TEXTAR

Τακάκια και δίσκοι φρένων – «Τρίπτυχο» επιτυχίας

04/03/2022
Με τεχνολογία αιχµής, καινοτόµα υλικά και αυστηρούς ελέγχους, τα εξαρτήµατα πέδησης της Textar σχεδιάζονται και κατασκευάζονται µε ακρίβεια για να προσφέρουν µέγιστη ασφάλεια, απόδοση και άνεση. Αυτή η αδιάλλακτη προσέγγιση αποτελεί τον πυρήνα των αξιών της Textar για περισσότερα από 100 χρόνια.

Η Textar παραµένει, έως σήµερα, έµπιστος συνεργάτης των κατασκευαστών οχηµάτων µε ηγετική θέση στην παγκόσµια αγορά. Το βέλτιστο αποτέλεσµα πέδησης µπορεί να επιτευχθεί µόνο όταν οι δίσκοι φρένων κατασκευάζονται ειδικά για τα εκάστοτε τακάκια. Αυτή η φιλοσοφία διέπει την εταιρεία στα τακάκια φρένων, γι’ αυτό και θεωρείται ο κατάλληλος «συνεργάτης τριβής». Η γκάµα των δίσκων φρένων της Textar κατασκευάζεται αυστηρά, σύµφωνα µε τις ανοχές των ανταλλακτικών Πρώτης Τοποθέτησης και τα πρότυπα του κανονισµού ECE R90. Η TMD Friction έχει επίσης υποστηρίξει την ανάπτυξη κεραµικών δίσκων φρένων και έχει δηµιουργήσει τακάκια που ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες αυτής της εφαρµογής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η TMD Friction αποτελεί, ακόµα και σήµερα, τον προτιµώµενο προµηθευτή για τα οχήµατα υψηλής απόδοσης που είναι εξοπλισµένα µε αυτή την τεχνολογία. Η γκάµα των δίσκων φρένων της Textar περιλαµβάνει περισσότερους από 1.650 κωδικούς στον κλάδο των επιβατικών οχηµάτων και καλύπτει ουσιαστικά το 100% του ευρωπαϊκού στόλου των µηχανοκίνητων οχηµάτων.

Δίσκοι χωρίς επίστρωση

Οι δίσκοι φρένων της Textar χωρίς επίστρωση προστατεύονται από τη διάβρωση μέσω επικάλυψης με λάδι, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί πριν την τοποθέτηση, π.χ. με καθαριστικό φρένων Textar. Συνιστώνται ιδιαίτερα για:

 1. Συντήρηση και επισκευή παλαιότερων οχημάτων
 2. Χρήστες οχημάτων με ζάντες από χάλυβα ή με καλύμματα στους τροχούς.

Δίσκοι με σετ ρουλεμάν τροχού

Οι δίσκοι με ενσωματωμένο σετ ρουλεμάν τροχού είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς από τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πλεονεκτήµατα

 1. Αντιδιαβρωτική επίστρωση (για συγκεκριμένη εφαρμογή)
 2. Εξοικονόμηση χρόνου συναρμολόγησης
 3. Δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί το σετ ρουλεμάν
 4. Αποφεύγεται η ελαττωματική συναρμολόγηση, όταν εισάγεται το σετ ρουλεμάν
 5. Περιλαμβάνεται περικόχλιο και πώμα σκόνης.

Δίσκοι με σετ ρουλεμάν τροχού και δακτύλιο αισθητήρα ABS

Αυτός ο τύπος δίσκου διατίθεται για συστήματα αισθητήρα ABS με οδοντωτό ή μαγνητικό δακτύλιο.

Πλεονεκτήµατα

 1. Αντιδιαβρωτική επίστρωση (για συγκεκριμένη εφαρμογή)
 2. Εξοικονόμηση χρόνου συναρμολόγησης
 3. Δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί το σετ ρουλεμάν
 4. Αποφεύγεται η ελαττωματική συναρμολόγηση, όταν εισάγεται το σετ ρουλεμάν
 5. Περιλαμβάνεται περικόχλιο και πώμα σκόνης.

Δίσκοι με επίστρωση

Για την αποτροπή της οξείδωσης και, κατά συνέπεια, τη διατήρηση της άριστης απόδοσης στην πέδηση και της καλής εμφάνισης του δίσκου φρένων, η Textar βελτίωσε την επαγγελματική σειρά προϊόντων PRO, εφαρμόζοντας ειδική διαδικασία επίστρωσης.

Πλεονεκτήµατα

 1. Δίσκοι φρένων με βελτιωμένη εμφάνιση, π.χ. όταν χρησιμοποιούνται με τροχούς κράματος
 2. Προστασία από τη διάβρωση
 3. Μέγιστη άνεση πέδησης χάρη στην επιτυχημένη επιλογή υλικών
 4. Μειωμένος χρόνος συναρμολόγησης: Δεν απαιτείται η αφαίρεση του προστατευτικού λαδιού.

Δίσκοι με επίστρωση, υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα PRO+

Tα χαρακτηριστικά της υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα είναι η ενισχυμένη αντοχή, χάρη στην υψηλότερη αναλογία άνθρακα στο προϊόν, η βελτιστοποιημένη αντίδραση του συστήματος πέδησης (ελαχιστοποιείται το τρεμούλιασμα πέδησης χάρη στη μειωμένη παραμόρφωση των δίσκων), η καλύτερη κατανομή της θερμότητας, χάρη στην υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα και η υψηλότερη ικανότητα θερμικού φορτίου.

