AUTOMECHANIKA

Το ραντεβού του Aftermarket πλησιάζει

11/09/2022
Η Automechanika Φρανκφούρτης ετοιµάζεται να υποδεχθεί και πάλι εκθέτες και επισκέπτες στον εκθεσιακό της χώρο και να αναδείξει νέες τεχνολογίες και καινοτόµες λύσεις από όλο το φάσµα της δευτερογενούς αγοράς.

Περισσότεροι από 2.600 εκθέτες, το 85% των οποίων από χώρες εκτός Γερµανίας, αναµένεται να παρουσιάσουν τα καινοτόµα προϊόντα και υπηρεσίες τους στην Automechanika Φρανκφούρτης. Στις 13-17 Σεπτεµβρίου 2022, σηµαντικές εταιρείες και οργανισµοί του κλάδου, διεθνώς, θα βρεθούν και πάλι από κοντά, καθώς, µετά το υβριδικό µοντέλο της τελευταίας διοργάνωσης, φέτος η έκθεση θα διεξαχθεί µε τη συνηθισµένη της µορφή. 30  Έλληνες εκθέτες θα συµµετέχουν, ενώ, λόγω του Covid-19 και του πολέµου στην Ουκρανία, δεν θα συµµετέχουν εκθέτες από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πολλά και µεγάλα θέµατα θα συζητηθούν, µε τον κλάδο να βρίσκεται αντιµέτωπος µε σηµαντικές προκλήσεις. Από τη µία, οι καθοριστικές αλλαγές και η µεταµόρφωση της βιοµηχανίας, η ψηφιοποίηση, η ηλεκτροκίνηση, οι νέες µορφές κινητικότητας κ.λπ. Από την άλλη, η πανδηµία, ο πόλεµος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η κλιµατική αλλαγή, τα προβλήµατα στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι ελλείψεις σε ηµιαγωγούς και πρώτες ύλες, καθώς και σε εξειδικευµένο ανθρώπινο δυναµικό.

Νέες τεχνολογίες και ιδέες για την κινητικότητα του αύριο θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν στην κορυφαία διεθνή έκθεση του κλάδου, ενώ ιδιαίτερη έµφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και τη δικτύωση.

Η έκθεση αναµένεται να αποτελέσει την πλατφόρµα όπου θα αναλυθούν τα καίρια ζητήµατα που αφορούν το Aftermarket σε παγκόσµιο επίπεδο, όπως οι νέες τεχνολογίες κίνησης, η ηλεκτροκίνηση, η διασύνδεση, η βιωσιµότητα και η αυξανόµενη ψηφιοποίηση που επιδρά σε κάθε πλευρά της δευτερογενούς αγοράς. Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που πραγµατοποιήθηκε για δηµοσιογράφους από όλο τον κόσµο, οι διοργανωτές της Automechanika Φρανκφούρτης έδωσαν µία εικόνα για το περιεχόµενο της έκθεσης, που εµπλουτίζεται µε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Ο Εκθεσιακός Οργανισµός Φρανκφούρτης διοργάνωσε ειδική εκδήλωση, στις νέες του εγκαταστάσεις στο Χαλάνδρι, για την παρουσίαση της Automechanika Frankfurt 2022 µε θέµα: «Η Βιοµηχανία Αυτοκίνητου του Μέλλοντος». Την εκδήλωση τίµησε µε την παρουσία του ο Olaf Musshoff, Διευθυντής της Automechanika Frankfurt, ο οποίος και ήταν ο κύριος οµιλητής.

«Σε περιόδους ριζικών αλλαγών, οι καινοτοµίες είναι σηµαντικότερες από ποτέ!» Olaf Musshoff

Δικτύωση και καινοτοµία

Βασικοί άξονες της φετινής έκθεσης θα είναι η καινοτομία και η δικτύωση. Τα Βραβεία Καινοτομίας, που θα παρουσιαστούν την πρώτη μέρα (13 Σεπτεμβρίου), θα προσφέρουν μία εικόνα από την πληθώρα των πρωτοποριακών λύσεων που έχουν αναπτυχθεί, αλλά θα αντανακλούν, επίσης, τις τάσεις που διαμορφώνουν τη βιομηχανία. Οι 133 αιτήσεις από 99 εκθέτες καλύπτουν μία εξαιρετικά ευρεία γκάμα εφαρμογών, με την ψηφιοποίηση και την ηλεκτροκίνηση να αποτελούν δύο κυρίαρχους τομείς ενδιαφέροντος.

Τα βραβεία θα συνοδεύονται από τη νέα ειδική εκδήλωση ‘Innovation4Mobility’, που θα περιλαμβάνει πρωτοποριακές λύσεις για τα διασυνδεδεμένα οχήματα και την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα. Εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών και εμπειρογνώμονες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, καθώς και να συζητήσουν για μία σειρά θεμάτων, όπως η αυτοματοποιημένη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση, το υδρογόνο και τα εναλλακτικά καύσιμα.

