Πλήρες σύστημα ηλεκτροκίνησης
Volkswagen

Πλήρες σύστημα ηλεκτροκίνησης

Στην Tech Day 2023 το Volkswagen Group παρουσίασε τεχνολογίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που περιλαμβάνουν μπαταρίες, συστήματα φόρτισης και ηλεκτρονικά εξαρτήματα για τα μελλοντικά οχήματα του γερμανικού ομίλου.

Εκτός από τις μπαταρίες και τους ηλεκτρικούς κινητήρες, η Volkswagen Group Technology, με έδρα τη Γερμανία, εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη παλμικών μετατροπέων και συστημάτων διαχείρισης θερμότητας. Η εσωτερική ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μετάδοσης κίνησης θα προσφέρει αυξημένη απόδοση και μειωμένο κόστος, δηλώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας.

Προκειμένου ο πρώτος παλμικός μετατροπέας να «σχεδιαστεί από τη Volkswagen», οι προγραμματιστές των εξαρτημάτων αναπροσάρμοσαν πλήρως το υλικό και το λογισμικό. Λόγω της αρχής του αρθρωτού κιτ εργαλείων, το εξάρτημα μπορεί να τοποθετηθεί σε μία σειρά οχημάτων, από μικρούς κινητήρες έως σπορ αυτοκίνητα με ισχύ άνω των 500 kW. Προς το παρόν, η τεχνολογία Volkswagen αναπτύσσεται στην προοπτική της μαζικής παραγωγής και μπορεί, ήδη, να χρησιμοποιηθεί με την επόμενη γενιά Modular Electric Drive System (MEB).

Για τα συστήματα θερμικής διαχείρισης,η Volkswagen ξεκίνησε με έναν πλήρη επανασχεδιασμό. Τα τρέχοντα συστήματα έχουν σημαντικό αριθμό μεμονωμένων μονάδων και χρησιμοποιούνται μακριές συνδέσεις εύκαμπτων σωλήνων. Ο κατασκευαστής στοχεύει να τα αντικαταστήσει με μία συμπαγή και ενσωματωμένη θερμική μονάδα που θα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο ολόκληρου του συστήματος κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αυτονομία και την ικανότητα γρήγορης φόρτισης του οχήματος. Η μονάδα all-in-one είναι πολύ ελαφρύτερη, πιο στιβαρή και πιο αποτελεσματική από τα τρέχοντα συστήματα.

«Ο Όμιλος Volkswagen και οι μάρκες του αντιπροσωπεύουν προϊόντα και τεχνολογίες πρώτης κατηγορίας», δήλωσε ο Oliver Blume, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της VW. «Χάρη στο μέγεθος και το εύρος του ομίλου, καθώς και στην εσωτερική μας τεχνογνωσία, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τεράστιες οικονομίες κλίμακας. Αυτό ωφελεί τους πελάτες μας και κάνει τα οχήματά μας ακόμα καλύτερα».

«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τεχνολογική πρωτοπορία, επίσης στην ηλεκτρική κινητικότητα», εξήγησε ο Thomas Schmall, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen με ευθύνη για τον τομέα της τεχνολογίας. «Γι’ αυτό και εδώ βασιζόμαστε στις εσωτερικές μας ικανότητες και, μετά τις κυψέλες μπαταρίας και τους ηλεκτρικούς κινητήρες, αναλαμβάνουμε την ανάπτυξη παλμικών μετατροπέων και συστημάτων διαχείρισης θερμότητας. Στο μέλλον, αυτό θα κάνει τον Όμιλο Volkswagen έναν από τους μοναδικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο που θα είναι σε θέση να προσφέρει ένα ολιστικά βελτιστοποιημένο πλήρες σύστημα».

Η Daniela Cavallo, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων του Ομίλου Volkswagen, πρόσθεσε: «Η τεχνογνωσία και η καινοτόμος δύναμη των συναδέλφων της Volkswagen είναι μοναδικές παγκοσμίως. Η προώθηση και η εκμετάλλευση αυτής της δύναμης ξανά και ξανά μας βοηθά όχι μόνο στον ανταγωνισμό, αλλά και στη μεταμόρφωση της εταιρείας».

ΠΗΓΗ: VOLKSWAGEN    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.