Τι είναι το G-Vectoring Control Plus (GVC Plus);
G-Vectoring Control Plus

Τι είναι το G-Vectoring Control Plus (GVC Plus);

Η Mazda πρόσθεσε το G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) στο σύστημα Skyactiv-Vehicle Dynamics. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά τεχνολογίας ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος.

Το GVC Plus, έχοντας ως βάση το G-Vectoring Control, το οποίο εξασφαλίζει ομαλή συμπεριφορά και ολοκληρωμένο έλεγχο στο όχημα, προσθέτει αμεσότερο έλεγχο της στιγμιαίας περιστροφής του οχήματος, επιδρώντας επιπλέον μέσω των φρένων. Στη διάρκεια μίας στροφής, το GVC Plus φρενάρει ελαφρώς τους εξωτερικούς τροχούς, καθώς το τιμόνι επιστρέφει στην κεντρική θέση. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπει στο όχημα να επιστρέψει με μεγαλύτερη σταθερότητα σε ευθεία πορεία, αξιοποιώντας την αδράνεια της ελαφράς αυτής πέδησης. Έτσι, το νέο σύστημα παρέχει πιο ελεγχόμενη και ομαλή οδήγηση και περισσότερη ασφάλεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η αλλαγή λωρίδας με υψηλή ταχύτητα ή ακόμα και κατά την οδήγηση σε ολισθηρό οδόστρωμα.


Το GVC Plus χρησιμοποιεί την πέδηση για να πετύχει ακόμα περισσότερη ευστάθεια.

Η πρώτη γενιά του G-Vectoring Control ήταν ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου που χρησιμοποιούσε τη μεταβολή της παραγόμενης ροπής του κινητήρα, ανταποκρινόμενο στις μεταβολές διεύθυνσης του τιμονιού, ώστε να παρέχει ολοκληρωμένο έλεγχο στις διαμήκεις και εγκάρσιες δυνάμεις επιτάχυνσης, βελτιστοποιώντας το εφαρμοζόμενο κάθετο φορτίο σε κάθε τροχό για ομαλή και άνετη κίνηση του οχήματος.


Όλα τα μοντέλα Mazda διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους τη νέα τεχνολογία GVC Plus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.