογίες κατασκευασμένες στα εργοστάσια της εταιρείας με τα υψηλότερα πρότυπα OEM. Οι σειρές μπουζί – Direct Fit και TT (Twin Tip) – περιλαμβάνουν πρωτοπόρες τεχνολογίες διεθνώς. Για παράδειγμα, το κεντρικό ηλεκτρόδιο των 0,4 mm στη σειρά Iridium TT και η πατενταρισμένη τεχνολογία U-Groove στη σειρά Direct Fit Nickel.

Προθερμαντήρες: 

Με βάση την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στα συστήματα Diesel, η γκάμα προθερμαντήρων της DENSO προσφέρει γρήγορους χρόνους προθέρμανσης, εξαιρετική αξιοπιστία και εκτεταμένες θερμοκρασίες μετά τη θέρμανση. Έτσι, συμβάλλουν στη σημαντική μείωση των εκπομπών καυσαερίων του οχήματος.

Τεχνογνωσία, καινοτοµία και αξιοπιστία χαρακτηρίζουν το εκτενές χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τις υπηρεσίες της DENSO.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.