EKO

Το επόμενο ΕΚΟ Rally Acropolis στο ΟΑΚΑ

11/11/2021
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 «επιστρέφει» για ένα μοναδικό θέαμα με μια ειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ.

Με τη σκυτάλη πλέον να έχει παραδοθεί επίσημα στη διοργάνωση του 2022, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις «κλείνει» τη χρονιά που αποτέλεσε ακόμα ένα σταθμό στην ιστορία του, λόγω της επιστροφής του στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων Ράλλυ παγκοσμίως.

Εντατικοποιούνται οι Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια


«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece, σε συνεργασία με την αθλητική οικογένεια, θα συνεχίσουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να σχεδιάζουμε Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το ζήτημα»
Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, έκανε μια αποτίμηση της φετινής διοργάνωσης. Ταυτόχρονα, έδωσε ένα προμήνυμα για όσα θα ακολουθήσουν.

Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Αναφορικά με το ευρύτερο πρόσωπο της διοργάνωσης, έχοντας βάλει φέτος τα θεμέλια οργανωμένων Δράσεων Οδικής Ασφάλειας, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Το παράδειγμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ακολουθήσει ακόμα μία σπουδαία διεθνής διοργάνωση. Ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», που αναβιώνει, πρόκειται να προβάλει διεθνώς μοναδικές εικόνες της χώρας από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα. Η διεξαγωγή του έχει οριστεί για λίγο καιρό μετά το Πάσχα.

H κατηγορία Junior της FIA το 2022 στον αγώνα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και σε συνέχεια της δέσμευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού για συνολική αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα, ανακοινώθηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της FIA.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους, ταλαντούχους οδηγούς. Θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους. Για το λόγο αυτόν, διοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, το Rally Star», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης. Τις λεπτομέρειες του θεσμού ανέλυσε η αλυτάρχης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή.

Ως αποτέλεσμα της «εισόδου» της χώρας και σε αυτόν το θεσμό, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA. Το 2022 θα δούμε περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally 3. Η διοργάνωση του 2022 βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ όσο ενδεχομένως δείχνουν οι ημερομηνίες. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό του.

Με υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ

«Έχουμε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά (με την COSMOTE 5G Athens Stage) και αφουγκραζόμενοι τη δίψα των φιλάθλων να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους αγώνα. Για το 2022 σχεδιάζουμε μια εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή, μέσα στο κεντρικό στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας», αποκάλυψε ο κ. Αυγενάκης.

Έτσι, πολύ περισσότεροι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις ειδικές διαδρομές στην περιφέρεια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα, αλλά και να ξεναγηθούν στο νέο, αναβαθμισμένο ΟΑΚΑ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Κυριαρχία της Toyota GAZOO στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις
Παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021
ΕΚΟ ράλλυ Ακρόπολις – Κορυφαίες συμμετοχές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.