100 χρόνια SWF
valeo

100 χρόνια SWF

Ο όμιλος Valeo γιορτάζει τα 100 χρόνια SWF. O «Γερμανός ειδικός των υαλοκαθαριστήρων» προσφέρει στο Aftermarket μία πλήρη γκάμα που καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών. 

Συνδυάζοντας την καινοτομία και την παράδοση, η μάρκα SWF της Valeo, πρώτη παγκοσμίως στους υαλοκαθαριστήρες (με βάση τα μερίδια αγοράς ΟΕ του 2019 για τα ελαφρά οχήματα), γιορτάζει την 100 επέτειό της.

Η συναρπαστική ιστορία της εξελίχθηκε ως εξής:

 • 1922: Η ιστορία της SWF ξεκινάει στο Bietigheim (στη Γερμανία). Η εταιρεία ονομαζόταν, τότε, «Spezial Werkzeugfabrik Feuerbach».
 • 1927: Έτος άφιξης των πρώτων υαλοκαθαριστήρων, ανάπτυξη ηλεκτρικών μοτέρ του συστήματος υαλοκαθαριστήρων, του φωτισμού και των άλλων εξαρτημάτων του αυτοκινήτου.
 • 1958: Για να προσφέρει στους πελάτες μία παγκόσμια λύση, η εταιρεία παρουσιάζει στην αγορά τους πρώτους υαλοκαθαριστήρες ειδικά σχεδιασμένους για φορτηγά και μικρά αυτοκίνητα.
 • 1998: Η SWF εντάσσεται στον Όμιλο Valeo και γίνεται κορυφαίος προμηθευτής στον τομέα των υαλοκαθαριστήρων.
 • 2002: Ανάπτυξη και εμπορία των πρώτων Flat Blades για την αγορά πρώτης τοποθέτησης OEM.
 • 2012: Ο Όμιλος Valeo κερδίζει ένα βραβείο PACE για το σύστημα της AquaBlade™, που κατασκευάζεται στο Bietigheim, στη Γερμανία. Η SWF, που είναι η Νο1 στον σχεδιασμό εξαρτημάτων ΟΕ, συνεχίζει να εδραιώνεται για την τεχνογνωσία και το καινοτόμο πνεύμα της.
 • 2017: Λανσάρισμα της SWF Connect, μίας σειράς αφιερωμένης στους πελάτες που αναζητούν μία βελτιστοποιημένη σειρά Flat Blade, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του στόλου οχημάτων για εφαρμογές εμπρός και πίσω. Είναι η πρώτη γκάμα Rear Multi Connection στην αγορά.
 • 2018: Η SWF επεκτείνει την γκάμα της με το αποκλειστικό σύστημα AquaBlade™ που κατασκευάζεται στη Γερμανία, προσφέροντας στην αγορά Aftermarket την τελευταία της καινοτομία OE. Έτσι, γίνεται ο μόνος πάροχος IAM που καλύπτει τα οχήματα εξοπλισμένα από την παραγωγή με Valeo AquaBlade™ (έχουν, ήδη, καλυφθεί περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα).

Συνδυασμός παράδοσης και καινοτομίας

Σήμερα, μετά από έναν ολόκληρο αιώνα δημιουργικών δραστηριοτήτων, η SWF διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες και έχει γίνει ένας αδιαμφισβήτητος ειδικός των υαλοκαθαριστήρων: σχεδιάζει και κατασκευάζει, στην Ευρώπη, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, μοτέρ και εξαρτήματα. Η εταιρεία προσφέρει στο Aftermarket μία πλήρη γκάμα υαλοκαθαριστήρων ανώτερης ποιότητας για την κάλυψη διαφόρων αναγκών, με ένα ποσοστό κάλυψης στην Ευρώπη, σχεδόν, 100% για ελαφρά και βαρέα οχήματα, καθώς και για λεωφορεία. Παράλληλα, τα προϊόντα έχουν τέλεια εφαρμογή, καθώς και γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση με τις οδηγίες τοποθέτησης να περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Η αλήθεια με αριθμούς για τους υαλοκαθαριστήρες Valeo

 1. 6 υαλοκαθαριστήρες Valeo παράγονται κάθε δευτερόλεπτο, παγκοσμίως
 2. 18 εργοστάσια κατασκευής υαλοκαθαριστήρων Valeo λειτουργούν διεθνώς
 3. 13 είναι τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης Valeo για υαλοκαθαριστήρες
 4. 8.000 συνεργάτες ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών
 5. 1/3 των νέων ελαφρών οχημάτων στην Ευρώπη εφοδιάστηκαν με ένα σύστημα υαλοκαθαριστήρων Valeo το 2019
 6. 130 εκατομμύρια υαλοκαθαριστήρες παρήχθησαν από τη Valeo το 2019
 7. 7 στα 10 οχήματα κοινής ωφέλειας ήταν εξοπλισμένα από τη Valeo το 2021, στην Ευρώπη

Με αυξημένη αντοχή, οι υαλοκαθαριστήρες SWF εξασφαλίζουν βελτιστοποιημένη ορατότητα και αθόρυβο καθαρισμό, χάρη σε μία αποκλειστική -κατασκευασμένη από τη Valeo- επίστρωση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.valeoservice.com/en-com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