Συστήματα ασφαλείας των φίλτρων της UFI
UFI Filters

Συστήματα ασφαλείας των φίλτρων της UFI

Τα υψηλής ποιότητας υλικά φιλτραρίσματος, σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες για τη διασφάλιση της προστασίας του κινητήρα, εγγυώνται την απόδοση και την αξιοπιστία των φίλτρων λαδιού UFI.

Το φίλτρο λαδιού είναι απαραίτητο για την προστασία, την ψύξη και τη σωστή λειτουργία του κινητήρα. Η χρήση του έχει σκοπό να παγιδεύει τις ακαθαρσίες που προκύπτουν από την καύση και την κίνηση των μηχανικών μερών, αποτρέποντας, έτσι, τη φθορά και τις ζημιές των εξαρτημάτων.

Τα φίλτρα λαδιού UFI κατασκευάζονται με τη χρήση συνθετικών μέσων φίλτρανσης, με βάση το γυαλί ή την κυτταρίνη και ίνες ρητίνης. Τα μέσα αυτά είναι ικανά να αντέχουν καλύτερα στα νέα λάδια «μακράς διάρκειας ζωής» και στα πρόσθετα λίπανσης λαδιού. Επίσης μπορούν να φιλτράρουν ακαθαρσίες, αιθάλη και βιοκαύσιμα διαλυμένα στο λάδι.

Εκτός από τη διασφάλιση της υψηλότερης απόδοσης διαχωρισμού των σωματιδίων και την πρόληψη της απόφραξης του φίλτρου, τα συστήματα φιλτραρίσματος λαδιού είναι εξοπλισμένα με λύσεις ασφαλείας που προστατεύουν τον κινητήρα.

Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν τη βαλβίδα κατά της αποστράγγισης (anti-drain) και τη βαλβίδα παράκαμψης (by-pass).

Βαλβίδα αντεπιστροφής

Ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα που διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του κινητήρα και διατηρεί υπό έλεγχο τη ροή του λαδιού, είναι η βαλβίδα κατά της αποστράγγισης. Πιο γνωστή ως «βαλβίδα αντεπιστροφής», εμποδίζει το άδειασμα του φίλτρου λαδιού, μετά το σβήσιμο του κινητήρα.

Η ξηρή ανάφλεξη είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύ νους. Για τον λόγο αυτό, η βαλβίδα κατά της αποστράγγισης ενεργοποιείται όταν ο κινητήρας είναι εκτός λειτουργίας, για να αποτρέψει το μερικό άδειασμα του κυκλώματος λαδιού, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση πίεσης της ροής του λιπαντικού στην επόμενη ανάφλεξη.

Οι βαλβίδες του συστήματος λαδιού της UFI είναι υψηλής ποιότητας, προσφέρουν αντοχή σε αυξημένες θερμοκρασίες και βελτιωμένη ανθεκτικότητα στη φθορά, χάρη στο καουτσούκ από το οποίο είναι κατασκευασμένες.

Βαλβίδα παράκαμψης

Η πρόληψη της φθοράς του κινητήρα είναι μία από τις κύριες λειτουργίες του φίλτρου λαδιού. Επομένως, όλα τα μηχανικά μέρη πρέπει πάντα να λιπαίνονται, ακόμη και όταν το φίλτρο είναι βουλωμένο. Γι’ αυτόν τον λόγο τίθεται σε λειτουργία η βαλβίδα παράκαμψης (ονομάζεται επίσης και «βαλβίδα ασφαλείας»).

Το φίλτρο μπορεί να φράξει, εάν δεν αντικατασταθεί στα προγραμματισμένα διαστήματα ή λόγω της υπερβολικής πυκνότητας λαδιού, που προκαλείται από πολύ χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αξιοποιείται η βαλβίδα παράκαμψης, αφήνοντας μία μικρή ποσότητα λιπαντικού να περάσει μέσα από το σύστημα, παρακάμπτοντας το φίλτρο και διασφαλίζοντας τη λίπανση των μηχανικών εξαρτημάτων του κινητήρα. Η βαλβίδα παράκαμψης βρίσκεται στο κάτω τμήμα των στοιχείων φιλτραρίσματος και λειτουργεί με καθορισμένη πίεση ανοίγματος, βάσει των προτύπων εξοπλισμού Πρώτης Τοποθέτησης, η οποία για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα είναι περίπου 2 bar.

Η UFI Filters δεν παράγει απλώς υλικά φιλτραρίσματος. Εστιάζει, επίσης, στα συστήματα ασφαλείας. Ο σχεδιασμός της βαλβίδας και η προσεκτική επιλογή των υλικών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων, είναι τα απαραίτητα «συστατικά» για τη διασφάλιση της εξαιρετικής διήθησης του λαδιού.

ΠΗΓΗ: UFI FILTERs   

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.