Οδηγεί με επιτυχία την αγορά του Aftermarket
Bosch

Οδηγεί με επιτυχία την αγορά του Aftermarket

Με νέο εξοπλισμό συνεργείου, λογισμικό και ανταλλακτικά για κάθε τύπο κινητήρα, η εταιρεία βοηθά τα συνεργεία να πραγματοποιούν υψηλής ποιότητας εργασίες διάγνωσης, συντήρησης και επισκευής ακόμη και στα πιο πρόσφατα μοντέλα. 

Τα νέα εργαλεία δοκιμών και διάγνωσης της Bosch, εξοπλισμένα με μεθόδους μέτρησης τελευταίας τεχνολογίας, επιτρέπουν τον έλεγχο σύμφωνα με τις τρέχουσες νομικές απαιτήσεις.

Αποτελεσματική διάγνωση  υψηλών προδιαγραφών

Το DAS 3000 έχει αναπτυχθεί για την ακριβή ρύθμιση και βαθμονόμηση των αισθητήρων και των συστημάτων κάμερας που υποστηρίζουν σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε οχήματα διαφορετικών κατασκευαστών. Το εργαλείο επιτρέπει την ακριβή βαθμονόμηση των συστημάτων υποβοήθησης μετά από εργασίες σέρβις ή επισκευής. Το ADAS One Solution, το νέο λογισμικό εντοπισμού θέσης, μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο κατά περισσότερο από 50% σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους μέτρησης.

Ακόμη, ειδικά για τα ανεξάρτητα συνεργεία που εξυπηρετούν πολλές μάρκες οχημάτων, οι τακτικές ενημερώσεις του διαγνωστικού λογισμικού Bosch ESI[tronic] 2.0 Online επιτρέπουν την αποτελεσματική και αξιόπιστη συντήρηση και επισκευή ακόμη και των πιο πρόσφατων μοντέλων. Τα συνεργεία μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το διαγνωστικό τους λογισμικό και την άδεια διάγνωσης της μονάδας ελέγχου για πρόσβαση στα προστατευμένα δεδομένα των οχημάτων Ford και Porsche.

Επιπλέον, από τον περασμένο Αύγουστο, οι χρήστες του ESI[tronic] έχουν τη δυνατότητα να λάβουν βοήθεια, όταν εργάζονται σε οχήματα Tesla. Μετά την τελευταία ενημέρωση, τα Tesla Model S και X μπορούν να συνδεθούν με τον διαγνωστικό εξοπλισμό της Bosch μέσω της διεπαφής OBD, υπό την προϋπόθεση ότι το συνεργείο διαθέτει έγκυρη άδεια διάγνωσης μονάδας ελέγχου.

Παράλληλα, η νέα μονάδα διαγνωστικού ελέγχου DCU 120 που έχει αναπτύξει η Bosch και αποτελεί τον διάδοχο του δοκιμασμένου DCU 100, προσφέρει εξελιγμένες δυνατότητες και βελτιωμένη τεχνολογία. Η μεγάλη, υψηλής ποιότητας οθόνη αφής 11,6 ιντσών κάνει το νέο tablet PC εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και διευκολύνει την ανάγνωση των περιεχομένων του λογισμικού συνεργείου της Bosch. Ο ισχυρός μικροεπεξεργαστής διασφαλίζει ότι όλα τα πακέτα λογισμικού της Bosch, όπως το ESI[tronic], λειτουργούν αξιόπιστα.

Δοκιμή με ακρίβεια  και αξιοπιστία

Με τα νέα πρότυπα εκπομπών, η ακριβής δοκιμή και βαθμονόμηση των μπεκ ψεκασμού common-rail, που είναι εγκατεστημένα σε σύγχρονους κινητήρες ντίζελ, γίνεται όλο και πιο σημαντική. Το νέο δοκιμαστήριο ελέγχου DCI 200 της Bosch, για έλεγχο ενός μόνο μπεκ, μπορεί να δοκιμάσει με ακρίβεια και αξιοπιστία τα μπεκ common-rail για επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα.

Επιπλέον, χάρη σε ένα νέο σύστημα μέτρησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή μπεκ που είναι εξοπλισμένα με τα πιο πρόσφατα συστήματα ελέγχου έγχυσης VCC (Valve Closing Control) και NCC (Needle Closing Control).

Έξυπνες λύσεις  κορυφαίας ποιότητας

Ο νέος αισθητήρας πίεσης ελαστικών γενικής χρήσης QUICK FIT καλύπτει πάνω από το 90% των οχημάτων στην ΕΕ με έναν μόνο αισθητήρα και τέσσερις εμπορικά διαθέσιμες παραλλαγές βαλβίδων.

Για τον προγραμματισμό των αισθητήρων, η Bosch συνιστά το νέο εργαλείο προγραμματισμού TPA 300, το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Ακόμη, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη σειρά Aerotwin J.E.T., έναν νέο υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ με ακροφύσια ψεκασμού ενσωματωμένα στη λεπίδα του υαλοκαθαριστήρα. Επιτυγχάνει καλύτερο καθαρισμό, χωρίς ενοχλητικό νέφος ψεκασμού, και, επομένως, βελτιωμένη ορατότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ορισμένα μοντέλα Ford, Mercedes-Benz, Tesla και Volvo διέθεταν ήδη υαλοκαθαριστήρες με ενσωματωμένη λειτουργία ψεκασμού. Πλέον, ο υαλοκαθαριστήρας Aerotwin J.E.T. της Bosch καλύπτει και αυτές τις εφαρμογές.

Παράλληλα, με το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο φίλτρων καμπίνας για την αγορά του Aftermarket, από στάνταρ φίλτρα και φίλτρα άνθρακα, έως το πρόσφατα αναπτυγμένο FILTER + pro, η Bosch καλύπτει πλέον το 96% των οχημάτων στην Ευρώπη. Για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, η κάλυψη της αγοράς είναι επίσης πολύ υψηλή, στο 93%.

Στο μεταξύ, η εταιρεία δίνει τη λύση και σε ένα ζήτημα για τους οδηγούς ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, οι οποίοι πρέπει να έχουν δύο διαφορετικά καλώδια στο πορτμπαγκάζ, ανάλογα με το αν φορτίζουν το όχημά τους σε οικιακή πρίζα 230 volt ή σε σημείο φόρτισης στον δρόμο.

Το νέο, ευέλικτο καλώδιο φόρτισης της Bosch είναι κατάλληλο και για τις δύο περιπτώσεις. Καθώς η τεχνολογία ελέγχου και ασφάλειας είναι ενσωματωμένη στις υποδοχές του καλωδίου φόρτισης, δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κουτί ελέγχου, μειώνοντας το βάρος του καλωδίου κατά 40%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.