Πλεονεκτήµατα

 1. Μειωμένος θόρυβος πέδησης (λιγότερο επιρρεπής στον διαπεραστικό συριγμό)
 2. Προστασία από τη διάβρωση
 3. Βελτιωμένη εμφάνιση των δίσκων, π.χ. όταν χρησιμοποιούνται με τροχούς κράματος
 4. Μειωμένος χρόνος συναρμολόγησης: Δεν απαιτείται η αφαίρεση του προστατευτικού λαδιού
 5. Εξοικονόμηση χρόνου, χάρη στα βοηθητικά εξαρτήματα συναρμολόγησης (στο μέλλον θα συμπεριλαμβάνονται και βίδες στερέωσης).

Σύνθετοι δίσκοι δύο τεμαχίων

Οι δίσκοι δύο τεμαχίων της Textar είναι ένα ακόμα καινοτόμο προϊόν στην γκάμα προϊόντων Light Technology της TMD Friction. Κάθε δίσκος αποτελείται από ένα κυλινδρικό καπέλο και έναν δακτύλιο τριβής, που συνδέονται μεταξύ τους με καρφιά. Η χρήση αλουμινίου για το κυλινδρικό καπέλο μπορεί να επιτύχει εξοικονόμηση βάρους 15-20%. Με τους νέους σύνθετους δίσκους φρένων, η Textar προσφέρει στην αγορά ανταλλακτικών τις καινοτομίες των δίσκων φρένων δύο τεμαχίων, που χρησιμοποιούνται επίσης για την Πρώτη Τοποθέτηση.

Πλεονεκτήµατα

 1. Βελτιστοποίηση των ιδιοτήτων της οδήγησης, μέσω μείωσης της μη αναρτημένης μάζας
 2. Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και, επομένως, επαληθεύσιμη μείωση CO2
 3. Η βελτιωμένη θερμική αγωγιμότητα οδηγεί σε μειωμένη θερμική παραμόρφωση και, με τον τρόπο αυτό, σε ελαχιστοποιημένο τρεμούλιασμα πέδησης
 4. Μεγαλύτερη αντοχή φορτίου, χάρη στη βελτιστοποίηση της δυναμικής πέδησης
 5. Βελτιωμένη εμφάνιση των δίσκων, π.χ. όταν χρησιμοποιούνται με τροχούς κράματος
 6. Προστασία από τη διάβρωση
 7. Μειωμένος θόρυβος πέδησης (λιγότερο επιρρεπής στον διαπεραστικό συριγμό)
 8. Μειωμένος χρόνος συναρμολόγησης, αφού δεν απαιτείται η αφαίρεση του προστατευτικού λαδιού
 9. Εξοικονόμηση χρόνου χάρη στα βοηθητικά εξαρτήματα συναρμολόγησης (στις περισσότερες περιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται βίδες στερέωσης).

Έξυπνος σχεδιασμός

 • Επιφάνεια προσαρµογής: Επεξεργασία με μηχανική τόρνευση ακριβείας εντός των ανοχών των εξαρτημάτων Πρώτης Τοποθέτησης, για απόλυτη συναρμογή.
 • Θερµογέφυρα: Κατευθύνει τη μεταφορά θερμότητας στον θάλαμο αερισμού του δίσκου, αυξάνει την απαγωγή της θερμότητας, παρέχει αντικραδασμικά οφέλη και βελτιώνει την απόδοση.
 • Μεταλλουργία υψηλής τεχνολογίας: Η διαδικασία ειδικής χύτευσης δημιουργεί μία ιδιαίτερα ομοιογενή επιφάνεια υλικού, με αντιδιαβρωτική επίστρωση για ορισμένους τύπους δίσκων.
 • Επιφάνεια τριβής: Κατασκευάζονται εντός των ανοχών των εξαρτημάτων Πρώτης Τοποθέτησης, με μηχανική επεξεργασία ακριβείας.
 • Αερισµός ψύξης: Βελτιστοποιημένη απαγωγή θερμότητας μέσω γεφυρών, στηλών ή πτερυγίων (δεξιά / αριστερά).
 • Με µόνιµη σήµανση: Ανάγλυφα εκτυπωμένα: επωνυμία κατασκευαστή, κωδικός εξαρτήματος και ελάχιστο πάχος.

Ηλεκτρονικός κατάλογος Brakebook – Εξελιγμένη πρόσβαση στην γκάμα

Το σύστηµα καταλόγου προϊόντων, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την TMD Friction, χρησιµοποιεί δεδοµένα αιχµής από το σύνολο της γκάµας προϊόντων της Textar και καθιστά τον εντοπισµό των εξαρτηµάτων του συστήµατος πέδησης εξαιρετικά εύκολο. Στο συνεχώς ενηµερωµένο σύστηµα καταλόγου προϊόντων  www.textar.brakebook.com µπορείτε, επίσης, να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως δελτία δεδοµένων και λεπτοµέρειες εξαρτηµάτων.


Ολοκληρωµένη τεχνική υποστήριξη είναι διαθέσιµη και µέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.textar.com και τη σελίδα στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.