Varta

Η σωστή μπαταρία εξ αρχής!

15/05/2022
Για να διασφαλίσετε ότι θα είναι πάντα ικανοποιημένοι οι πελάτες σας, η VARTA, κορυφαία μάρκα μπαταριών και κυρίαρχη επιλογή στον εξοπλισμό Πρώτης Τοποθέτησης στην Ευρώπη, προσφέρει τα εργαλεία για την επιλογή του κατάλληλου τύπου μπαταρίας.

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο, με τον καιρό, να γνωρίζουμε ποια μπαταρία χρειάζεται για κάθε τύπο αυτοκινήτου. Τι ισχύει, π.χ., αν υπάρχει σύστημα start-stop ή ένα μικρο-υβριδικό σύστημα; Οι μέρες που μία μπαταρία ταίριαζε σε όλα τα οχήματα, παρήλθαν ανεπιστρεπτί… Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν λαμβάνουν οι τεχνικοί την υποστήριξη που χρειάζονται για να προτείνουν, με ακρίβεια, το κατάλληλο προϊόν στον πελάτη την πρώτη φορά.

Η VARTA δείχνει τον δρόμο καταρρίπτοντας τους όποιους μύθους.

Start-Stop

Πέρα από τη συμβατική μπαταρία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως μπαταρία εκκίνησης (SLI – Starting Lighting Ignition), η Varta διαθέτει και δύο εξελιγμένες τεχνολογίες κορυφαίας απόδοσης για οχήματα με αυξημένες απαιτήσεις: AGM (Absorbent Glass Mat) και EFB (Enhanced Flooded Battery). Ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας η οποία απαιτείται για την τροφοδοσία των λειτουργιών εκκίνησης και των λοιπών ηλεκτρικών καταναλώσεων, καθορίζεται εάν θα απαιτηθεί AGM, EFB ή μία συμβατική. Εάν το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα start-stop -πάνω από το 95% των νέων αυτοκινήτων έχει τέτοιο σύστημα-, θα χρειαστεί είτε AGM είτε EFB, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στον πολύ αυξημένο αριθμό κύκλων εκκίνησης. Οι συγκεκριμένοι τύποι υποστηρίζουν πολλαπλές εκκινήσεις και ανταποκρίνονται κάθε φορά που το αυτοκίνητο σταματά και επανεκκινά στην κυκλοφορία ή σε διασταυρώσεις, απαιτώντας μία πιο στιβαρή μπαταρία. Κατά την αντικατάσταση μίας παλιάς μπαταρίας, είναι σημαντικό να τοποθετείτε μία ίδιας ή και καλύτερης τεχνολογίας και όχι μία συμβατική μπαταρία σε ένα αυτοκίνητο με σύστημα start-stop (το αυτοκίνητο δεν θα λειτουργεί σωστά για πολύ χρόνο). Η τοποθέτηση του ενδεδειγμένου τύπου τεχνολογίας από την πρώτη φορά, θα διατηρήσει τους πελάτες ευχαριστημένους και θα βοηθήσει τα συνεργεία να αποφύγουν δαπανηρές επαναλαμβανόμενες εργασίες επισκευής. Ανάλογα με τον κατασκευαστή του, ένα αυτοκίνητο με start-stop θα έχει είτε AGM είτε EFB, οπότε φροντίστε να την αντικαταστήσετε με τον σωστό τύπο.

Βοηθητική μπαταρία

Ορισμένα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης έχουν, τώρα, δύο μπαταρίες. Μία κανονική μπαταρία εκκίνησης 12 Volt και μία βοηθητική -αυτό είναι γνωστό ως «σύστημα διπλής μπαταρίας». Πάνω από το 10% του στόλου αυτοκινήτων με τεχνολογία start-stop είναι, ήδη, εξοπλισμένο με συστήματα διπλής μπαταρίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ισχύος. Αυτό το ποσοστό αναμένεται να πάει ακόμη υψηλότερα με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτοκίνητα start-stop. Οι βοηθητικές μπαταρίες Varta παρέχουν απαράμιλλη λειτουργικότητα και έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν εφεδρικές εφαρμογές. Δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων, όπως η σειρά BMW 5, το Volvo V40 / V60 και πολλά μοντέλα της Mercedes είναι εξοπλισμένα με μία τέτοια μπαταρία. Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου, οι μπαταρίες αυτές εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες.

EV & Υβριδικά

Επικρατεί μία εσφαλμένη αντίληψη ότι τα ηλεκτρικά ή τα υβριδικά αυτοκίνητα δεν απαιτούν μπαταρία μολύβδου-οξέος. Όμως, τι συμβαίνει όταν η μπαταρία υψηλής τάσης σταματά να λειτουργεί; Μαζί με την μπαταρία έλξης υψηλής τάσης θα βρείτε και μία δεύτερη: μία μπαταρία 12 Volt που λειτουργεί ως δεύτερη πηγή ενέργειας για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των κρίσιμων συστημάτων ασφαλείας, σε περίπτωση βλάβης της μπαταρίας έλξης, αλλά και για τα βασικά φορτία, όπως το σύστημα του κεντρικού κλειδώματος.

Οι μπαταρίες μολύβδου AGM και EFB έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους εδώ και χρόνια στην υποστήριξη του ηλεκτρικού συστήματος 12 Volt των ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων. Εμπλέκονται, όταν η μπαταρία υψηλής τάσης αστοχεί ή σβήνει, για να κλειδώσουν / ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο, ενώ χρησιμεύουν ως πρόσθετο τροφοδοτικό για την προσωρινή αποθήκευση του ηλεκτρικού συστήματος. Επιπλέον, διασφαλίζουν ότι σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας, όπως το ABS και το ESP, λειτουργούν συνεχώς. Έτσι, οι μπαταρίες AGM και EFB δεν μπορούν να θεωρηθούν ξεπερασμένες. Η κατασκευή και η λειτουργία τους, καθώς και η έλλειψη ηλεκτρονικών, τις καθιστούν μία αξιόπιστη και ισχυρή πηγή ενέργειας.


Το VARTA Partner Portal δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει το προσωπικό των συνεργείων και τους τεχνικούς. Είναι η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα του κλάδου που χρησιμοποιεί πληροφορίες από την αγορά της Πρώτης Τοποθέτησης, ώστε να συμβάλλει στον εντοπισμό της σωστής μπαταρίας για κάθε αυτοκίνητο, ενώ, παράλληλα, περιλαμβάνει οδηγίες τοποθέτησης βήμα – βήμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.