TEXTAR

Υψηλή τεχνολογία για τις υψηλότερες απαιτήσεις

09/12/2022
Η Textar είναι αφοσιωµένη στις πρωτοποριακές λύσεις, την κορυφαία ποιότητα, τη µέγιστη ασφάλεια και την απαράµιλλη άνεση στο φρενάρισµα, χωρίς συµβιβασµούς. Και όλα αυτά, εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.

Από τη δηµιουργία καινοτόµων, προσανατολισµένων στο µέλλον, λύσεων πέδησης για υβριδικά οχήµατα έως την ανάπτυξη βιώσιµων προϊόντων που είναι καλύτερα για το περιβάλλον, η Textar βρίσκεται, πάντα, ένα βήµα µπροστά. Μεγάλο ποσοστό των τακακιών φρένων της εταιρείας είναι απαλλαγµένα από χαλκό, εδώ και αρκετά χρόνια, πολύ πριν υπάρξουν οποιεσδήποτε νοµοθετικές απαιτήσεις. Επιπλέον, η TMD Friction έπαιξε σηµαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των προτύπων ταξινόµησης ECO για τα υλικά τριβής.

Το πρόγραµµα TMD Friction Lightweight Technology εστιάζει στην ανάπτυξη ελαφριάς και, κατά συνέπεια, πιο φιλικής προς το περιβάλλον, τριβής. Με αυτήν την τεχνολογία, ανοίγει ο δρόµος για µία νέα γενιά προϊόντων στο Aftermarket.

Το «Premium» σε άλλο επίπεδο

Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην κορυφαία ποιότητα, γι’ αυτό και αφιερώνει έως και 3 χρόνια για να αναπτύξει, να δοκιμάσει και να εγκρίνει ένα νέο προϊόν ΟΕ. Από αυτό επωφελείται και η δευτερογενής αγορά, όπου διοχετεύεται
η τεχνογνωσία από την ανάπτυξη και την παραγωγή.

Η εταιρεία εγγυάται τα εξής:

 1. Έως 1.000 ώρες στην τράπεζα δοκιμών
 2. Εντατικές δοκιμές της συμπεριφοράς άνεσης
 3. Αξιολόγηση της συμπεριφοράς πέδησης και φθοράς μέσω υπολογιστή
 4. Αυστηρότατες δοκιμές έγκρισης υπό πραγματικές συνθήκες.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: καθεμία από τις λύσεις στην τεχνολογία πέδησης είναι προσαρμοσμένη με ακρίβεια στον αντίστοιχο τύπο οχήματος. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιούνται 250 διαφορετικές συνθέσεις, μερικές φορές με περισσότερες από 25 πρώτες ύλες, με βέλτιστη προσαρμογή στην εκάστοτε ισχύ κινητήρα, το οδηγικό φορτίο και το σύστημα πέδησης, καθώς και τα χαρακτηριστικά του. Έτσι, επιτυγχάνεται το ανώτατο επίπεδο άνεσης κατά το φρενάρισμα.

Μέτρο της Textar είναι οι προδιαγραφές της TMD Friction. Ο πήχης είναι πολύ ψηλότερα από το ευρωπαϊκό πρότυπο ελέγχου ECE R90, την Οδηγία της ΕΕ για την έγκριση τακακιών για την αγορά ανταλλακτικών. Κι αυτό την κάνει να ξεχωρίζει και να αποτελεί κορυφαία επιλογή.

Δεν είναι τυχαίο που η TEXTAR είναι προµηθευτής και συνεργάτης στην εξέλιξη προϊόντων των κορυφαίων κατασκευαστών οχηµάτων του κόσµου.

Ποιότητα για όλα τα οχήματα

Περισσότερα από 1.500 τακάκια, πάνω από 1.600 δισκόπλακες, 400 σιαγώνες φρένων, 300 κιτ και 200 ταμπούρα. Με αυτά η Textar προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες γκάμες για τα σύγχρονα οχήματα.

Στα πλαίσια των χωρίς συμβιβασμούς προσπαθειών της για ποιότητα, μακρά διάρκεια σέρβις και υψηλή άνεση πέδησης, οι ειδικοί της εταιρείας ανέπτυξαν περισσότερες από 60 διαφορετικές λύσεις απόσβεσης θορύβου, όπως το νέο τακάκι Q+. Το Textar Box περιέχει, βέβαια, και τα πρόσθετα εξαρτήματα που είναι αναγκαία για την τοποθέτηση. Και η τρέχουσα γενιά των τακακιών epad με το ειδικό της μείγμα υλικών εξασφαλίζει ιδιαίτερη άνεση πορείας και πεντακάθαρες ζάντες.

