Κινητήρας εξαιρετικά υψηλής απόδοσης
AISIN

Κινητήρας εξαιρετικά υψηλής απόδοσης

Η Aisin Corporation ανέπτυξε έναν κινητήρα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης χρησιμοποιώντας NANOMET®, από κοινού με το Tohoku Magnet Institute (TMI), στο οποίο η Aisin επένδυσε πριν έναν χρόνο. Πρόσφατα, παρουσιάστηκε το πρωτότυπο σε έκθεση στην Ιαπωνία.

Η Aisin έχει πλούσια εμπειρία στις τεχνολογίες ανάπτυξης κινητήρων για μία ποικιλία μονάδων για HEV, BEV και για άλλα οχήματα, καθώς και στις τεχνολογίες παραγωγής που αξιοποιούν την τεχνογνωσία της στη διαφορετική επεξεργασία. Παράλληλα, τα δυνατά σημεία της TMI αφορούν την έρευνα και εξέλιξη βέλτιστων κατασκευών για κινητήρες και την τεχνολογική ανάπτυξη της βέλτιστης επεξεργασίας ελασμάτων. Ο κινητήρας εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, ο οποίος κατασκευάζεται με την επεξεργασία NANOMET® στον πυρήνα του κινητήρα και στον στάτη, αναπτύχθηκε συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με την Aisin, αυτή η τεχνολογία μειώνει κατά το ήμισυ τις απώλειες, σε σύγκριση με τους συμβατικούς κινητήρες για BEV που χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικές χαλύβδινες πλάκες, και αναμένεται να βελτιώσει τη συνολική απόδοση της ηλεκτρικής ισχύος του οχήματος περισσότερο από 3%.

Το NANOMET® είναι ένα νανοκρυσταλλικό μαλακό μαγνητικό κράμα που επιτυγχάνει υψηλή πυκνότητα μαγνητικής ροής, καθώς και εξαιρετικά χαμηλή απώλεια σιδήρου. Δημιουργήθηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Υλικών του Πανεπιστημίου Tohoku και πωλείται αποκλειστικά από την TMI, μία θυγατρική του Πανεπιστημίου.

Η Aisin θα βελτιώσει περαιτέρω την τεχνολογία για πρακτική χρήση και θα προχωρήσει σε δοκιμές και αξιολόγηση, με στόχο να φέρει αυτόν τον κινητήρα στην αγορά για BEV έως το 2029. Στο μέλλον, η εταιρεία θα επιταχύνει την ανάπτυξη, με σκοπό την επέκταση της τεχνολογίας όχι μόνο στον τομέα της κινητικότητας, αλλά και σε διάφορους άλλους τομείς, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βελτίωση της απόδοσης ισχύος μέσω της χρήσης κινητήρων εξαιρετικά υψηλής απόδοσης.

Η Aisin θα συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη της τεχνολογίας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, υλοποιώντας, έτσι, τη φιλοσοφία του Ομίλου.

πηγH: AISIn   

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.