Ξεκάθαρη έμφαση δίνουν οι διοργανωτές της έκθεσης και στη δικτύωση, καθώς εκτιμούν ότι ο κλάδος χρειάζεται ένα περιβάλλον για να αλληλεπιδράσει, να αναπτυχθεί και να συζητήσει ξανά από κοντά, μετά τη μακρά διακοπή των εκδηλώσεων με φυσική παρουσία. Στα πλαίσια αυτά, μία σημαντική προσθήκη αποτελούν τα networking lounges, οι ειδικά σχεδιασμένοι χώροι που θα είναι αφιερωμένοι σε συγκεκριμένες θεματικές και θα βρίσκονται σε διάφορες αίθουσες. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα βρουν αναπαυτικά έπιπλα σαλονιού, coffee bars και μικρά pop-up stands και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με άλλους ειδικούς της βιομηχανίας.

Επιπλέον, για την περαιτέρω ενίσχυση της δυνατότητας δικτύωσης και την ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, κάθε μέρα θα υπάρχει η Happy Hour (6-7 μ.μ.), ώστε εκθέτες και επισκέπτες να μπορούν να συναντηθούν, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες.

Εφοδιαστική αλυσίδα

H επίτευξη της μέγιστης δυνατής αποδοτικότητας και ποιότητας υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη συμμόρφωση προς τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους, είναι προκλήσεις που αφορούν και τη δευτερογενή αγορά. Αυτό το θέμα θα διερευνηθεί με περισσότερες λεπτομέρειες στην πρώτη Automechanika Supply Chain Management Day, μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις στον κλάδο των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με μία σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και workshops, καθώς και έναν χώρο δικτύωσης, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες άφθονες ευκαιρίες ώστε να ενημερωθούν, να δημιουργήσουν νέες επαφές και να ανακαλύψουν νέους επιχειρηματικούς συνεργάτες.

Με υψηλό επίπεδο διεθνούς συµµετοχής, η έκθεση αναµένεται να αποτελέσει την πλατφόρµα όπου θα αναλυθούν τα καίρια ζητήµατα που αφορούν το Aftermarket σε παγκόσµιο επίπεδο.

Το συνεργείο του µέλλοντος

Οι τεχνολογίες, οι διαδικασίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα του μέλλοντος που θα διαμορφώσουν το συνεργείο, θα παρουσιαστούν στο Future Mobility Workshop 4.0, το οποίο θα απεικονίζει ένα μελλοντικό χαρακτηριστικό συνεργείο. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν αξιόλογες πρακτικές ιδέες και σχέδια για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να κάνουν την καθημερινή λειτουργία τους πιο αποδοτική και να εξασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένοι για τις μελλοντικές εξελίξεις και απαιτήσεις.

Βιωσιµότητα

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο εστιάζει η φετινή διοργάνωση είναι η βιωσιμότητα, η οποία εξελίσσεται σε βασικό οικονομικό παράγοντα για την επιτυχία στο Aftermarket της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι, λανσάρεται η Remanufacturing Day, σε συνεργασία με τον APRA (Διεθνής Σύνδεσμος Ανακατασκευαστών Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου), καθώς η ανακατασκευή ανταλλακτικών αποτελεί μία από τις πιθανότητες για την παροχή βιώσιμων λύσεων και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας.

Εκπαίδευση

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από εκπαιδευτικά workshops, με μία ευρεία θεματολογία, καθώς και μία σειρά από ομιλίες ειδικών, συζητήσεις και παρουσιάσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, τις τάσεις και τις εξελίξεις, περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της Έκθεσης, με στόχο να ενισχυθούν οι γνώσεις των επισκεπτών και η επαγγελματική τους εξέλιξη. Ακόμη, στην έκθεση θα παρουσιαστεί η νέα πρωτοβουλία Talents4AA, για την προσέλκυση ταλαντούχων επαγγελματιών στον κλάδο.

Ανανέωση µε 5 νέα τµήµατα

Η Automechanika Φρανκφούρτης διαμορφώνει 5 ειδικούς χώρους – ενότητες, ώστε οι εμπλεκόμενοι στο Aftermarket να είναι προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις του μέλλοντος:

  1. Επίδειξη προϊόντων, όπου οι εταιρείες θα παρουσιάζουν µε συντοµία τις καινοτόµες λύσεις τους.
  2. Περιοχή για Start-ups.
  3. Science Lab, όπου θα συνδυάζεται οικονοµία και επιστήµη: Πανεπιστήµια, εργαστήρια κ.ά. θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές ιδέες, αποτελέσµατα ερευνών κ.λπ.
  4. Networking lounge.
  5. Οµιλίες στελεχών σηµαντικών εταιρειών στο Academy stage.

Save the date: 13-17 Σεπτεµβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε την έκθεση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: automechanika.messefrankfurt.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.