Αλλά και στις δισκόπλακες, η Textar διαθέτει την ποιότητα του ηγέτη της αγοράς. Υψηλής ποιότητας χυτό υλικό και επίστρωση σε όλη την επιφάνεια: υψηλή απόδοση, μεγάλη διάρκεια ζωής και ασφάλεια.

Για τη γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση, το πρόγραμμα της Textar, εκτός από σιαγώνες φρένων, περιλαμβάνει και κιτ σιαγώνων. Τα κιτ εξασφαλίζουν μεγάλα πλεονεκτήματα, γιατί όλα τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την τοποθέτηση είναι πάντα διαθέσιμα στο συνεργείο και τοποθετούνται γρήγορα.

Δείκτης φθοράς, πρόσθετα εξαρτήματα, υγρό φρένων, καθαριστικό φρένων και λιπαντικό ολοκληρώνουν την γκάμα προϊόντων της Textar, όπως και τα υδραυλικά εξαρτήματα φρένων και τα εργαλεία φρένων (διαθέσιμα ανάλογα με την περιοχή).

Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια

Κεκλιμένες επιφάνειες τακακιών, μέτρα απόσβεσης του θορύβου και ελατήρια είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα τακάκια της Textar να έχουν τόση επιτυχία στην αγορά ΟΕ και το Aftermarket. Πιο αναλυτικά:

 1. Η εγχάραξη στη ράχη εξασφαλίζει τη διαρκή δυνατότητα ταυτοποίησης του τακακιού.
 2. Τα ειδικά ελατήρια φρένων εξασφαλίζουν τη βέλτιστη οδήγηση του τακακιού στη δαγκάνα.
 3. Το ειδικό για το κάθε όχηµα έλασµα απόσβεσης.
 4. Το ειδικό για το κάθε όχηµα υλικό τριβής.
 5. Η κεκλιµένη επιφάνεια του τακακιού εξασφαλίζει τη βέλτιστη συµπεριφορά προσαρµογής και αυξάνει την άνεση σε κορυφαία επίπεδα.
 6. Η επίστρωση µε βαφή σε σκόνη εξασφαλίζει καθαρό φινίρισµα και αντιδιαβρωτική προστασία.
 7. Το ενδιάµεσο στρώµα εξασφαλίζει υψηλή αντοχή στη διάτµηση, µειωµένη θερµοπερατότητα και µέγιστη άνεση στο φρενάρισµα.
 8. Η κολλητική ουσία συνδέει τη µάζα του τακακιού και την πλάκα-φορέα µεταξύ τους µε ασφάλεια.
 9. Η πλάκα-φορέας φροντίζει για µέγιστη ασφάλεια χάρη στην κορυφαία αντοχή των υλικών.

Η ασφάλεια είναι διπλή

Το ιδανικό αποτέλεσµα της πέδησης εξασφαλίζεται µόνο µε δισκόπλακες προσαρµοσµένες µε ακρίβεια στο τακάκι. Το πρόγραµµα της Textar για δισκόπλακες κατασκευάζεται µε αυστηρή τήρηση των ανοχών της Πρώτης Τοποθέτησης, πληρώντας, ήδη, από σήµερα, τις µελλοντικές απαιτήσεις του προτύπου ECE R90.

 • Κατασκευασµένες από υψηλής ποιότητας χυτοσίδηρο στη βασική τους έκδοση, οι µη επιχρισµένες (uncoated) δισκόπλακες της Textar αποτελούν την ιδανική λύση για µία γρήγορη και οικονοµική επισκευή των φρένων.
 • Οι πλήρως επιχρισµένες (coated) δισκόπλακες Textar Pro προσφέρουν προστασία από τη σκουριά, συνδυάζοντας απόδοση και βελτιωµένη αισθητική.
 • Στα υψηλών απαιτήσεων συστήµατα πέδησης ταιριάζουν οι δισκόπλακες Textar Pro+ υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα.
 • Παρέχοντας λύσεις Πρώτης Τοποθέτησης στο Aftermarket, η Textar ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην αγορά σύνθετους δίσκους φρένων δύο τεµαχίων.
 • Ακόµα ένα κορυφαίο προϊόν στην γκάµα δισκόφρενων της Textar, οι δισκόπλακες µε σετ ρουλεµάν τροχού / δακτυλίους αισθητήρα ABS.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.